Краса

Не тільки Lost Cherry: 10 незаяложених парфумів з нотами ягід

Які парфуми спадають на думку першими, якщо мова заходить про ягідні аромати? Багато хто напевно назве Lost Cherry від Tom Ford або що-небудь з його фланкерів (наприклад, Smoke або Electric Cherry). Безумовно, це яскраві та знакові композиції, проте у світі парфумерії існує чимало ароматів з нотами ягід. І не тільки про вишню.

В одних парфумах ягідні акорди задають основний тон, в інших же — відіграють роль делікатного акценту, як, наприклад, у чоловічих ароматах. Тут у пірамідах можна зустріти чорну і червону смородину, але вже точно не знайти вираженої ноти стиглої полуниці або малини. А ось у жіночих і композиціях унісекс вони цілком доречні та доволі поширені. Загалом, скрізь свої нюанси. Якщо тобі подобається напрямок ароматів з ягодами, але не знаєш, чим таким собі побалувати себе, EVA Blog пропонує десятку оригінальних жіночих, чоловічих та унісекс-парфумів, які тобі можуть сподобатися.

Цікаво на тему: Молекулярні аромати: у чому їхня особливість + добірка парфумів

Ягоди в ароматах для неї

Juliette Has A Gun Miss Charming

Французькому нішевому бренду Juliette Has A Gun властиві лаконічні за складом, але водночас вельми цікаві композиції, які ловлять у свої «тенета» багатьох любителів оригінальної парфумерії. Аромат Miss Charming не став винятком. Створена тим самим Францисом Куркджяном, ольфакторна піраміда «міс чарівності» складається всього з 5 нот — лісових ягід і полуниці, лічі, мускусу і марокканської троянди. Хоч в ароматі й виконує соло троянда, ягідні акорди приємно відтіняють її та надають прохолодного, свіжого звучання.

Основні ноти: лісові ягоди, полуниця, лічі, мускус, марокканська троянда

Lolita Lempicka Sweet

Якщо віддаєш перевагу солодшим парфумам, обов’язково придивися до Lolita Lempicka Sweet. Назва вже містить своєрідний спойлер. Це історія про солодку, майже гурманську зацукровану вишню з красивими пудровими та мускусними відтінками. Такий позитивний і водночас милий ягідний аромат однозначно підніме настрій, підбадьорить і зарядить оптимізмом. Тільки обережніше з дозуванням — може трошки злипнутися. 😉

Основні ноти: вишня, какао, ірис, цукор, мускус

Prima Materia L’Anteme Tricheuse

Цей аромат привертає увагу не тільки приголомшливим флаконом (фігурка блазня, до речі, зроблена вручну), а й самою композицією, яка сподобається фанатам незвичайних запахів. На старті L’Anteme Tricheuse за першість змагається вишня з мигдалем, даруючи аромату легкий відтінок Амаретто. Потім до них приєднується ванільна троянда, якій надає характерності смола, сандал, гваякове дерево і ветивер. Красивий, багатогранний і вабливий, цей нішевий парфум порадує стійкістю і шлейфом, що довго грає.

Основні ноти: мигдаль, вишня, малина, троянда, смола, ваніль, гваяк

Fabien Marche Black Galaxy

Але не нішею і люксом єдиними — у бюджетному сегменті теж є цікаві варіанти. Наприклад, Fabien Marche Black Galaxy. Старт композиції — просто ягідно-фруктовий вибух, що складається з цитрусів, малини, смородини, вишні, ожини та полуниці. За ним слідують фіалка і жасмин, які додають пудрових і квіткових акордів. А підкладка з моху, деревини, мускусу, кашмерану, амбри, пачулі та ванілі надають затишності й не дозволяють аромату надмірно засолоджуватися. Прекрасний жіночий аромат, який особливо гарний у прохолодні осінні дні.

Основні ноти: цитруси, смородина, вишня, ожина, жасмин, пачулі, мох

Чоловічі парфуми з ягідними акордами

Gritti Decimo

Аромат Decimo безумовно сподобається шанувальникам легких «фужерів» і напряму Creed Aventus. Втім, це далеко не клон — парфум від Gritti має більш східний характер. У ньому присутня свіжість бергамота і чорної смородини, квіткові акорди (троянда і неролі), солодкуваті пачулі та ваніль, а ще сіра амбра, мускус і, рідкісний гість в ароматах, березова нота. Що ще потрібно знати про Gritti Decimo? Його стійкість не розчарує.

