Дім

Ідеальні штори для кухні: як вибрати та на що звернути увагу

Штори – є тією самою родзинкою в інтер’єрі, яка створює додатковий затишок і комфорт. Також не варто забувати, що ці текстильні вироби відмінно захищають приміщення від сонячних променів і сторонніх очей. І якщо ти прямо зараз шукаєш класні штори на кухню, тоді ця стаття допоможе тобі зробити правильний вибір і не помилитися з покупкою. Влаштовуйся зручніше, буде цікаво і пізнавально!

Види штор для кухні

Сьогодні асортимент даного текстилю не просто великий, а неймовірно величезний. Тому складнощів з вибором ідеально підхожого варіанту не повинно виникнути. Отже, які ж види штор для кухонного приміщення сьогодні найбільш популярні:

  1. Римські штори. Вони чудово підійдуть для невеликої кухоньки. Виглядають дуже вишукано й акуратно, їх легко регулювати, а велике розмаїття тканин, відтінків і принтів дає змогу вибрати найбільш оптимальний варіант під дизайн саме твоєї кухні.
  2. Рулонні штори. Мають велику популярність, оскільки прекрасно вписуються в інтер’єри, де головний акцент зроблено на мінімалізм. Рулонні штори легко і просто регулюються, виглядають дуже акуратно і добре захищають приміщення від сонечка і любителів позаглядати у вікна. Тут на тебе теж чекає велика різноманітність тканин будь-якої щільності, тому визначитися з покупкою буде не складно.
  3. Штора-плісе. Відмінна заміна класичним жалюзям, які вже неабияк приїлися. Ці вироби добре захищають від сонячних променів, мають класний дизайн і класно доповнять маленьку кухню. Це щось середнє між жалюзями, римськими та рулонними шторами.
  4. Фіранки до підвіконня. Легкі та повітряні фіранки ніколи не вийдуть з моди. Ними дуже часто прикрашають кухні, оскільки це дійсно практичний і дуже зручний варіант. За бажання можна замовити багатошаровий виріб, комбінуючи тканини різних відтінків і доповнюючи їх ламбрекенами. Тут твоя фантазія може розгулятися на повну.
  5. Класичні подовжені штори. Для великої кухні або кухні-студії найкращим варіантом стануть штори до підлоги. Давай чесно, виглядають вони дорого, стильно і неймовірно привабливо. Можна зупинити свій вибір на одній шторі або підібрати багатошаровий виріб. Тут відштовхуйся від своїх особистих уподобань і загального стилю інтер’єру.

Цікаво по темі: Як розташувати освітлювальні прилади на кухні

Як вибрати штори для кухні

Щоб на твоїй кухні панувала повна ідилія і гармонія, до вибору штор слід підійти з особливою уважністю. Обов’язково зверни увагу на такі моменти:

Довжина

Для кухні відмінно підійдуть лаконічні штори середньої довжини, особливо якщо вікно в приміщенні одне і розташоване недалеко від робочої або обідньої зони. У разі, коли вікон кілька або вони панорамні, є сенс задуматися над шторами до підлоги. Також подовжений варіант добре підійде для кухні-студії, але, знову ж таки, звертай увагу на те, де розташоване вікно. 

Тканина

Практичність і легкість у догляді – твої головні критерії вибору. Штори в ідеалі мають бути стійкими до вигорання під впливом сонячних променів, не вбирати запахи, не псуватися під час використання мийних засобів (навіть агресивних для видалення жиру). Тому, якщо ці текстильні вироби знаходитимуться недалеко від зони, де ти будеш створювати свої кулінарні шедеври, то краще віддати перевагу змішаним тканинам або якісній синтетиці. Для інших зон можна спокійно обирати штори з будь-яких інших матеріалів, зокрема натуральних. 

Цікаво по темі: 11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

Також важливо враховувати щільність тканини та її світлопропускні спроможності. Якщо вікно виходить на сонячний бік, краще віддати перевагу більш щільному текстилю або зовсім зупинитися на тих самих шторах-плісе. Для кухні з нестачею природного світла підійдуть легкі штори, які пропускають більше денного освітлення. 

Колір і дизайн

Штори для кухні, втім, як і для будь-якого іншого приміщення, мають гармонійно перегукуватися з дизайном. Найчастіше кухні оформляють у світлих і не кричущих тонах, що дає змогу погратися зі шторами: підібрати текстиль із цікавими орнаментами, тематичними візерунками або контрастними кольорами. Також прекрасно доповнять інтер’єр штори на тон світліші або темніші за колір стін. А, можливо, ти й зовсім хочеш підібрати виріб під фасад кухонного гарнітура або меблів обідньої зони. Важливо знайти саме той варіант, який допоможе створити цілісну картинку кухні твоєї мрії. 

А як ти вибирала штори для своєї кухні? Поділися секретами з нами в коментарях. І не забудь поставити вподобайку статті, якщо вона була для тебе цікавою. 

 

Читайте також:

Переглянути коментарі

  • Все розклали по поличкам, дякую. Як раз підбираю штори і ця стаття знахідка для мене)

Останні

Гороскоп на жовтень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Жовтень – місяць, коли природа починає готуватися до зимового спокою, а небесні тіла пропонують нам… Докладніше

Вересень 27, 2024

Як вибрати день для стрижки по місячному календарю

На що тільки не підуть жінки, аби мати здорові, гарні локони. І схему професійного догляду… Докладніше

Вересень 26, 2024

30 найкращих пілінгів для оновлення шкіри восени

Вдаватися до цієї доглядової процедури можна, звісно, й в спекотні дні, проте з особливою обережністю.… Докладніше

Вересень 26, 2024

День захисників і захисниць України: листівки та привітання

День захисників і захисниць України набув особливого значення для нашої країни. 1 жовтня ми вітаємо… Докладніше

Вересень 25, 2024

Діти бісять і це нормально: чому мамі треба час для себе

Як би сильно ти не любила дитину, настає момент, коли від “Мам, мам, мам” хочеться… Докладніше

Вересень 25, 2024

Вечір французької кухні: готуємо рататуй, шукрут і профітролі

Франція — це місце, де їжа не те щоб культ, але ставлення до неї вельми… Докладніше

Вересень 25, 2024