Краса

Лайфхаки, які допоможуть визначити оригінальність декоративної косметики

Купівля люксової косметики — це не «мінус на карті», а beauty-інвестиція. У розкішну текстуру, стильні відтінки, легкість нанесення і, як наслідок, ідеальний і «дорогий» образ. Ці «дивіденди» здатні забезпечити оригінальні продукти, проте в сучасному світі, на жаль, не так вже й складно потрапити на підробку.

Ми не говоритимемо про небезпеку і ризики використання підробленої косметики — ти це і сама прекрасно знаєш. Алергічні реакції, запалення і почервоніння шкіри — лише мала частина того, чим може загрожувати нанесення «палених» засобів. Давай краще сконцентруємося на тому, як визначити оригінальність декоративної косметики та, використовуючи її щоразу, отримувати задоволення і неперевершений результат.

Цікаво на тему: За що ми платимо, обираючи люксову декоративну косметику?

Важливий етап — збір інформації

Отже, ти зібралася охазяйнуватися топовою палеткою тіней, тоном або помадою. Можливо, ти побачила цей косметичний продукт у подруги або в рекламі у блогера. Значить, ти вже маєш уявлення про те, який він має вигляд. Але, щоб тобі було простіше розпізнати оригінал, приміряй на себе роль Шерлока і збери «досьє» на цей засіб.

На офіційному сайті бренду познайомся із зовнішнім виглядом упаковки, його колірною палітрою та іншими зовнішніми ознаками. Якщо в Мережі вже є свотчі, вони теж тобі знадобляться — так ти зможеш побачити текстуру, відтінки та ступінь пігментації. Заодно і з відгуками можна ознайомитися, щоб вже точно бути впевненою, що це те, що потрібно. Сукупність цієї інформації допоможе зробити правильний вибір.

Цікаво на тему: Що потрібно знати про компоненти в складі декоративної косметики?

Увага на зовнішню упаковку

У преміальній косметиці дрібниць не буває. Тут не тільки футляри та флакони продумані до дрібниць, але навіть коробки вирізняються якістю матеріалів і друку. Пропонуємо почати вивчення саме з картонної упаковки. Багато люксових брендів часто використовують дизайнерський картон з ефектною текстурою (дзеркальний глянець або soft-touch напилення) і тисненням, які і виглядають круто, і тактильно дуже приємні.

Обов’язково вивчи написи на коробці — на них не повинно бути помилок. Ніякого «Abibas» або «Louis Viutton» — це чи не головна ознака підробки. Також, купуючи косметику в офіційного дистриб’ютора, на упаковці обов’язково має бути наклейка українською мовою з характеристиками продукту, складом і контактними даними самого продавця.

Цікаво на тему: Косметика, яка завжди має бути у твоїй косметичці

Штрих-коди та батчі

Продовжуємо вивчення упаковки. Зверни увагу на штрих-код. Скористайся сервісом decode для визначення країни виробництва — вона має збігатися з тим, що написано на коробці. Тобто, якщо вказано «Made in Italy», сайт має це підтвердити.

Також варто провести порівняння батч-коду, який найчастіше складається з кількох літер або цифр. Зазвичай його наносять не тільки на коробку, а й на упаковку з самим продуктом і він має бути однаковим. Додатково, щоб переконатися в термінах придатності та підтвердити оригінальність, звір батч-код на сервісі checkfresh. На жаль, не всі бренди представлені в онлайн-базах, але багато популярних засобів «пробити» можна.

Цікаво на тему: Ефект фотошопу: особливості макіяжу обличчя в техніці бейкінг

Якість флакона або футляра

Упаковка самого продукту в сегменті люкс вирізняється винятковою якістю та увагою до деталей. Тут використовуються дорогі матеріали (скло, щільний пластик, іноді — метал) і сам футляр продуманий до дрібниць. Кришки на палетках і пудрах сидять ідеально, не хитаються і не скриплять, помада закривається щільно (і часто — з характерним клацанням), а дозатори праймерів і тональних працюють справно. Якщо якість упаковки викликає питання, можливо, перед тобою підробка. Жоден люксовий бренд не дозволить собі випустити на ринок продукт в упаковці сумнівного вигляду — це їхнє ім’я і репутація.

Вивчаємо текстуру і запах

Звісно, один із найважливіших «прапорців» при визначенні оригінальності косметичного продукту — це його технічні параметри. Текстура, колір, запах — тут усе має бути ідеально. Якщо ти влаштувала «розбір польотів» рідкому або кремовому засобу, він має лягати рівномірним шаром без «пластівців». Сухі продукти повинні мати дрібний помел і не нагадувати за текстурою підфарбовану крейду. Запах допускається дуже тонкий і ненав’язливий. Різкий аромат у топовій декоративній косметиці неприпустимий і має викликати підозри.

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як домогтися ідеальної шкіри за допомогою макіяжу

Обережно, знижки!

Надмірно низька ціна на преміальний продукт безумовно має насторожувати. На те він і люкс. Якщо ти знаєш, що палетка на офіційному сайті коштує $60, а в магазинчику в Instagram або на агрегаторі безплатних оголошень ти знайшла її за $10, це не може бути оригіналом. Звісно, багато брендів і ритейлерів роблять розпродажі, проте сума знижок не може становити 70% і більше. Як би не хотілося заощадити, обманюватися не варто.

І, мабуть, одне з найважливіших правил, яке вбереже тебе від підробки — довіряти свій вибір надійним продавцям і великим гравцям beauty-ринку. Офіційні дистриб’ютори світових брендів співпрацюють з ними напряму або через локальні офіційні представництва, а ще в них є сертифікати автентичності. У магазинах EVA і на сайті eva.ua представлена тільки оригінальна декоративна косметика, в якості якої сумніватися не доведеться. Хочеш доповнити свою косметичку люксовими новинками? Гайда на шопінг в EVA!

Читай також:

Останні

Що таке проєкція у психології

Бувало відчуття, що весь світ змовився проти тебе? Подруга раптово стала забагато критикувати, шеф чіпляється… Докладніше

Вересень 19, 2024

10 сухих шампунів, які реально працюють

У тебе теж бувають дні, коли волосся має не найкращий вигляд, а часу на повноцінне… Докладніше

Вересень 19, 2024

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024