Краса

Догляд за чутливою шкірою в холодну пору року

З першими морозами шкірний покрив, особливо чутливий, стикається зі справжніми випробуваннями. Ось ти виходиш на вулицю, вітер ріже щоки, а через кілька хвилин опиняєшся в теплому приміщенні, і шкіра нібито кричить: “Агов, зупинись! Я так більше не можу!”. Якщо ти відчуваєш стягнутість, сухість або бачиш червоні плями після таких прогулянок – твоя шкіра явно просить допомоги. 

Найкращі поради щодо догляду за чутливою шкірою взимку

Мороз, вітер і сухе повітря в приміщенні – ось три головні вороги, які суттєво послаблюють захисний бар’єр. У холодні дні шкіра втрачає вологу швидше, ніж ти випиваєш ранкову каву, і, як результат, починає стягуватися, червоніти й лущитися. Постійні перепади температури – від морозу на вулиці до теплого, але пересушеного повітря в приміщенні створюють ідеальний “коктейль” для подразнень і дискомфорту.

Що робити, коли погода за вікном явно не на твоєму боці? Секрет у правильному догляді. Розберімо, як захистити твою чутливу шкіру від усіх зимових неприємностей.

Цікаво на тему: Як доглядати за руками в холодну пору року

Очищення – ніжний бриз для твоєї шкіри

Коли мова заходить про мороз і чутливу шкіру забудь про агресивні засоби. Спиртові тоніки, скраби з великими абразивними частинками, кислотні пілінги з високою концентрацією, засоби з ретиноїдами, гелі з сильними ПАР – це 100% не те, що тобі зараз потрібно. Уяви, що твоя шкіра – це шовк. Ти ж не будеш прати шовкову тканину з відбілювачем, правда? Так і з обличчям.

Найкращий вибір – міцелярна вода або м’які пінки для чутливої шкіри. Вони акуратно видаляють забруднення, не зачіпаючи захисний бар’єр.

Рекомендовані товари:

А ще, уникай занадто гарячої води, навіть якщо ти дуже любиш “окріп”. Гаряча вода – це як он той спокусливий, але якийсь ненадійний хлопець. Звісно, приємно прийняти гарячий душ, особливо після морозної вулиці. Але це тобі приємно, а у твоєї чутливої шкіри інша думка. Гаряча вода змиває з поверхні шкірного покриву природні олії, які вкрай важливі для збереження вологи. А ще вона розширює судини й може викликати почервоніння, особливо якщо твоя шкіра схильна до куперозу. Тож віддавай перевагу теплій, комфортній температурі – вона м’яко очистить шкіру, не руйнуючи її природний захисний бар’єр.

Цікаво на тему: 11 правил з догляду за шкірою взимку в домашніх умовах

Найкращий подарунок для шкіри в зимовий день – зволоження

Коли за вікном мороз, твій епідерміс, як і ти, теж мріє про затишок і тепло. Найкращою “ковдрою” для нього стануть креми з якісними зволожувальними інгредієнтами. Гіалуронова кислота – справжній чарівник, який буквально притягує вологу до клітин шкірного покриву, немов магніт. А креми з керамідами (церамідами) – це ті самі “цеглинки”, що зміцнюють захисний бар’єр, не даючи холоду його зруйнувати.

Рекомендовані товари:

Хочеш дати шкірі ще більше турботи? Додай у догляд олії. Мигдальна або олія ши працюють як м’який, теплий шарф для обличчя, створюючи невидимий, але потужний захист від вітру та холоду.

Рекомендовані товари:

Якісний сонцезахист – будь завжди на крок попереду

Хто сказав, що сонцезахисні креми потрібні тільки влітку? Так, взимку сонечко не таке активне, але його ультрафіолетове випромінювання завдає шкоди шкірі. І так, для довідки – сніг відбиває до 80% ультрафіолету, тож твоє личко приймає удар від UVA і UVB променів з усіх боків. SPF крем з рівнем захисту 30-50 – це твій вірний друг.

Рекомендовані товари:

І не забувай про живильні маски раз на тиждень. Це як мініспа для твого обличчя. Пори року змінюються, а наша любов до догляду незмінна.

Правильний догляд, трохи турботи й твоя шкіра скаже “дякую”. Вона буде виглядати свіжою, сяйливою і здоровою навіть у найхолодніший день. Не забудь жмакнути вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

Читай також:

Останні

Подарунки на Гелловін: розіграш книг Vivat та косметики Mermade

Привіт, подружко! Давно на EVA Blog не було розіграшів, чи не так? 😉 Тому ми… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Як прикрасити будинок на Хелловін: ідеї прикрас та декору

Геловін — страшне і водночас веселе свято, коли можна затіяти вечірку із друзями або подивитися… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Макіяж із турботою: ТОП-10 відтінків бальзамів для губ

У холодну пору року, коли наша шкіра проходить випробування вітром, зниженою температурою та її перепадами,… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Саліцилова кислота: попрощайся з проблемами шкіри

 Кислоти – компоненти, які активно застосовуються для створення професійних косметологічних засобів. Але чи тільки в… Докладніше

Жовтень 24, 2024

Календар вагітності: 4 тиждень

На першому та другому тижні твій організм активно готувався до можливого запліднення. На третьому тижні… Докладніше

Жовтень 23, 2024

Оливкова олія – рідке золото для краси, що сяє

Натуральні олії – це косметична зірка, що зовсім не дивно. За допомогою цих засобів можна… Докладніше

Жовтень 22, 2024