Категорії: ДітиМатеринство

Робототехніка: що це таке та коли можна починати

На думку вчених-футурологів, робототехніка – це один з найперспективніших напрямків завтрашнього дня. Адже майбутнє людства саме за ІТ-відкриттями, а значить, наступному поколінню необхідні гарні спеціалісти у даній сфері. Тож, давайте познайомимось ближче з цією новою наукою та з’ясуємо, що корисного вона дає дітлахам.

Навіщо дитині навички робототехніки

Зацікавившись цим напрямком, батьки можуть зрозуміти, що гуртки робототехніки на сьогоднішній день – це вже давно не новинка. Такі групи можна знайти практично в кожному місті, однак не всі мами і тата ризикують відправляти до них своїх чад. Їх вагання засновані переважно на незнанні: що це за діяльність така, і яка необхідність їхнім дітям відвідувати подібні курси. А й справді, навіщо дитині навички робототехніки?

  • Для загального розвитку

Робототехніка – це наука, що поєднує в собі декілька напрямків: програмування, логіку, математику, фізику, механіку, тощо. Виконуючи завдання, дитина зможе не тільки отримати нові знання, а й на практиці закріпити шкільну програму.

  • Для перспективного майбутнього

Ми вже казали про те, що в майбутньому актуальність технологій тільки підвищиться. Сучасні дітки практично з народження спілкуються на «ти» з різноманітними гаджетами, проте одних тільки вмінь користуватись ними дуже скоро буде замало. Якщо малюк вже зараз отримає базові знання у науково-технічній сфері, в «новому світі» йому буде просто і комфортно. До речі, успішно займатись в гуртках робототехніки можуть як хлопчики, так і дівчатка. Розвиток технічного мислення буде корисним представникам обох статей, а в майбутньому вони з легкістю будуть розбиратись з принципами дії будь-яких технічних пристроїв, якими заповнене наше життя.

  • Щоб навчитись командній праці

Кожне заняття у робототехніці навчає дисципліні та дає можливість дитині розвиватися як особистість. Одна з особливостей полягає в тому, що дітки працюють в парах і таким чином привчаються трудитись в команді й поважати думку іншого. При цьому, кожна дитина керує певною частиною роботи, привчаючись до самостійності та відповідальності.

  • Щоб звикнути доводити справи до кінця

У робототехніці найцікавіше – це побачити результат своєї справи. Кожне заняття починається з вивчення теоретичних матеріалів, які у другій половині уроку вчитель пропонує протестувати на практиці. Останнє заняття кожного окремого курсу – це свого роду атестація, на якій діти захищають власні проекти перед викладачами, батьками та одногрупниками.

  • Щоб навчитись увазі та посидючості

Уроки робототехніки засновані на конструюванні, що має на увазі копітку працю руками. Аби отримати бажаний результат, необхідно уважно слідкувати інструкції. Тож, посидючість та увага – це надзвичайно важливі навички, якими мають обов’язково навчитись володіти юні знавці.

  • Щоб отримати чудове творче хобі

Дітки, що займаються робототехнікою, погружаються у цю сферу з головою. Їх основні інтереси – це далеко не телефони, планшети та комп’ютерні ігри. Робототехніка є цікавим та корисним хобі, яким дитина може займатись усе дитинство, адже зазвичай навчальні програми розраховані на вік до 17-18 років. Надалі, цей напрямок може залишитись улюбленим ділом або перерости у справу всього життя.

Коли можна розпочинати займатись робототехнікою

Фахівці впевнені, що знайомити малюка з робототехнікою можна вже у 3 роки, бо саме в цьому віці починає формуватись абстрактне мислення. Хоча у настільки ранній період роботи сприймаються дітками як іграшки, технічною стороною питання зацікавити дітлахів можливо.

Заняття робототехнікою, як відокремленим предметом з конкретними цілями та задачами, зазвичай розпочинаються з 5-6 років. До цього віку дітки переважно вже знайомі на побутовому рівні з основами моделювання та конструювання. Початковий курс створений на основі конструктора Lego WeDo з використанням комп’ютера та спеціального програмного забезпечення. У процесі створення роботів, учні знайомляться із такими поняттями, як «енергія», «сила», «тяга», «швидкість», які стануть у нагоді в шкільному навчанні.

Якщо казати в цілому, уроки розраховані на поетапне вивчення матеріалу з найнижчого рівня (5-6 років) до шістнадцятого рівня (16-17 років). Тобто в сумі, курс спроектований на загальний період 11-12 років! Найменші вчаться на прикладах з живої природи, географії, історії. Поступово, програма стає все більш складнішою, відповідно до віку та знань учнів.

Що стосується викладачів – зазвичай це молоді і перспективні студенти та випускники технічних університетів, які мають сучасне відношення до викладання. Для дітей вони стають скоріше друзями, аніж вихователями. Тож на такі заняття діти гарантовано будуть бігти пристрибуючи та з нетерпінням чекатимуть наступної зустрічі.

Любі батьки! Якщо Ви бажаєте, аби Ваша дитина розвивалась за найсучаснішою програмою і турбуєтесь за її майбутнє, школа робототехніки – це саме те що треба! Важко знайти хоч якісь недоліки у цьому напрямку, тому сміливо беріть своїх чад за руки та ведіть знайомити з цікавим світом роботів!

Останні

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

Квітень 30, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

Квітень 29, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

Квітень 29, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

Квітень 29, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024