Краса

Що таке мікрострумова терапія в косметології і як вона працює

У тому, що мікроструми є не просто робочим, а досить ефективним неінвазивним і безпечним терапевтичним методом лікування болю в кістковій і м’язовій системі, а також допомагають знизити інтенсивність болю в разі хронічних мігреней сумнівів немає. Електротерапію застосовують у професійному спорті, знижуючи вираженість синдрому відкладеного м’язового болю (кріпатури) і прискорюючи процес відновлення після тренувань. А як щодо косметології? Чи справді мікрострумова терапія – це не просто крутий антиейдж-засіб, а й загалом вкрай дієвий метод якісного поліпшення стану шкіри без хірургічного втручання? Нумо розбиратися.

Що таке мікрострумова терапія і чому вона є дуже популярною косметологічною процедурою?

Тут одразу можна провести певну паралель з LED-масками, які увірвалися у світ догляду та краси ще на початку нульових, але досі підносяться деякими б’юті-експертами, як інноваційний продукт. Мікроструми також не є чимось новим у косметології, оскільки точкою відліку їхнього використання в цій сфері можна вважати 1980-ті роки. Звичайно ж, з того часу електротерапія покращилася, але сам базовий принцип залишився незмінним.

Ти ж знаєш, що людське тіло працює за допомогою біоелектрики? Ні? Наш організм генерує струми в діапазоні пікоамперів, наноамперів і мікроамперів. Саме вони оптимізують усі фізіологічні функції, утворюють необхідні імпульси в нервовій системі, впливають на ріст, адаптацію та відновлення тканин і необхідні для всіх без винятку процесів загоєння. Так от, мікрострумова терапія – це вплив на шкіру електрикою, яка імітує природні електричні імпульси нашого організму.

Цікаво на тему: Тема від читачів: найчастіші проблеми, з якими приходять до косметолога

По суті, електротерапію, як косметологічну процедуру, можна застосовувати на будь-якій ділянці тіла, але найбільш популярна процедура – мікрострумова терапія обличчя. Вона спрямована на підвищення еластичності, поліпшення тонусу й загального стану шкіри. Мікроструми стимулюють шкірні тканини та м’язи, у такий спосіб посилюючи циркуляцію лімфи та крові, що в кінцевому підсумку сприяє наступному:

  1. Прискорення метаболічних процесів у клітинах шкірного покриву.
  2. Збільшення синтезу еластину й колагену.
  3. Активне виведення токсинів.
  4. Поліпшення клітинного дихання.
  5. Повернення тонусу м’язам.

Звучить дуже навіть не погано. Але що відбувається на практиці? Та все насправді прекрасно й про це розповім докладніше.

Цікаво на тему: Пресотерапія: твій шлях до здоров’я та краси без болю та хірургії

Наскільки ефективні мікрострумові процедури для обличчя і тіла

Мікрострумова терапія демонструє чудові результати щодо поліпшення стану шкіри й ліфтинг-ефекту на обличчі без хірургічного втручання. Звісно, як і більшість косметологічних процедур, електротерапія вимагає систематичного застосування, а результативність має індивідуальний характер. Але загалом, якщо є час і гроші, то цей метод у б’юті-рутині зайвим точно не буде. Вплив на шкіру струмами необхідної інтенсивності надає такий ефект:

  • поліпшення текстури шкірного покриву. Мікрострумова терапія робить шкіру більш пружною і гладенькою;
  • зменшення зморшок. Електротерапія не просто сприяє зменшенню вираженості зморшок, а й запобігає появі нових;
  • повернення тонусу м’язам. Слабкі електроімпульси зміцнюють і підтягують м’язи, що особливо помітно після курсу мікрострумової терапії обличчя – контури стають чіткішими.

