Цікаво на тему: 10 лайфхаків для дому з TikTok і Instagram
Начебто купила стигле авокадо, а воно якесь дубове… 😒 Знайомо, правда? Щоб швидко його очистити, залий його окропом буквально на 3 хвилини, а потім на пару хвилин переклади плоди в дуже холодну воду. Температурний стрес розм’якшить авокадо і його можна буде легко очистити.
На плиті картопля вариться щонайменше 30–40 хвилин. Але якщо потрібно в рази (!) прискорити процес, скористайся лайфхаком з мікрохвильовкою. Гарненько помий картоплю та оберни її намоченим паперовим рушником. Поклади в мікрохвильовку на 5–7 хвилин (час приготування залежить від потужності НВЧ і «калібру» коренеплоду) і вуаля!
У кожної з нас є свій ідеальний рецепт пюре. Його готують з яйцями, вершками, маслом, сметаною, зрештою. Але зараз не про інгредієнти, а про спосіб приготування. Хтось віддає перевагу класичному товкачу, а хтось – занурювальному блендеру. А ми пропонуємо тобі спробувати варіант з міксером. Він не просто перетворює картоплю на пюре, але і збиває масу, роблячи її повітряною і ніжною.
Цікаво на тему: 5 лайфхаків для підтримки порядку в холодильнику
Парадоксально, але навіть на новенькій сковорідці з антипригарним покриттям яйця можуть «приставати». Якщо ти не хочеш додавати калорій у свій сніданок, скористайся цією порадою – змасти сковороду зрізом огірка. Так, звичайного, зеленого, з пухирцями або без. Він створить невидиму і при цьому практично безкалорійну плівку, завдяки якій яєчня буде просто ідеальною.
Якщо думаєш, що це працює тільки з антипригарним покриттям, то ні. Огірок врятує і в тому випадку, якщо твоя сковорода з нержавіючої сталі. Втім, з іншими матеріалами теж можна поекспериментувати.
Якщо хочеш отримати ідеальну скоринку у фритюрі, після борошна занур продукт у воду. Не бійся «феєрверків» з гарячої олії. Вода швидко вбирається в борошно, тому готується, по суті, вже тісто, причому без бризок.
Цю ж пораду ти можеш використовувати, якщо смажиш, скажімо, кабачки або рибу на сковороді. Ніякого пригорілого борошна, тільки ідеальна золотиста скоринка.
Цікаво на тему: Фритюр проти сковорідки – в якій їжі менше калорій?
Лайфхак для нарізання фруктів, овочів, зелені та взагалі будь-яких продуктів, яким користуються досвідчені кулінари та кухарі ресторанів. Для початку дбаємо про безпеку – випадкові порізи нікому не потрібні. Тому тримай пальці допоміжної руки (тієї, якою ми фіксуємо продукт) перпендикулярно поверхні, а великий «ховай» в долоні або відставляй убік – якомога далі від різального краю. Не клади вказівний палець робочої руки вздовж леза ножа, а просто обхоплюй руків’я долонею – так краще розподіляється тиск. А щоб швидко нарізати продукти, не відривай кінчик ножа від дошки.
Це просто якась каторга. Намилити сито не проблема, а ось ополіскувати його – ціла катастрофа. Довго, нудно і взагалі неефективно. Як прискорити процес? Підстав під струмінь води столову ложку і на миття сита піде не більше ніж хвилина. Економія часу і зусиль в чистому вигляді.
Варто тільки трохи позіхнути, як кипляча вода планує втечу за межі каструлі. 😑Привіт, довге відтирання плити й зіпсований настрій. Щоб цього уникнути, протри бортики каструлі будь-яким рослинною олією або вершковим маслом – так вода буде залишатися всередині.
А щоб зменшити бурління в каструлі, просто поклади в неї кубик льоду.
Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети
Набридло щоразу відмивати пластини на грилі від зайвого жиру і пригорілих продуктів? Від цієї проблеми можна позбутися. І в цьому допоможе… аркуш пергаменту. Перед приготуванням просто відріж невеликий аркуш, склади його навпіл і клади продукти в середину. Притисни гриль і готуй згідно з рецептом. Пергамент візьме на себе основні забруднення і тобі не доведеться потім довго приводити гриль до ладу. Так можна робити не тільки з сендвічами, але і з м’ясом, рибою та будь-якими іншими смаколиками.
Як же іноді дратує, коли не вдається рівно вкласти аркуш пергаменту у квадратну форму для випічки… 😩Поділимося лайфхаком, як це зробити швидко і красиво.
Відрізаємо квадрат пергаменту потрібного розміру (щоб вистачило і на бортики) і складаємо його навпіл. Прикладаємо до нашої форми так, щоб складений центр виявився приблизно посередині, і визначаємо кути. Робимо два паралельних надрізи. Розгортаємо пергамент і вставляємо його у форму, загинаючи бортики по розрізах – і готово!
Сподіваємося, ти знайшла в нашій добірці лайфхаки, які спростять приготування їжі й зроблять процес приємнішим. Не забудь поділитися посиланням з подругою та обов’язково збережи в закладки, щоб не загубити!
База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше
Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше
Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше
У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше
Ще трохи й почнеться передноворічна метушня: вибір подарунків, прикрашання будинку, підготовка святкового меню… Все за… Докладніше
Нормальний рівень цукру в крові – це не лише питання харчування, а й основа довготривалого… Докладніше