Категорії: КрасаМакіяж

Правила макіяжу очей: як правильно наносити тіні

Тіні — найпопулярніший косметичний продукт для очей, але не всім вдається «потоваришувати» з ним. EVA Blog розкриває маленькі секрети, як правильно вибрати тіні та наносити їх так, щоб завжди бути задоволеною результатом!

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Види тіней для повік

Спочатку трохи теорії. За текстурою тіні бувають:

  1. Кремові або рідкі тіні. Чимось нагадують губну помаду або блиск, щільно лягають на повіку, але складно розтушовуються.
  2. Розсипчасті. Трапляються частіше: власне, це пресований пігмент у вигляді пилу, який зручно наносити пензликом.
  3. Блискітки або блискучі пігменти. Тіні з великими блискучими частинками різного розміру. Їх також називають глітерами.

За ступенем сяйва бувають перламутрові продукти, в яких є блискучі мікрочастинки, та матові — зовсім без блиску.

Універсальної поради, які тіні за текстурою вибрати, немає. Але якщо ви тільки починаєте опановувати нові техніки, рекомендуємо вибрати розсипчасті продукти: з ними легше працювати.

Як вибрати пензлики для нанесення тіней

Стандартні аплікатори вже давно вийшли з моди, а про нанесення тіней пальцем і зовсім краще забути. Сьогодні є безліч пензлів для тіней, які ідеально підійдуть для дівчат, що починають освоювати тонкощі макіяжу. Чому краще взяти пензлик? Ось кілька очевидних причин:

  • можна контролювати кількість продукту;
  • зручний розмір;
  • гігієна;
  • можливість красиво розтушувати навіть найдрібніші деталі в макіяжі очей.

Топ-3 пензлика, які точно знадобляться:

  1. Маленький округлий пензлик з тонким кінчиком для промальовування лінії повік і куточків очей.
  2. Пухнастий пензлик середнього розміру для нанесення тіней на повіку і зону під бровою.
  3. Плоский жорсткий пензлик, яким зручно набирати блискітки та тіні з великими блискучими частинками.

Такий набір також допомагає реалізовувати різні техніки, наприклад, набивати пігмент (для інтенсивного кольору) або робити смокі, де важливо змішати тіні без бруду. Для тіней краще брати м’які та середньої жорсткості пензлики, щоб наносити макіяж було комфортно.

Цікаво на тему: Що таке бронзер і як ним користуватися

Правила нанесення тіней

Ось кілька корисних порад, які точно знадобляться під час фарбування очей:

  1. Використання бази обов’язкове, якщо ви хочете отримати насичений колір з неоновими тінями або продуктами жовтого, блакитного, зеленого, рожевого відтінків. База надійно фіксує пігмент на повіці та служить підкладкою, на якій колір проявляється ідеально.
  2. Використовуйте 1-3 схожі відтінки з палітри, якщо хочете красивий і швидкий повсякденний макіяж. Найбільш насичений відтінок наносьте на повіку, можна зробити яскраві акценти в куточках очей. Рекомендуємо заздалегідь протестувати тіні на пігментацію та усадку: колір у палітрі та на шкірі може бути різним.
  3. Спільне правило розтушовування — від темного до світлого. Наберіть відтінок на пензлик, струсіть зайве, нанесіть на зовнішній куточок повіки та пензликом розтягніть колір. Так ви красиво розтушуєте тіні від насиченого тону до світлішого.
  4. Переходи між різними кольорами робляться за допомогою розтушовування. Іноді два відтінки створюють бруд — сіру або буру зону, тому, підбираючи тони, користуйтеся палітрою кольорів або заздалегідь перевірте кольори на сумісність.
  5. Зона під очима теж потребує уваги! Нанесіть на неї коректор або консилер, пропрацюйте нижню повіку одним із відтінків тіней, розтушуйте олівець або просто нафарбуйте нижні вії. Якщо зробити активний мейк на очах, але залишити без уваги нижню частину обличчя, образ матиме дивний вигляд.

Наносьте тіні поетапно на кожне око, щоб домогтися симетрії в макіяжі.