Однак попри те, що ця косметологічна процедура дійсно позитивно впливає на якість і здоров’я шкіри, далеко не завжди мікроструми здатні надати належний ефект на шари шкірного покриву. У яких випадках мікрострумова терапія для обличчя і тіла не особливо ефективна? Можна виділити два фактори:

  1. Сильні вікові зміни шкіри. За важких форм вікової деформації шкірного покриву (істотна втрата пружності, глибокі зморшки тощо) мікрострумова терапія може бути лише додатковою частиною загального комплексного догляду. У цьому разі не варто очікувати від електротерапії “ВАУ ефекту”, якщо крім неї шкіра не піддається основному базовому правильному догляду.
  2. Генетика. Як показали десятиліття використання мікрострумової терапії в косметології, у людей з генетичною схильністю до передчасного старіння шкіри цей метод не дає істотних тривалих результатів.

Цікаво на тему: Тема від читачів: 15 б’юті-гаджетів, які може мати кожна

Які існують побічні ефекти та протипоказання до мікрострумової терапії

Ця процедура є відносно безпечною. Чому відносно? Тому що шкіра все-таки буде піддаватися впливу електричних імпульсів. Перед тим, як записатися на мікрострумову терапію або купити мікрострумовий апарат для дому, рекомендую тобі ознайомитися з нижчезазначеними пунктами.

Протипоказання до процедури мікрострумової терапії обличчя і тіла

  1. Вагітність і період лактації. Річ у тім, що, по суті, нічого страшного статися не повинно, проте така рекомендація має місце через те, що недостатньо досліджень, які б на 100% підтверджували безпеку мікрострумової терапії для жінок, які годують груддю, і вагітних.
  2. Епілепсія, судоми в анамнезі. У цьому разі обов’язкова консультація з лікарем і якщо буде дано добро, краще вдаватися до мікрострумової терапії в хороших косметологічних салонах краси. Там потрібно також обов’язково повідомити фахівця, що у тебе є особливості організму. Однак здебільшого за наявності епілепсії або судом мікрострумові процедури протипоказані.
  3. Наявність кардіостимуляторів та інших електричних імплантованих пристроїв. Ну тут, я думаю, цілком зрозуміло чому. Є ризик того, що мікроструми викличуть перешкоди та порушать роботу пристрою.
  4. Захворювання шкірного покриву та його пошкодження. За наявності запальних, інфекційних захворювань шкіри, а також у разі свіжих опіків і ран мікрострумова терапія протипоказана.
  5. Серцево-судинні захворювання. Як і у випадку з епілепсією і судомами, обов’язкова консультація з лікарем.

Цікаво на тему: Що таке купероз і як його прибрати в домашніх умовах?

Які побічні ефекти можливі від мікрострумової терапії

  1. Подразнення шкіри. Хоча такі випадки досить рідкісне явище й вони більше стосуються людей з чутливою шкірою, все ж іноді подразнення після процедури дає про себе знати.
  2. Легкі спазми в м’язових тканинах. Під час мікрострумової терапії може відчуватися легке поколювання або слабкі м’язові спазми, але ці ефекти якщо й проявляються, то короткочасно.
  3. Алергічна реакція. Так, на гелі та інші спеціальні струмові провідники, які використовуються під час процедури, може виникнути алергічна реакція. У 99% випадків з таким стикаються під час домашньої електротерапії. У цьому разі, щоб мінімізувати ризики, не слід економити на купівлі засобів, якщо ти вирішила вдатися до мікрострумової терапії в домашніх умовах.

Підсумувати можна так. Мікрострумова терапія шкіри обличчя і тіла, безумовно, є ефективним методом для поліпшення здоров’я і зовнішнього вигляду шкірного покриву. Тому якщо ти була в роздумах, чи варто спробувати ввести у свою б’юті-рутину електротерапію, відповідь очевидна – варто.

А ти користуєшся нестандартним доглядом за своєю шкірою за допомогою LED-масок, мікрострумів? Якщо так, то обов’язково поділися з нами в коментарях чи задоволена ти результатом. І не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе цікавою і корисною.

Читай також:

Останні

Що таке проєкція у психології

Бувало відчуття, що весь світ змовився проти тебе? Подруга раптово стала забагато критикувати, шеф чіпляється… Докладніше

Вересень 19, 2024

10 сухих шампунів, які реально працюють

У тебе теж бувають дні, коли волосся має не найкращий вигляд, а часу на повноцінне… Докладніше

Вересень 19, 2024

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024