Ідеї для «вагітної» фотосесії

Очікування малюка – це прекрасний, хоч і надзвичайно складний період в житті кожної жінки. А ще, вагітність – то чудовий час для того, аби зробити серію унікальних і таких незвичайних фотографій. Тож, сьогоднішня наша тема – фотосесія для майбутніх мам. Поговоримо про те, як зробити незабутні знімки та які сучасні ідеї існують.

Коли планувати зйомки

Зберегти спогади про свій цікавий стан можна багатьма способами, та найкращий з них – то фотосесія. Для того, аби зроблені світлини подобались Вам і після народження малюка, важливо вибрати правильний термін. На якому місяці домовлятись з фотографом – це особисте діло кожної жінки. Безперечно, до цього моменту животик має вже достатньо вирости. Спеціалісти рекомендують робити фотосесії у період з 32 до 36 тижня, та якщо Ваше тіло починає зазнавати сильних змін (Ви швидко набираєте вагу або з’явились розтяжки), можна розпочинати формувати спогади одночасно з видимим округленням живота. Втім, і при доброму самопочутті та гарному вигляді, затягувати з фотографуванням однозначно не варто. Адже, пологи – це подія, яку у більшості випадків неможливо спрогнозувати на якийсь певний день. Тож, потурбуйтесь про те, аби не сталось так, що фотосесія тільки запланована, а малюк вже народився).

Чому не всі дівчата при надії вирішуються на фотозйомку?

Кожна жінка прагне завжди подобатись собі у дзеркалі. Та основна особливість вагітності – це збільшення маси тіла, через що деякі майбутні матусі починають комплексувати та відмовляються від фотосесії. Що робити такій ситуації? Звичайно, погоджуйтесь на зйомку! Однак, обираючи виконавця, спробуйте знайти дійсно професійного фотографа. Справжній фахівець завжди зможе заспокоїти, до того ж, він здатен зробити шедевральні знімки з будь-якою моделлю.

Інша проблема, через яку фотосесія може зірватись – це небажання майбутнього татуся приймати у ній участь. Авжеж, присутність чоловіка на «вагітних» знімках є не обов’язковою, однак, лише з ним можна максимально передати усі ті ніжні почуття, з якими родина чекає на появу малюка.

Ідеї для фотозйомки

Фотосесія вдома

Домашня атмосфера – тепла та ніжна, і якщо Ви бажаєте перенести на папір усі найщиріші емоції, то сміливо запрошуйте фотографа до себе в гості. Зазвичай, у спеціалістів є лише одна вимога – аби оселя була світла та простора. Втім, професійна людина однозначно впорається із задачею на будь-якій житловій площі.

Фотосесія вдома добре підійде для жінок на пізніх термінах вагітності. Такі знімки здатні у звичайних побутових ситуаціях виразити найглибші почуття: якщо у зйомці приймають участь інші члени родини (чоловік і старші дітки), на фото відображаються турбота, любов і теплота відносин.

Студійна фотосесія

Зйомка у студії згодиться на випадок поганих погодних умов, або, коли фотосесія вдома є неможливою. Найчастіше майбутні матусі обирають цю ідею взимку, бо в студії тепло та затишно, і є більше можливостей відобразити усі нюанси «цікавого» стану.

Зйомка у студії фотографа має безліч переваг: там завжди є необхідний реквізит, тематичний інтер’єр та професійне освітлювальне обладнання. Проте, збираючись на таку фотосесію, варто пам’ятати, що гонитва за вдалими кадрами може продовжуватись не одну годину, і майбутня матуся може швидко стомитись. Тому основною вимогою в такому випадку є гарне самопочуття вагітної.

Фотосесія поза приміщенням

Запланувати зйомку на свіжому повітрі краще в тому випадку, якщо фінал Вашої вагітності випадає на теплий сезон. «Вагітні» фотографії найліпше виходять при хорошій погоді – коли світить тепле сонечко, розквітають квіточки, а природа радує яскравими фарбами. Ідей для проведення виїзної фотосесії існує безліч: на березі річки або моря (якщо Вам пощастило із географічним положенням), у парку, оранжереї або в самій середині гучного міста.

Фотосесія без фотографа

Кожній майбутній матусі хочеться, аби її спогади про щасливий період вагітності були якнайкращими. Однак, не завжди знаходиться час та фінансова можливість попрацювати з професіоналом. Якщо це про Вас – ні в якому разі не засмучуйтесь. Назнімати красивих фотографій можна і своїми силами, просто потрібно трошки фантазії та будь-який апарат для зйомки. Сучасні технічні досягнення дозволяють робити неперевершені знімки навіть при допомозі звичайного смартфона, який сьогодні є практично в кожної людини. Головне для аматорської «вагітної» фотосесії – обрати правильну позу, і в цьому ми Вам трошки підкажемо. Отже, найбільш характерними положеннями для фотографій вагітності є:

  • поза, коли майбутня матуся обнімає свій животик і мило посміхається;
  • поза лежачі (найбільш вдалою є зйомка з голови);
  • животик в профіль – найрозповсюдженіша поза для вагітної;
  • позиція, коли жінка неповністю визирає з-за дерева, дверей або будь-якого іншого об’єкту (щоб було видно лише обличчя та животик);
  • фотографування вагітної зверху, коли вона стоїть, або сидить, обіймаючи живіт;
  • зйомка навпроти вікна або на заході сонця, коли на фото відображається лише силует;
  • веселі та смішні фото (у незвичайних костюмах, яскравому «дитячому» одязі, з морозивом або тістечком);
  • животик у центрі уваги (крупним планом).

Як бачите, коли трошки поміркувати та пофантазувати, можна і самостійно влаштувати непогану фотосесію. Важливо у цей день гарно себе почувати та перебувати у доброму гуморі – тоді і настрій буде чудовий, і фотографії вийдуть «живими» та справжніми. Тому, дорогі майбутні матусі, обирайте саме той вид фотосесії, який Вам найбільше подобається, і нехай у Вашому сімейному альбомі з’являться ще одні незабутні кадри з найвідповідальнішого періоду життя.

Останні

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024