Натхнення

Красиві листівки з Днем народження

Кожен з нетерпінням чекає на свій день народження. На відміну від інших свят, саме це є найрадіснішою подією за весь рік. Ми отримаємо подарунки та щирі вітання від найдорожчих нам людей. Це завжди приємно та надихаюче, чи не так? Пропонуємо тобі красиві листівки та різні варіанти привітань від EVA Blog. Порадуй ними своїх рідних та друзів! Але перш ніж перейти до найголовнішого, ми розповімо кілька цікавих фактів про свято дня народження.

Час читання: 2 хвилини та іменинний торт 🎂

статья доступна на русском языке

Факти та традиції Дня народження

Ми звикли святкувати свій день народження, ще б пак, адже він відбувається щорічно, якщо, звичайно, ти не народилася у 29 лютого високосного року. Але що ми про нього знаємо? Звідки він походить та які має традиції? Дізнайся корисні факти про це свято.

Давні римляни першими почали відзначати дні народження близьких, друзів та партнерів, з якими вели важливі справи. Вони влаштовували пишні застілля, під час яких обов’язково читали молитви, відаючи данину своїм богам за їхню щедрість та можливість провести свято.

Діти найбільше полюбляють дні народження, але до 19 століття здебільшого його відзначали лише дорослі. Пізніше у Німеччині з’явився термін kinderfeste, що у перекладі звучить як «дитяче свято». С того моменту малеча має змогу повноцінно насолоджуватися днем свого народження з вечірками, сюрпризами та тортиком.

А що до іменинного торта? Ця традиція має різні версії, але більшість з них зводяться до поклоніння богам. Наприклад, давні греки прикрашали свічками такі собі паляниці на честь Артеміди, богині полювання. За німецькою традицією свічки ставили на пиріг або торт із зображенням немовля Іісуса Христа, що уособлював усе радісне та світле у житті людей.

Популярна пісня «Happy Birthday to You», яку заспівала Мерлін Монро на честь президента Кеннеді, насправді є кавером на іншу композицію. Вона була написана наприкінці 19 століття двома сестрами, викладачками у молодших класах, яка починалася зі слів: Good Morning to All.

Кожен з нас святкує день народження по-своєму. Одні віддають перевагу шумним вечіркам з друзями, інші полюбляють відзначати його у колі родини, а третім подобається побути насамоті за келихом шампанського та переглядом кіно. Але саме це свято дає нам можливість відчути себе потрібними та любимими. Тому статистика показує, що більшість людей обирає святкування у компанії й лише 10-12% відзначають самі вдома або у затишному закладі за кексиком зі свічкою. Насправді все це неважливо, аби лише в цей момент людина почувалася комфортно та щасливо.

В будь-якому разі не забувай вітати з днем народження батьків, сестру, донечку, подругу та інших близьких та коханих людей. Для цього ми підготували стильні листівки українською мовою та вітання, які ти зможеш використати будь-коли. 😉

Цікаво по темі: Як відзначити день народження дитини взимку

Листівки та вітання з Днем народження

Завантажити листівку

Матусю, вітаю тебе з Днем народження! Будь завжди усміхненою, щасливою та здоровою. Дарую тобі свої палкі обійми та поцілунки! Люблю тебе усім серцем!

🎉

Завантажити листівку

Дорогий батько! З Днем твого народження! Твоя любов та захист завжди зі мною. Хочу подякувати тобі за той незбагненний досвід, яким ти наділив мене. Бажаю міцного здоров’я та гарного настрою в будь-який час!

🎉

Завантажити листівку

Люба сестричко! Ти — моя половинка на все життя! Наші спільні спогади є для мене безцінним скарбом. Обожнюю тебе за твій веселий норов, теплі посмішки та підтримку, яку ти даруєш мені щодня. Люблю тебе, крихітко!

🎉

Завантажити листівку

Братику, з Днем народження! Залишайся завжди бадьорим, веселим та щасливим. Для мене немає нікого надійнішого, ніж ти, я довіряю тобі, бо ти завжди мені допомагаєш та захищаєш від негараздів. Лови мої найміцніші обійми!

🎉

Завантажити листівку

Привіт, племіннице, з Днем народження! Нехай твої мрії збуваються, а життя підкидає лише радісні та натхненні події! Будь щаслива завжди!

🎉

Завантажити листівку

Маленька наша онучко! Бабуся та дідусь вітають тебе з Днем народження! Ти є нашою зірочкою, що сяє для нас у небі. Ми бережемо тебе та любимо, бажаємо рости здоровю, кмітливою та веселою!

🎉

Завантажити листівку

З Днем народження, подружко! Хочу подякувати за твою підтримку й готовність на будь-які наші божевільні вчинки! Не уявляєш, як я ціную те,  що ти завжди зі мною поруч. Моя красива, весела та неймовірно розумна подружко, дарую тобі всю свою любов, увагу та вірність. Щасти тобі у всьому!

🎉

Завантажити листівку

Підіймаю келих на честь твого Дня народження! Щиро бажаю удачі, щастя та процвітання тобі та родині! Нехай здійснюються усі плани, а у майбутньому на тебе чекають безліч радісних моментів!

🎉

Завантажити листівку

З Днем народження! Відсвяткуй його так, як ніколи раніше, щоб цей день запам’ятався як найщасливіший та найвеселіший у житті! З найкращими побажаннями, твій друг!

🎉

Завантажити листівку

Солодкого тортика, смачного вина та найяскравіших вражень у твій День народження! Веселись, радій та мрій, адже сьогодні для тебе немає нічого неможливого. Пам’ятай, яка ти життєрадісна, талановита людина та направляй свою невгамовну енергію на досягнення цілей!

🎉

Поділися з нами та іншими читачками цікавими традиціями та здивуй новими фактами про День народження у коментарях!

Читай також:

Останні

Врятувати не можна обрізати: як відновити спалене волосся після фарбування

Новий колір волосся — прекрасний інструмент для швидкої зміни образу. Розмаїття трендових відтінків так і… Докладніше

29 Березня, 2024

3 найкращі рецепти класичної запіканки

Запіканка – це та сама страва, яка практично не має обмежень у виборі продуктів. Запіканка… Докладніше

28 Березня, 2024

Причини появи ранньої сивини та як попередити її появу

Сиве волосся в молодому віці насамперед погано впливає на людину в емоційному плані. У більшості… Докладніше

28 Березня, 2024

Гороскоп на квітень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Жінки ніколи не лінуються використовувати максимум доступних можливостей, щоб посилити свої шанси на удачу. Гороскоп… Докладніше

27 Березня, 2024

Що таке цераміди та навіщо вони потрібні в косметиці

Продовжуючи розбиратися у формулах косметичних засобів, у цій статті розглянемо такий компонент, як цераміди. Тобі… Докладніше

27 Березня, 2024

11 способів ненав’язливо вчити мову з дитиною

Батькам подобається пишатись своєю дитиною та її успіхами. І нерідко вони прагнуть дати малечі можливості,… Докладніше

26 Березня, 2024