Основні ноти: цитруси, чорна смородина, неролі, троянда, береза, сіра амбра

Afnan Supremacy Not Only Intense

Ще один парфум на тему чогось свіжого, але з орієнтальними нотками – Afnan Supremacy Not Only Intense. На старті — фрукти: бергамот, яблуко і чорна смородина. Має бути легко, свіжо і на кожен день? І так, і не зовсім, адже це було б занадто просто для арабського бренду. У композиції є лаванда, яка надає трав’янистої пудровості, мох і пачулі, а також шафран, мускус і амбра. Результат — димний, трохи пряний, свіжий і водночас стійкий аромат, який чудовий не тільки вдень, а й увечері.

Основні ноти: чорна смородина, бергамот, лаванда, мох, пачулі, шафран

English Laundry Cambridge Knight

Потрібен більш витончений і «холодний» чоловічий парфум? Варто звернути увагу на English Laundry Cambridge Knight. На відміну від багатьох ароматів, мускус тут розташований не в базі, а прямо на старті, що вже задає характер композиції. Проте мускус добре збалансований і пом’якшується навколишніми акордами — смородиною, морськими нотами, лілією і жасмином, гваяком, мохом, кедром і пачулями. В ароматі майже немає солодкості, але є гіркувата деревна свіжість, яка зобов’язує пам’ятати про поставу і тримати плечі розправленими.

Основні ноти: мускус, смородина, лавр, кедр, пачулі, гваяк, морські ноти

Унісекс-композиції з нотами ягід

Montale Pretty Fruity

Якщо хочеться чогось по-літньому позитивного, рекомендуємо придивитися до Montale Pretty Fruity. Поєднання фруктів і квітів давно визнано безпрограшним і цей аромат саме про це. На мускусній базі тут солістами виступають маракуя, смородина і цитруси в оточенні магнолії та лілії. Вийшла соковита, життєрадісна і, звичайно ж, стійка (це ж Montale!) композиція, ідеальна для літнього вайба.

Основні ноти: смородина, маракуйя, лілія, магнолія, мускус

Nishane Zenne

Назва аромату від Nishane досить цікаве і промовисте. Zenne (зенне) – це відомий національний танець, який виконують у Туреччині чоловіки в костюмі, що нагадує жіночий одяг. І парфуми, названі на його честь, 100% про унісекс. За свіжість тут відповідає комбо з ревеню, грейпфрута і смородини. Квіткова складова представлена трояндою і гарденією, а ще є спеції (сандал, ваніль) і, ясна річ, класична парочка з амбри та мускусу. Цей аромат безумовно сонячний, помітний і колоритний, але водночас має сильний характер.

Основні ноти: ревінь, смородина, сандал, турецька троянда, мускус, ваніль

V Canto Stricnina

Творцем аромату з «отруйною» назвою став той самий Паоло Теренці, чий Kirke розбурхує уми багатьох шанувальників ніші. І деякі схожі риси у V Canto Stricnina з ним є — це таке саме буяння фруктів із яскравим мускусом. Соковитий персик, маракуя, малина і цитруси тут комбінуються зі свіжими зеленими, яскравими квітковими, а ще деревними та солодкими акордами. Доповнюють їх кориця, ваніль, амбра та мускус. Попри розмаїття ароматичних компонентів, парфум прекрасно зібраний і, як і більшість «італійців», здивує своєю стійкістю і шлейфом.

Основні ноти: малина, персик, маракуя, зелені, квіткові та деревні ноти, мускус

А які твої улюблені аромати з нотами ягід? Подобається, щоб вони грали першу скрипку або були півтоном, який надає парфуму родзинки? Ділися своїми фаворитами в коментарях!

Читай також:

Останні

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024

Капсульний гардероб для дівчат з фігурою plus size

Одягнути перші дві речі, які витягнеш з шафи, та бути впевненою, що ідеально виглядатимеш. Хіба… Докладніше

Червень 27, 2024

Без чого не уявляють догляд за волоссям автори EVA Blog

Як і якими засобами доглядають за волоссям автори EVA Blog? У цій добірці ми зібрали… Докладніше

Червень 27, 2024

Апсайклінг-декор: перетворюємо мотлох на прикрасу будинку

Створювати з непотрібних старих речей корисні штучки або декор для дому — справжній тренд, який… Докладніше

Червень 26, 2024