Відрізаєш шматочок м’якесенького шоколадного бісквіта, що з усіх сторін спокусливо вкритий глазур’ю. Занурюєш його у морозиво або ніжний сметанковий крем. І на кілька хвилин – лише ти та безмежна насолода смаком. Спокусливо?
Смачний шоколадний торт – безпрограшний варіант випічки в домашніх умовах. Чи то раптово гості прийшли, чи самій захотілось солоденького – EVA Blog має рецепти на будь-який випадок!
Ніжний бісквіт – це, як то кажуть, основа основ смачного шоколадного торта. Далі вже можеш вибирати варіант начинки: з вишнями, з бананами, з горіхами чи полуницею.
Окрім стандартного варіанта в духовці, пухкенькі коржі можна зробити в мультиварці, на сковороді або навіть у мікрохвильовці.
Для усіх рецептів олію варто брати нерафіновану, без запаху. Всі компоненти бажано завчасно витягнути з холодильника, щоб вирівнялась їх температура.
Якщо вимкнули світло, але ти щаслива володарка газової плити, приготувати бісквіт можна на сковорідці. Для створення шоколадного торта роби коржі невисокими, й змасти їх пізніше кремом на свій смак.
Тобі знадобляться:
Тут і далі мається на увазі стандартний стакан об’ємом 250 мл.
Приготування:
Цей рецепт бісквітного тіста можна використовувати й для випікання у духовці. У цьому випадку розігрій її до 180 градусів, постав туди форму на 30 хвилин. Після цього зменш температуру до 160, й через 40 хвилин перевір готовність.
Цікаво по темі: Три прості рецепти круасанів
Ще один простий у приготуванні варіант бісквіта в домашніх умовах, на цей раз у мультиварці в режимі “Випічка”.
Тобі знадобляться:
Приготування:
В мультиварці шоколадний бісквіт виходить достатньо вологим та пористим. Не діставай готовий корж з чаші одразу, залиш на 15 хвилин у режимі “Підігрів”, дай трохи вихолонути. А вже потім переклади на пласку тарілку або решітку.
Цікаво по темі: Домашнє печиво: 8 простих та смачних ідей
Дуже швидкий варіант, який стане ідеальним на випадок раптових гостей.
Тобі знадобляться:
Приготування:
Якщо під час випікання по центру бісквіта все ж утворилась гірка, для візуально більш стильного вигляду зріж її. Під час оздоблення можна буде використати ці залишки для надання більшої текстурності.
Цікаво по темі: Моті: смачний рецепт японського десерту
Ще один варіант приготування у мікрохвильовці на випадок, якщо забула купити молоко або просто дотримуєшся посту.
Тобі знадобляться:
Приготування:
У мікрохвильовці можна приготувати шоколадний торт на одну порцію прямо у чашці! Важливо не заповнювати її тістом до верху, бо при випіканні воно збільшується в об’ємі та підіймається.
А якщо покласти в середину шматочки шоколаду, при випіканні він розплавиться, і це додасть родзинку смаку.
Цікаво по темі: 4 ідеї десертів без цукру
Глазур можна зробити кількома шляхами: розтопити плитку шоколаду або використати какао-порошок. Як альтернативу сметані можна взяти вершки.
Варіант 1:
Приготування:
Перемішай цукор та какао-порошок, додай сметану та доведи до кипіння. Коли суміш стане більш густою (необхідно приблизно пів хвилини), вимкни підігрів та додай масло.
Варіант 2:
Приготування:
Розтопи шоколад на водяній бані, додай сметани, ретельно прогрій суміш. Після чого додай масло, що попередньо підтануло.
Для швидких рецептів у мікрохвильовці можна просто розтопити плитку шоколаду та полити цією сумішшю бісквіт.
Бісквіт у глазурі цілком може бути самостійним тортом. Але якщо творчий запал не вщух, можна зробити цікаве багатошарове кондитерське чудо з кремом та начинкою з бананів, полуниці або вишень.
Сметанний крем треба збивати, тож заздалегідь приготуй міксер.
Тобі знадобляться:
Приготування:
Усі складові пересип у миску та збий міксером. Роби це приблизно 5-10 хвилин до тих пір, доки маса не стане більш густою.
Цікаво по темі: Матча-латте: що це таке і як приготувати
Смачний заварний крем можна приготувати як на плиті, так і в мультиварці.
Тобі знадобляться:
Приготування:
Цікаво по темі: Просто і смачно: рецепти ідеальних чизкейків
Для сирного крему дуже важлива текстура, зернистий сир з грудочками точно не підійде, його краще відкласти для інших видів випічки в домашніх умовах.
Тобі знадобляться:
Приготування:
Цікаво по темі: Три найсмачніші рецепти млинців
Якщо хочеться, щоб шоколадний торт був більш вологим та схожим на брауні, можна просякнути коржі от цукровим сиропом.
Для цього розчини у стакані води 5 столових ложок цукру. Можеш також додати ванілін.
Після того, як змастиш бісквітні коржі обраним кремом та додаси начинку, відправ готовий шоколадний торт настоятися в холодильнику.
З начинками можна експериментувати: згущене молоко, сметана, желе, можуть стати чудовим доповненням шоколадного смаку.
Цікаво по темі: 6 рецептів для простого сніданку
Готовий бісквіт можна просто залити шоколадною глазур’ю, або ж зробити багаторівневу композицію з начинкою та кремом (заварним, сметанним або сирним).
Ось ще кілька ідей, як прикрасити шоколадний торт до свята, наприклад, до Дня народження:
Сподіваюсь, ця добірка рецептів бісквітного тіста та кремів для шоколадного торта надихне тебе на експерименти! Напиши у коментарях, який з варіантів вподобався найбільше!
Читайте також:
"Що за запитання? Звичайно ж, відповідальні обидва!”. Якщо дивитися на ситуацію глобально, то – так.… Докладніше
Хто б що не говорив, а для мене осінь — це найатмосферніша пора року, коли… Докладніше
Скільки існуватиме зима, стільки ми носитимемо пуховики (пуффери) 🙃 Вони просто поза часом і поза… Докладніше
Сьогодні важко заперечувати той факт, що соцмережі впливають на прийняття нами деяких рішень. Нехай і… Докладніше
Ще трохи й в повітрі буде витати атмосфера прийдешнього свята. Ми знову будемо наряджати ялинку,… Докладніше
Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше