Категорії: ВолоссяКраса

Домашній догляд за кучерявим волоссям

Кучеряве волосся — пористе, його лусочки відділяються від стрижня й пушаться. Через це себум, який мав би зволожувати й захищати, лишається біля коренів, не доходячи до кінчиків. В результаті кучеряві локони часто виглядають дуже сухими, позбавлені блиску й практично не захищені. Ситуацію погіршує неправильний вибір шампуню, засобів для стайлінгу, використання махрового рушника, гребінця. Щоб волоски були здоровими й блискучими, а завитки пружними, слід змінити свій догляд і відмовитися від усіх травмуючих процедур.

Читайте також: “Професійна фарба для домашнього фарбування волосся: огляд IQ Code”

«Кучерявий метод» догляду за волоссям

Лорейн Мессі — стиліст і власниця ідеальних кучерів — як ніхто інший знає про всі проблеми цього типу волосся. У своїй книзі «Curly Girl: The Handbook» вона запропонувала нове бачення догляду — «кучерявий метод». Він складається з таких кроків:

1. Очищення та зволоження з кондиціонером.

2. Укладання за допомогою гелю.

3. Правильна сушка.

Дбайливо очищуємо

Перше нововведення, яке пропонує освоїти Лорейн, — ковошінг, тобто миття за допомогою тільки кондиціонера, без шампуню. Тим, кому цей метод не дає відчуття свіжості, допустимо використовувати м’який шампунь. Очищайте з ним волосся лише періодично, намагаючись повністю перейти на ковошінг.

Спочатку шкіра голови, яка звикла до звичайних шампунів, може стати жирною. Головне — не лякатися та знайти вірне рішення. Наприклад, можна вимити волосся глибоко очищувальним шампунем або додати до звичайного пару крапель вітаміну С. Якщо корені продовжують жирнитися, час від часу використовуйте цей метод, чергуючи з ковошінгом.

Мити волосся по «кучерявому методу» слід теплою водою і дуже м’яким струменем, щоб навіть під час миття кучері не розпрямлялися:

  • наливаємо в долоню кондиціонер;
  • відокремлюємо невеликий локон і розподіляємо засіб по всій довжині, масажними рухами наносимо трохи на корені;
  • прочісуємо кожне пасмо пальцями та гребінцем, додаючи трохи води;
  • чекаємо 2–3 хвилини;
  • як тільки відчуваємо, що волоски стали гладкими й почали обтяжуватися, — відразу ж змиваємо таким же м’яким струменем води;
  • під час змивання обережно стискаємо долонею кожне пасмо, формуючи кучері.

Така техніка допомагає зберегти завитки й заодно наповнити волосся вологою. Зверніть увагу, що миття — єдиний етап в «кучерявому методі», коли його можна розчісувати.

Правильно укладаємо й сушимо

Подальші дії залежать від ступеня пружності завитків. Якщо після миття кучері не чітко окреслені, тоді потрібно:

  • акуратно стискаючи локон в долоні, нанести на нього гель для укладання;
  • зібрати волосся в капюшон з мікрофібри й почекати 10–15 хвилин.

Замість капюшона можна взяти бавовняну футболку, а ось махровий рушник — табу для кучерів.

Якщо ваші завитки щільні й добре тримають форму, тоді просто розподіліть по них трохи гелю для укладання та почекайте, поки висохнуть. Допустимо використовувати фен з насадкою-дифузором і ледь теплим потоком повітря.

Засоби для кучерявого волосся

Серед заборонених компонентів в косметиці для кучерявого волосся — силікон. Він добре розгладжує прямі, але при цьому сильно обтяжує кучеряві локони й не дає їм завиватися.

Шампунь

Неодмінно має бути дуже м’яким, без лаурил, лаурет-сульфатів. Краще обрати спеціальний для кучерявого волосся, наприклад, T-LAB Professional Curl Passion.

Кондиціонер

Без парабенів і SLES, добре зволожувальний, з натуральними компонентами. Можна взяти з тієї ж лінійки T-LAB Professional Curl Passion.

Гель для стайлінгу

Повинен робити кучері виразними. Добре, щоб у ньому містилися натуральні олії та інші компоненти, що доглядають. Наприклад, як у гелі Brelil NUMERO на основі оливкової олії.

Додатковий догляд

Якщо бажаєте захистити кучеряві локони від ламкості та зробити зволоження ще інтенсивнішим, додайте до свого догляду зволожувальний спрей або есенцію Saeangmeori Ezekiel.

Комплексний догляд допоможе вам відновити волосся та поступово прийти до ідеальних завитків: живих, пружних і блискучих. Якщо локони сильно пошкоджені, то ваш шлях відновлення може зайняти більше часу. В такому випадку продовжуйте правильно доглядати, і ви неодмінно досягнете бажаного результату.

Стрижки для кучерявого волосся

DevaCut — техніка стрижки кучерявого волосся, розроблена Лорейн Мессі. Її суть полягає в тому, щоб стригти їх у природному стані. Сухі, а не вологі — оскільки під впливом води і довгі, і короткі зачіски змінюють свою форму. Через це складно передбачити, як буде виглядати каскад у своєму природному стані. При цьому також не використовується гребінець (тільки пальці перукаря й ножиці), а завитки майже не витягуються. Про цю методику знають лише деякі перукарі. Тож якщо знайдете хорошого майстра, бережіть його.

На завершення хочемо поділитися з вами натхненною цитатою жінки, яка зуміла подружитися зі своїми неслухняними локонами:

«Якщо випрямите кучеряве волосся, ви будете щасливі один день. А якщо полюбите його — все життя! ». Лорейн Мессі.

Останні

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024