Краса

Що таке ферулова кислота та навіщо вона потрібна в косметиці

Антиоксиданти стали невіддільним компонентом багатьох засобів для догляду за обличчям. Вони чудово захищають шкіру від окислювального стресу, запобігають розвитку процесів передчасного старіння і появи пігментації. Здавалося б, ти й так прекрасно знайома з усіма найпопулярнішими антиоксидантами, які можуть зустрічатися в косметичних засобах, і тебе вже нічого не здивує. А що ти скажеш з приводу ферулової кислоти? Ця крихітка дуже голосно заявила про себе й стала в ряд з найпотужнішими та найпопулярнішими антиоксидантами. Поговоримо про неї докладніше? 

Що таке ферулова кислота та як вона діє на шкіру

Ферулова кислота – це антиоксидант рослинного походження, який міститься в різних фруктах, овочах і деяких зернових. Вона широко використовується в косметології і з кожним днем дедалі більше набирає популярності. Дослідження засвідчили, що цей активний компонент не тільки ефективно працює самостійно, а й значною мірою підвищує стабільність та ефективність інших антиоксидантів (виступає в ролі бустера). Тому в складі косметичних засобів ти навряд чи зустрінеш просто ферулову кислоту, як монокомпонент, вона завжди йде в парі з вітаміном С, Е, А, ніацинамідом тощо.

Як і всі антиоксиданти, діє вона таким чином:

  • захищає клітини шкіри від окислювального стресу. Ферулова кислота нейтралізує вільні радикали, які здатні руйнувати клітини епідермісу та сприяти його старінню;
  • підвищує ефективність санскріну. Під впливом УФ-променів шкіра пошкоджується і в ній запускається процес фотостаріння. Для запобігання такій реакції дерматологи та косметологи настійно рекомендують використовувати сонцезахисні креми та антиоксиданти. Дослідження довели, що додавання ферулової кислоти у формулу санскріну допомагає ефективніше протистояти фотостарінню шкіри. Але тобі не обов’язково шукати СПФ з цим антиоксидантом у складі, це можуть бути два продукти (наприклад, сироватка + сонцезахисний крем), які ти будеш використовувати разом;
  • зменшує запалення. Ферулова кислота має протизапальні властивості й тому може використовуватися в комплексі із засобами для лікування акне та себорейного дерматиту.
  • вирівнює тон обличчя і допомагає усунути пігментацію. Ферулова кислота здатна пригнічувати синтез ферментів, які відповідальні за вироблення меланіну. Людям з мелазмою, постакне та “сонячною” пігментацією слід звернути на цей активний компонент особливу увагу.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби від гіперпігментації

Коли краще використовувати косметику з феруловою кислотою

Будь-які антиоксиданти найкраще наносити зранку й закривати їх санскріном. Таким чином ти забезпечиш шкірі надійний захист від УФ-променів і окислювального стресу. 

Ця комбінація доглядових продуктів актуальна не тільки влітку, коли сонце найбільш активне, а й в інші пори року. Нехай, наприклад, взимку вплив УФ-променів не такий небезпечний, але він є і все одно не найкращим чином впливає на шкіру. 

Цікаво на тему: Навіщо потрібна LED-маска для обличчя і як вона працює

А що з приводу побічних ефектів?

Експерти сходяться на думці, що ферулова кислота є абсолютно безпечним компонентом у косметичних засобах і не викликає побічних ефектів. Якщо ти раніше ніколи не користувалася косметикою з цією речовиною в складі, зроби попередньо патч-тест і переконайся, що твоя шкіра нормально її переносить. 

Якщо у тебе є алергія на продукти, що містять ферулову кислоту, в такому разі варто відмовитися від місцевого застосування косметики з її наявністю в складі. 

Цікаво на тему: 16 універсальних кремів для обличчя для різних типів шкіри

5 класних засобів із феруловою кислотою

Якщо ти хочеш доповнити свій догляд таким антиоксидантом як ферулова кислота, тоді тобі точно сподобаються ці косметичні засоби:

Сироватка Cos De Baha Vitamin C Msm Serum

Скажу чесно, корейський догляд від бренду Cos De Baha просто підірвав ринок. Засоби дуже добре працюють і сироватка Vitamin C Msm Serum з феруловою кислотою не виняток. Вона підвищує пружність шкіри, дарує їй сяйво, допомагає позбутися висипань, нормалізує гідроліпідний баланс і захищає від появи зморшок. Такий ефект досягається завдяки активним компонентам сироватки: метилсульфонілметану (органічна сірка), гіалуроновій і феруловій кислотам, а також вітамінам Е і С. Як і в інших доглядових засобах від цього бренду, в сироватці відсутні штучні барвники, спирт, сульфати, ароматизатори, парабени та мінеральні олії. 

Тонік Advanced Clinicals C-Glow Toner Vitamin C+ Ferulic Acid Advanced Clinicals C-Glow Toner Vitamin C+ Ferulic Acid

Тонізація – обов’язковий етап у щоденній б’юті-рутині. І для цього засіб з антиоксидантами підійде просто чудово. Професійний тонік для обличчя C-Glow Toner Vitamin C+ Ferulic Acid від американського бренду Advanced Clinicals допомагає вирівняти тон обличчя, добре зволожує і робить шкіру шовковистою. У складі ти знайдеш комплекс AguaSpheresTM, рожеву воду, пептиди, Вітамін С та ферулову кислоту. Тонік не містить мінеральних олій, фталатів, парабенів, сульфатів і спирту, що є величезним плюсом.

Крем для обличчя Collistar Attivi Puri Vitamin C + Ferulic Acid Cream

Подаруй своїй шкірі сяйво, молодість і красу разом із кремом Collistar Attivi Puri Vitamin C + Ferulic Acid Cream. Він ідеально підійде для різних типів шкіри, зокрема й для чутливої. Крем має ніжну текстуру, стимулює синтез колагену, миттєво зупиняє окислювальні процеси та забезпечує освітлювальний ефект. В основі формули все та ж парочка антиоксидантів: етил аскорбінова кислота (похідна вітаміну C нового покоління) і ферулова кислота.

Крем Bielenda Professional Ferul-X Antioxidant Moisturizing & Calming Face Cream 

Крем потрійної дії Ferul-X Antioxidant Moisturizing & Calming Face Cream від Bielenda Professional глибоко зволожує шкіру, заспокоює і захищає від вільних радикалів. Активні компоненти підібрані ідеально: ферулова та транексамова кислоти, вітамін С і E, сквалан, гідролат зеленого чаю, олія японської камелії, трегалоза та пантенол. Крем допомагає позбутися тьмяності, пігментації, сповільнює процеси старіння і загалом піклується про красу епідермісу.  

Маска для обличчя Christina Wish Deep Nourishing Mask Christina Wish Deep Nourishing Mask

Ну, куди ж без маски для обличчя? Поживна маска Wish Deep Nourishing Mask від ізраїльського бренду Christina призначена для підвищення пружності та еластичності шкіри. Вона протистоїть віковим змінам шкіри, підкреслює контур обличчя і забезпечує виражений ліфтинг-ефект. Формула засобу збагачена олією авокадо та ши, тіоктовою, феруловою, фітиновою, гіалуроновою і койєвою кислотами, алантоїном, екстрактом кореня циміцифуги. Ти точно будеш у захваті від цієї маски.

А у твоєму догляді є засоби з феруловою кислотою? Поділися з нами в коментарях. І не забудь поставити вподобайку статті, якщо вона була для тебе цікавою.

Читай також:

Останні

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024