Цікаво на тему: Макіяж для навислих повік: як зробити?

Основні помилки під час нанесення тіней

Щоб нанести тіні швидко і не зіпсувати задум, потрібно уникати типових помилок. Варто враховувати й особливості роботи з певною текстурою: якісь продукти мають схильність обсипатися, а інші, навпаки, залипають і складно розтушовуються.

Крихкі тіні

Є два рішення: перше — спочатку зробити макіяж очей, потім змахнути тіні пухнастим пензлем і нанести консилер і тон. Друге — перед нанесенням тіней рясно нанести пудру на зону під очима (бейкінг), а потім змахнути пензлем зайву пудру і тіні, які обсипалися.

Занадто багато тіней

Тіні повинні лежати легко, без грудок і плям. Тому спочатку наносьте тонкий шар, а потім вже нашаровуйте продукт до потрібного кольору. Техніка нашарування також допоможе уникнути неприємної ситуації, коли надлишки тіней скочуються на очах. Небажано наносити багато відтінків на повіку одночасно: такий мейк під час розтушовування може стати просто сірим.

Тіні в тон очей

Візажисти радять вибирати тіні на тон темніше кольору ваших очей або зупинитися на світлих відтінках, щоб погляд був виразним. Якщо колір косметики та очей збігається, втрачається глибина, і макіяж не матиме такого ефектного вигляду, як хотілося.

Погано нафарбовані вії

Вії ніби «обрамляють» тіні на очах. Вони створюють чітко окреслену межу, тому не варто нехтувати підфарбовуванням вій, особливо якщо ви вибрали інтенсивний мейк на очах. До речі, це стосується і підводки: погляд стане набагато виразнішим, якщо ви промалюєте міжвійний край.

Цікаво на тему: Як правильно наносити хайлайтер: покрокова інструкція

Найкращі тіні для повік за версією EVA Blog

Ми не можемо залишити вас без топу найкращих продуктів для повік. Тому запрошуємо до нашого каталогу — вибирайте тіні, які стануть вашими фаворитами:

  • нюдова палітра Bourjois Eye Catching — у ній є і матові, і глітерні тіні, які допоможуть створити яскравий макіяж;
  • тіні Catkin Seasonal з матовими та шимерними відтінками — компактно і зручно для створення будь-якого образу;

  • Paese Dreamily Eyeshadow Palette — у палетці цілих 8 пастельних відтінків за приємною ціною! Чудовий варіант, якщо потрібні універсальні тіні;
  • велика палетка Patricia Ledo Atelier — від ніжно-світлих до глибоких насичених — всього 18 тонів з матовим і сяйним фінішем для ваших експериментів з образами;

  • Maybelline New York The City Mini Palette — матові нюдові тіні, які ідеально підходять для промальовування форми й легкого повсякденного макіяжу;
  • Make Up Me Professional — палетка з 18 відтінками, де є і матові тони, і шимер. Оптимальне рішення, якщо ви шукаєте базу, але не хочете позбавляти себе можливості експериментувати з яскравими образами.

Вибирайте палітру тіней в інтернет-магазині eva.ua з приємними знижками та діліться відгуками про улюблені продукти. Запрошуємо стежити за нашим блогом: попереду багато новинок і рекомендацій від EVA!

 

Читайте також:

Останні

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024

Красиві листівки та вітання до Дня подруг

Жіноча дружба — це найдивовижніша річ у світі. Вона пробуджує у нас найкращі почуття: довіру,… Докладніше

Травень 17, 2024

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати дитячі ножиці для нігтів

Підстригти нігтики на крихітних пальчиках новонародженого – не найпростіше завдання, особливо якщо під рукою немає… Докладніше

Травень 16, 2024

Струменевий оргазм (сквірт): 5 фактів, про які ти не знала

Я довго думала як би максимально лайтово розповісти тобі, що таке струменевий оргазм і просто… Докладніше

Травень 15, 2024

Молекулярні аромати: у чому особливість + добірка парфумів

Молекулярні аромати — відносно нове слово в парфумерії, яке, судячи з тенденцій, у трендах надовго.… Докладніше

Травень 15, 2024