Краса

Догляд за губами в міжсезоння: 10 класних бальзамів і масок для губ

Коли за вікном змінюються сезони, наші губи першими відчувають на собі мінливості погоди. Їх не захистиш шапкою, шарфом або рукавичками, тому сухість, обвітрювання і відчуття стягнутості стають частими супутниками в нестабільні перехідні періоди. А це означає, що регулярний і правильний догляд за ніжною шкірою губ — один з найважливіших фокусів у рутині в міжсезоння.

Дізнаймось, як впливає осінньо-весняний сезон на вразливу шкіру губ і на що зробити акцент у догляді за нею. І, щоб ти була готова до будь-яких погодних примх, EVA Blog зібрав для тебе десятку ефективних масок і бальзамів для губ із класними складами.

Цікаво на тему: Як правильно доглядати за губами

Як міжсезоння впливає на ніжну шкіру губ?

Осінь і весна — два сезони, які готують купу неприємних сюрпризів для тонкої та чутливої шкіри губ. У цю пору року погода змінюється буквально щодня (а іноді й кілька разів за день): то вітер посилюється, то температура різко падає/підіймається, та й вологість повітря постійно коливається. Звичайно, такі «погодні гойдалки» просто не можуть не впливати на одну з найніжніших і найбільш незахищених ділянок нашої шкіри — губ. А якщо ти ще й фанатка матових помад, які схильні до підсушування, то їм доводиться особливо нелегко.

Які «капості» готує нам перехід між сезонами:

  • Обвітрювання і холод. Восени та навесні губи часто піддаються впливу холодного вітру і низьких температур. Це призводить до втрати вологи, сухості та появи тріщин.
  • Різкі перепади температур. Переходи з холодного повітря на вулиці в тепле приміщення створюють додатковий стрес для шкіри, що може викликати лущення і подразнення.
  • Сухе повітря в приміщеннях. Увімкнення опалення восени та сухість повітря навесні сприяють зневодненню губ.

Як організувати догляд за губами в цей період?

Але не варто засмучуватися — будь-яку проблему зі шкірою в кожну пору року можна розв’язати правильними діями та відповідними продуктами. На що варто взяти фокус у beauty-рутині в міжсезоння?

  • Використовувати скраб для губ раз на тиждень. Будь-який засіб, навіть найпоживніший, не зможе пробити «бар’єр» з ороговілих клітин, тому їх потрібно м’яко позбавлятися.
  • Регулярне зволоження. Шкіра губ у міжсезоння потребує постійної турботи. Тому бальзам для губ має бути завжди під рукою — вдома, на роботі та в сумочці.
  • Упор на живлення. Кілька разів на тиждень (або частіше, якщо є необхідність) використовуй живильні маски для губ. Вони забезпечать інтенсивний догляд і допоможуть відновити шкіру після впливу агресивних чинників.
  • Захист на вулиці. Не виходь з дому з «голими» губами. Звичайно, мова не йде про матові продукти, що сушать, але бальзам (або хоча б зволожувальна помада, блиск або олія) створять бар’єр, який захистить шкіру від обвітрювання.

ТОП-10 бальзамів та масок для губ

Отже, без ефективних доглядових засобів у міжсезоння просто не обійтися. У цей час особливо актуальними стають продукти з такими активними компонентами:

  • Натуральні олії (ши, кокоса, какао, жожоба) – вони живлять і пом’якшують.
  • Бджолиний віск — створює бар’єр на поверхні губ, захищаючи їх від зовнішніх впливів.
  • Вітамін E – потужний антиоксидант, який захищає від вільних радикалів і сприяє загоєнню.
  • Гіалуронова кислота — утримує вологу і запобігає зневодненню.

А нижче ти знайдеш 10 класних продуктів для губ з хорошим складом і на різний бюджет.

BABE Lip Repairing Cream

Крем-бальзам BABE Laboratorios Lip Repairing Cream – просто порятунок для чутливих губ, схильних до тріщин і обвітрювання, а також до негативної реакції на багато косметичних засобів. Формула крему складається з багатого коктейлю олій (рицинової, ши, мускусної троянди) і вітаміну Е, які чинять відновлювальну та тривалу живильну дію, уберігають ніжну шкіру від сухості та дарують відчуття комфорту. Продукт є веганським, він має органічний гіпоалергенний склад і пройшов дерматологічні дослідження, завдяки чому його можна використовувати навіть малюкам від 3 років.

Murad Soothing Skin And Lip Care

Дуже пошкодженій шкірі губ і обличчя (!), прийде на допомогу професійний бальзам-догляд Murad Age Reform Soothing Skin And Lip Care. Його фішка полягає в глибокому зволоженні та захисті шкіри від тріщин, сухості та відчуття стягнутості. У цьому йому допомагають такі інгредієнти, як ланолін і вітамін Е, а BHA-кислоти в складі бальзаму надають м’який відлущувальний ефект і надають гладкість.

Цікаво на тему: Догляд і модний глянець: 10 найкращих олій для губ

Glov Firming And Moisturising Lip Butter

Розгладження та інтенсивне живлення забезпечить Firming And Moisturising Lip Butter від польського бренду Glov. Він підходить не тільки для профілактики сухості губ, але також для захисту ніжної шкіри від мінливостей погоди, а ще він гарний як праймер перед нанесенням стійких матових помад. Маючи у формулі сквалан, біоретинол, соєві гліцериди, а також олії кокоса, манго і ши, батер моментально створює захисний бар’єр на поверхні губ, загоює і відновлює шкіру.

