Є режим конвекції – вмикаємо, немає – і без нього все вийде😋 Я поділюся з тобою двома на 100% робочими варіантами приготування картоплі, які дають в результаті одночасно схожий, але водночас різний продукт. Об’єднує ці рецепти одне – на виході гарантована смакота👀
Тобі знадобиться:
Скажу відразу, тут ти не отримаєш неймовірно хрустку скоринку, але результат буде все одно👍 Зі спеціями, звісно, можеш гратися, як забажаєш, і додавати те, що подобається саме тобі. Цей варіант готувався не раз і «на смак – смачно»🙃. Чистимо картоплю, розрізаємо навпіл і половини ріжемо на скибки. Заливаємо водою, ставимо на вогонь, як тільки закипіло – засікаємо 3 хвилини й зливаємо картоплю в сито. Поки вона там «відпочиває», вмикаємо духовку на 220 градусів і готуємо заправку. У ємність додаємо олію та спеції, добре перемішуємо. Картоплю з сита перекладаємо в каструлю, заливаємо заправкою, накриваємо кришкою і просто не інтенсивно трясемо, перевертаємо догори дном тощо. Потрібно, щоб заправка рівномірно розподілилася. Далі на деко стелимо пергамент, зверху картоплю, розрівнюємо по деко й в духовку на 25-30 хвилин. Посипаємо свіжо нарізаною зеленню – готово😉
Цікаво на тему: How to: як варити яйця, щоб жовток був твердим, рідким і напіврідким
Тобі знадобиться:
Ріжемо картоплю так само як у першому варіанті (почистила, навпіл, половинки на скибки). Каструлю з водою на вогонь, туди столову ложку солі й чайну ложку соди. Картоплю закидай в уже киплячу воду й вари до повної готовності. Далі зливай через сито, перекладай в зручну ємність, додай рослинну (або оливкову) олію, буквально пару столових ложок і трохи солі. Пергамент на деко, на нього картоплю, розрівняла та в розігріту до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин.
Для заправки. Нарізала зелень, додала сіль, перець до смаку, трохи соєвого соусу, сухого часнику й звичайної паприки. А далі готову картоплю можна всю перемішати із заправкою або порційно викласти на тарілку й полити нею. Смачного😉
Якщо ти хочеш посмажити картоплю з дійсно хрусткою скоринкою на сковорідці, то без великої кількості олії не обійтися, але в такому випадку навіщо влаштовувати «танці з бубном», якщо є гарантовано робочий фритюр🤷♀️ Якщо ж мова йде просто про дуже апетитну скоринку на смаженій картоплі, дотримуйся трьох правил:
Ось, власне, й секрети фантастичної, хрусткої скоринки на картоплі. Не забудь жмакнути вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.
Чорна п’ятниця позаду, новорічні свята попереду, а команді EVA Blog не потрібні якісь особливі дати,… Докладніше
База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше
Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше
Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше
У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше
Ще трохи й почнеться передноворічна метушня: вибір подарунків, прикрашання будинку, підготовка святкового меню… Все за… Докладніше
Переглянути коментарі
Не знала, що нарізану картоплю варто ще й промивати після нарізання. Треба спробувати наступного разу 🤤
Дякую за поради!