Щорічна поява рецепта сливового пирога на сторінках газети повідомляла її читачам про те, що настала осінь, прилавки наповнилися стиглими сливами, а значить, пора готувати улюблений десерт. Цей пиріг став особливим осіннім ритуалом, який об’єднував сім’ї на кухнях по всій Америці.
Але в 1989 році редактори вирішили, що рецепт повторюється занадто часто, і оголосили, що друкують його востаннє. Вони навіть опублікували його великим шрифтом і обвели пунктирною лінією, щоб читачі могли його вирізати та зберегти. Однак реакція виявилася бурхливою і непередбачуваною: газету буквально завалило листами обурених читачів, які вимагали повернути улюблену традицію.
Один з читачів написав: «Поява цього рецепта, як і сам пиріг, має гірко-солодкий присмак. Це говорить про те, що літо минає і настає осінь. Не будьте такими буркотливими!» В результаті газета капітулювала і пообіцяла, що рецепт, як і раніше, буде публікуватися щороку. Ось така вийшла цікава історія.
Цікаво на тему: 9 смачних десертів із сезонних ягід
Секрет його успіху очевидний: всього кілька базових інгредієнтів і простий процес приготування перетворюються на чудовий осінній пиріг. В його основі — ніжний бісквіт, в якому потопають соковиті, стиглі сливи. Додай до цього аромат кориці, і у тебе вийде ідеальний сезонний десерт, з яким легко впорається навіть кулінар-початківець.
Тут ти не знайдеш жодних складних лайфхаків, тому що цей пиріг дійсно дуже простий у приготуванні. Проте ось кілька важливих порад, які допоможуть досягти ідеального результату:
Цікаво на тему: ТОП-3 рецепти яблучних пирогів
Щоб отримати оригінальний рецепт, мені довелося зареєструватися на сайті The New York Times. 😕 Тобі так морочитися не потрібно, тому що ось він, на EVA Blog, і ти можеш зручно зберегти його собі в закладки. 💚🧡
У твоєму розпорядженні повинні бути такі інгредієнти:
Коли всі складники пирога зібрані та підготовлені, можеш переходити до приготування:
Почни з того, що постав духовку розігріватися до 175°C. Це рекомендована температура, при якій випічка не повинна пересушитися або пригоріти.
Тим часом промий сливи під проточною водою, насухо витри паперовим рушником. Сливи повинні бути стиглими, але не перестиглими, тобто твердими та цілими. Акуратно розламай кожну на дві половинки й вийми кісточки. У тебе повинно вийти 24 рівні половинки — це ідеальна кількість слив на вказані інгредієнти.
У глибокій мисці з’єднай розм’якшене масло і цукор, і збий їх до однорідного кремового стану. Почни додавати борошно, розпушувач, сіль і яйця, потім все добре перемішай.
Форму змасти шматочком масла і присип борошном або застели дно пергаментним папером, як тобі зручніше. Далі виклади туди тісто і рівномірно розподіли його кондитерською лопаткою.
Цікаво на тему: Синабон: простий рецепт знаменитих булочок із корицею як у кафе
Тепер акуратно розклади половинки слив на тісто, зрізом вниз. Зверху посип сливи цукром, збризни лимонним соком (не перестарайся, якщо сливи недостатньо солодкі) і додай дрібку кориці. Нарешті, відправ свою заготівлю в духовку.
Як зазначено в порадах з приготування, випікай десерт приблизно годину. Не відкривай духовку занадто часто, щоб пиріг краще піднявся. Перевіряй готовність зубочисткою ближче до завершення випікання, але не потрапляй в сливу, інакше та може пустити зайвий сік і тісто стане більш вологим.
Перед подачею пиріг слід трохи остудити. Він виходить неймовірно смачним сам по собі, але якщо додати до шматочка ванільне морозиво або збиті вершки, то він стане ще кращим! Насолоджуйся. 😋
Нехай культовий пиріг зі сливами з The New York Times стане для тебе однією з найприємніших осінніх традицій і перетвориться на символ затишних сімейних вечорів. 🍂 А чи є у твоїй родині рецепт із подібною історією, який передається з покоління в покоління? Розкажи про це в коментарях. 😉
Чорна п’ятниця позаду, новорічні свята попереду, а команді EVA Blog не потрібні якісь особливі дати,… Докладніше
База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше
Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше
Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше
У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше
Ще трохи й почнеться передноворічна метушня: вибір подарунків, прикрашання будинку, підготовка святкового меню… Все за… Докладніше
Переглянути коментарі
Також спробувала рецепт. Дуже смачно вийшло! Дякую автору. Цукру брала 0,5 стакана плюс трошки зверху присипала сливи - ідеально.
Приготувався повністю за 30 хв. Температура випікання була 165-170° С.
Дуже смачний пиріг.
Рекомендую 3/4 склянки цукру. Вийшов занадто солодким з 1 повною склянкою.
Час випікання зайняв 30 хв до повної готовності при температурі 175'с