Caudalie Cleansing & Toning Lip Conditioner

Який класний і дієвий бальзам, що допоможе швидко зволожити та захистити губи, варто носити із собою в сумочці? Ми пропонуємо Caudalie Cleansing & Toning Lip Conditioner. Його формула — це справжнє джерело натуральних інгредієнтів, які швидко допоможуть реанімувати чутливу шкіру. Тут є олії соняшнику, ши, оливи, виноградних і абрикосових кісточок, канделільський і бджолиний віск, цераміди та токоферол, які надають антиоксидантний ефект, стимулюють регенерацію і пом’якшують шкіру, захищаючи її від будь-яких випробувань. Зручний формат класичної помади дозволить з комфортом використовувати засіб навіть на ходу, а м’який аромат ванілі підніме настрій.

Filorga Nutri-Filler Lips Balm

Стильний чорно-сріблястий футляр, яким дуже приємно поповнити свою beauty-колекцію, — далеко не всі переваги Filorga Nutri-Filler Lips Balm. Формула бальзаму містить все необхідне для живлення і реанімації ніжної шкіри — олії плодів сал, мигдалю, сої та ши, вітамін Е, гіалуронова кислота, пептиди та нікотинамід. Продукт надає не тільки доглядовий ефект, але також стимулює синтез природного колагену, що робить губи пухкими й об’ємними, а контур — чіткішим і вираженішим.

Цікаво на тему: Як збільшити губи за допомогою макіяжу: 3 актуальні техніки

Carmex Classic Lip Balm SPF 15

Бальзами від американського бренду Carmex особливого представлення не потребують — їх знають, мабуть, усі, і це просто must-have у косметичці кожної! Створений на основі олії какао, бджолиного воску та вітаміну Е, класичний бальзам Carmex Classic Lip Balm SPF 15 дарує живлення і захист губам, а завдяки ментолу трохи охолоджує і стимулює обмінні процеси, прискорюючи регенерацію. Крім цього, бальзам захищає тонку шкіру від негативного впливу ультрафіолету, який хоч і знижується з настанням холодів, але повністю не зникає.

Skinfood Avocado And Olive Lip Balm

Олії оливи та авокадо — одні з найпопулярніших і найдієвіших компонентів для інтенсивного живлення шкіри. Саме на основі цих компонентів і створено корейський бальзам Skinfood Avocado And Olive Lip Balm. Доповнюють їх олії кокоса, макадамії та лайма, сквалан, вітамін Е та кераміди. Цей мікс — просто ідеальне рішення для живлення, захисту та відновлення шкіри губ у будь-яку пору року.

Babor Skinovage Lip Balm

Якщо шкіра губ засмучує надмірною сухістю і зневодненням, зверни увагу на Babor Skinovage Lip Balm. Це не просто бальзам, а цілющий еліксир з точно вивіреною формулою, який захистить від будь-яких погодних сюрпризів, загоїть і відновить гідроліпідний баланс. У цьому засобу допомагають багатий комплекс олій (жожоба, какао, ши, кокоса), рослинний ягідний віск і токоферол, які позбавлять тріщинок, лущення і відчуття стягування.

Laneige Lip Sleeping Mask Mint Choco

Нічні маски – «важка артилерія» в догляді за губами. Поки ти спиш, ці продукти круто реанімують ніжну шкіру, насичуючи її та даруючи гладкість. Одним із найкращих засобів серед них є Laneige Lip Sleeping Mask Mint Choco. Формула з гіалуроновою кислотою, олією ши, мурумуру, гліцерином і натуральними рослинними екстрактами (малини, чорниці, журавлини, кіноа і кави) наділяють продукт глибоко зволожувальними, розгладжувальними та регенерувальними властивостями. Крім цього, завдяки ментолу в складі, маска чинить легку охолоджувальну дію і підсилює приплив крові до поверхні губ, що додатково стимулює відновлення і загоєння шкіри.

Цікаво на тему: ТОП-10 нічних масок для інтенсивного догляду за шкірою

ABOUT face Lip Sleeping Mask

Ще одна нічна відновлювальна маска в нашій добірці – ABOUT face Lip Sleeping Mask з тонким ароматом суниці. В основі її формули лежить бджолиний віск і вітамін Е, які інтенсивно живлять шкіру губ і захищають її від втрати вологи, розгладжують і допомагають отримати чіткіший контур. Щоб продуктом було зручно користуватися в будь-яких умовах, упаковка доповнена невеликою лопаткою для нанесення і компактним дзеркальцем.

Пам’ятай, що жоден, навіть найкласніший і найдорожчий засіб, не працюватиме, якщо користуватися ним раз на місяць. Лежачи в косметичці, він не зможе захистити твою шкіру від мінливостей погоди. Привчи себе наносити доглядові продукти для губ щодня (перед виходом з дому, протягом дня або перед сном — як тобі зручніше) і ти забудеш про неприємності, якими загрожують ніжній шкірі осінні вітри та весняні «гойдалки» з погодою.

Читай також:

Останні

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024

7 інструментів для нанесення тону: особливості та який вибрати

Бездоганно рівний тон обличчя — одна з першорядних цілей будь-якого макіяжу. Але домогтися його не… Докладніше

Вересень 13, 2024

Ідеї смачного перекусу: 8 незвичайних рецептів

Не встигла поснідати перед роботою або зголодніла посеред дня? Значить, тобі потрібен перекус. Хоча це… Докладніше

Вересень 13, 2024

Що таке саморефлексія та навіщо вона потрібна?

Інформації, задач та справ у сучасному житті так багато, що часто не залишається можливості прислухатись… Докладніше

Вересень 13, 2024

Що таке усвідомлений сон і як у нього потрапити

Тобі знайомий фільм “Початок”? Якщо ні, то обов'язково подивися. Якщо ж ти його вже бачила… Докладніше

Вересень 12, 2024