Догляд за бородою: допоможи йому вибрати ідеальні засоби

Брутальний і мужній, при цьому простий і романтичний — сучасний чоловік із бородою викликає у жінок справжнє захоплення. З кожним днем усе більше представників сильного полу відмовляються від гладенько вибритого обличчя на користь бороди, відростити яку не так вже й легко. Вона з’являється не за один день і навіть тиждень. Щоб отримати гарну бороду, необхідно не просто набратися терпіння, а опанувати основні навички по догляду за нею.

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Цікаво дізнатися. У середньому волосся на обличчі відростає на 1,25 см за місяць, але результат можна значно прискорити й покращити. Для цього потрібно користуватися професійною косметикою, яка зробить волосся м’якішим та густішим.

Стрижка та укладка бороди: вибираємо форму


У справі відрощування бороди головне — не зійти з дистанції. Можна використовувати прийом візуалізації. Знайдіть світлину того, хто вже нею володіє. Так званий «бородатий гуру» буде надихати навіть у самі складні моменти, коли захочеться взяти в руки бритву і поголити обличчя. Як тільки волосся доросте до потрібної довжини, не зайвим буде знайти справжнього професіонала, який зробить стрижку. Якщо форму вирішили підібрати самостійно, треба враховувати форму обличчя. Можна скористатися спеціальною програмою на смартфоні. Ми ж розповімо про загальні правила.

  • Володарям овального обличчя пасує будь-яка форма бороди: класична, «верді», «старий голандець» тощо. Порада: краще зробити акцент на ширині і густоті.
  • Квадратному обличчю пасуватиме борода трикутної форми. Вона помітно подовжить його. Обирайте цапову або голлівудську борідки, «якір».
  • Хлопцям з круглим обличчям треба відмовитися від бакенбардів і круглих країв. Порада: зверніть увагу на трапецію або квадратну форму.
  • Чоловікам з трикутною формою обличчя не радимо форму з гострим кінцем. Краще відрощувати бороду середньої довжини: голлівудську, «короб» чи «бальбо».

Цікаво по темі: Чоловіча косметика для обличчя: як підібрати під тип шкіри?

Щоб борода виглядала привабливо, для цього потрібно прикладати чимало зусиль. Правильно мити, сушити, розчісувати та вкладати волосся — справжній мачо повинен навчитися цьому. Йому доведеться більше часу проводити біля дзеркала, користуватися різними косметичними засобами. Але справжня жінка знає, що робити, аби її коханий робив укладання зі швидкістю світла. Порадьте або подаруйте йому ідеальні засоби для догляду за бородою.

Вибираємо гребінець для бороди

Бороду потрібно мити так часто, як ми миємо обличчя — вранці та ввечері. Її необхідно добре висушувати та кілька разів на день розчісувати. А для цього маємо підібрати спеціальний гребінець, який допоможе легко вкладати волосся. Пластиковий, металевий чи може взагалі із дерева — який же краще обрати?

Гребінець для бороди повинен бути особливим:

  • компактним, щоб легко поміщався у кишеню;
  • міцним і надійним, як і справжній чоловік;
  • володіти антистатичними властивостями.

Металевий гребінь для бороди та волосся SPL Барбер — оригінальний аксесуар, який відповідає всім вимогам. При цьому виглядає дуже брутально.

Цікаво дізнатися. Авраам Лінкольн відростив бороду за проханням дитини. Одна маленька дівчина написала своєму кумиру листа, у якому говорила про те, що американському президенту дуже пасуватиме борода. Цей лист зачепив чоловіка до глибини душі. Від того часу він змінив свій імідж.

Ще один аксесуар, який допоможе у догляді — це спеціальна щітка, яка може бути виготовлена з натуральних або синтетичних матеріалів. Форма щітки: овальна, прямокутна чи кругла — індивідуальний вибір кожного. Головне, щоб вона була зручною. За допомогою щітки розподіляють крем чи олію. До речі, такий аксесуар в якості презенту гарантовано сподобається справжньому джентльмену.

Цікаво по темі: Гайд з чоловічого гоління: коли, як і чим правильно голитися

Укладка бороди

Якщо хтось думає, що відростити бороду — це позбутися вранішніх процедур, яких потребувало гоління, а також значно зекономити час, то він дуже сильно помиляється! Якщо вона густа та довга, а її власник хоче виглядати привабливо, доведеться приділяти чимало уваги догляду.

Декілька порад по щоденному догляду за бородою, і результат буде неперевершеним:

  1. Миття. На волосся необхідно нанести невелику кількість шампуню чи гелю, масажними рухами утворити піну, а потім ретельно змити її. І ніякого мила — воно сушить волосся.
  2. Кондиціонування — обов’язковий крок, яким не можна нехтувати, адже волосся потребує зволоження. Для кондиціонування використовують спеціальні засоби для борід. Вони працюють набагато краще, ніж звичайні кондиціонери для волосся.
  3. «Вишенькою на торті» у справі догляду має стати нанесення бальзаму чи олії. Перед її розподіленням потрібно добре розпарити шкіру обличчя і волосся. Так корисні компоненти проникнуть глибоко через розкриті фолікули. Цю процедуру необхідно проводити після кожного миття.

Стайлінг — один із головних етапів, який потребує спеціальних умінь. Думаєте, що тут обійдеться без фену? Помиляєтеся. «Бородачам» без нього нікуди. Тому беремо у руки фен і улюблений гребінець, розчісуємо волосся і фіксуємо його у потрібному напрямку. А щоб домогтися ідеального результату, рекомендуємо скористатися кремом для укладання бороди та волосся. Він допоможе дуже швидко надати бажаної форми.

Цікаво по темі: Четвірка брендів чоловічої косметики в огляді EVA Blog

Немає часу. Ліньки вставати раніше. Сьогодні не хочеться заморочуватися… Причин буває багато, проте для таких випадків є швидкий план з догляду за бородою. Запам’ятовуйте:

  • помити й висушити рушником;
  • нанести бальзам чи олію;
  • розчесати та можна сміливо рушати у справах.

Звісно, результат буде не таким ефектним, але достойним.

Засоби для догляду за бородою і вусами

Жінки знають, що вибір косметики — це досить складна справа, яка потребує часу і пильності. Потрібно детально вивчити асортимент, почитати відгуки. А для чоловіків, які вирішили відростити бороду, інколи велика проблема підібрати засоби по догляду за волоссям. Кмітливим дівчатам порадимо взяти ініціативу у свої руки, підібравши для своїх «бородачів» ідеальні засоби.

  • Подарунковий набір для догляду за бородою Proraso у металевій коробці — італійська якість і стильний дизайн. Містить три продукти: шампунь, бальзам та олію, які допоможуть проводити всі процедури по догляду за волоссям швидко та якісно, отримуючи неперевершений результат. До речі, існує декілька варіантів такого набору. Тому можна експериментувати.
  • Набір для догляду за бородою Barbers Brooklyn (бальзам та олія для бороди) — ще один варіант подарунку. Ця косметика преміальної якості допоможе зробити швидке моделювання та надійно зафіксує волосся. При постійному використанні бальзаму та олії Barbers Brooklyn вдасться зробити вуса та бороду більш густими та блискучими.

І не потрібно забувати, що борода потребує регулярної корекції. Тому візит у барбершоп один раз у місяць — це невід’ємна частина життя кожного бородача!

Читайте також:

Останні

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024