Краса

Шовкові шапочки та наволочки для волосся: магія шовку для твоєї краси

Шовк. Всі ми знаємо, що його винайшли в Китаї. Нитку отримують з кокона гусені шовкопряда, який харчується листям тутових дерев. На уроках історії нам розповідали про Великий шовковий шлях, і про те, що цей торговий маршрут був створений більше для подорожей товарів і технологій, а не людей. Коротко кажучи, основну інформацію про цей матеріал знає кожен.

@curlr_official

У сучасному світі все більше і більше наростає тренд на натуральні матеріали. Синтетика залишилася виключно для світу спорту, а ось повсякденне життя повністю віддане природі. Шовк – матеріал, який завжди привертав увагу не тільки модельєрів, а й косметологів, фармацевтів, трихологів тощо. І сьогодні я хотіла б поговорити з тобою саме про користь шовку для волосся та обличчя. Але не в косметичному його вигляді, а саме в якості тканини.

Читай на тему: Шовк у косметиці для волосся

Почнемо з шовку: що за тканина і чому вона чудова?

@dame_essentials

Трохи вступної інформації. Шовк можна сміливо назвати єдиною тканиною, яка оповита легендами та міфами з першого моменту її появи. Ніжний, струмливий, блискучий, він з легкістю забрав собі титул «Текстильне золото». І це цілком справедливо. Настільки високе звання шовк отримав здебільшого за те, що володіє величезною кількістю переваг, які обумовлені його складом. Ти знала, що будова людської волосинки збігається з будовою нитки шовку на 90%? Дивовижно, і пояснює, чому саме шовк такий популярний у різних доглядових косметологічних засобах для волосся.

Цікавий факт: Шовк використовується в хірургічній косметології, як шовний матеріал, оскільки він здатний розчинятися в тілі людини, мінімізуючи шрами.

Натуральна шовкова тканина дарує неймовірні тактильні відчуття. Тільки за одну цю якість у неї можна закохатися остаточно і безповоротно. Крім цього, шовк – це матеріал, «що дихає», тому, це найкраще рішення для виготовлення постільної білизни, дитячих речей і неймовірних комплектів спідньої білизни 😍. А ще, шовк гіпоалергенний, не електризується, гігроскопічний, довговічний і має регенерувальні та антибактеріальні властивості. Чарівник, я б сказала.

Що таке шовкова шапочка?

@yanibestoriginals

А тепер до суті питання. Шовкова шапочка для волосся – це аксесуар, виготовлений з натурального шовку, який використовується нами, дівчатами, для догляду за волоссям під час сну.

Нічний головний убір має такі особливості:

  • матеріал виготовлення – тільки 100% натуральний шовк;
  • структура – бездоганно гладка, дає змогу волоссю легко ковзати, запобігаючи його сплутуванню і ламкості;
  • форма – підібрати можна класичний варіант на гумці або ж придбати шапочку на зав’язках, з регулюванням під будь-який об’єм волосся;
  • дизайн – однотонні, з малюнками, яскраві, пастельні, на будь-який смак;
  • щільність ниток – від тонкого шовку до максимально щільного, що забезпечує вищий рівень захисту волосся.

Останнім часом про шапочки стали говорити все більше і більше, а все тому, що користь і переваги для здоров’я і краси локонів просто неможливо оцінити об’єктивно.

Читай на тему: 5 переваг професійного догляду за волоссям

Кому буде корисна шапочка для волосся з шовку?

@yanibestoriginals

Шовкова шапочка стане справжньою паличкою-виручалочкою для щасливих власниць милих кучерявих локонів. Природа зробила цей тип волосся неймовірно повітряним і таким неслухняним, тому вирішила допомогти впоратися з кучериками подарувавши нам шовк! Шапочка запобігає сплутуванню, зберігає структуру кожної волосинки.

Для тих із нас, кому дісталося сухе волосся, шовк теж стане одним із головних помічників. Саме ця тканина всю ніч мінімізуватиме ризик механічного тертя об подушку і піклуватиметься про те, щоб зберігати вологу всередині кожної твоєї волосинки.

Для дівчаток, які постійно борються з проблемою посічених кінчиків шапочка з шовку теж стане цікавим відкриттям. Шовковий головний убір спрацьовує, як захист, не дозволяючи волоссю контактувати з грубими поверхнями, істотно знижуючи ризик пошкоджень. 

Читай на тему: 30 перевірених професійних засобів для догляду за волоссям

П’ять причин спати в шовковій шапочці

@yanibestoriginals

Здоровий сон необхідний для відмінного самопочуття і прекрасного зовнішнього вигляду. Якщо ти виспалася, то світ навколо грає зовсім іншими фарбами, незважаючи ні на що. А якщо почуваєшся, як сіль у сільничці – не висипаєшся, то навіть найсонячніший день дратує яскравим світлом і веселими птахами 🤬. Цей же принцип спрацьовує і щодо твого волосся. Нічний догляд вкрай важливий для чудового самопочуття. І в цьому допоможе саме шовкова шапочка.

Якщо ти спиш у такому шикарному аксесуарі, ти вже королева, але для твого волосся – це справжній рай, а все тому, що:

  1. Шапочка відповідає за збереження вологи – шовк не пересушує локони, оскільки попросту не має такої властивості. Натуральний матеріал підтримує водний баланс і запобігає посіченню волосся.
  2. У шапочці твоє волосся не ламається – гладка, легка, навіть можна сказати, така, що ллється, поверхня шовку знижує механічне тертя між шевелюрою і тканиною подушки.
  3. У шапочці можна забути про те, що таке «вибух на голові» – це ж найбільш нервова ситуація в житті кожної дівчини, коли вранці ти дивишся на себе в дзеркало і бачиш там божевільного професора. Із шовковою шапочкою цей кошмар залишиться позаду, адже вона збереже укладку, форму і гладкість зачіски.

Говорячи коротко, аксесуар – справжній професіонал, який точно знає, що саме потрібно твоєму волоссю. Не важливо, кучері у тебе сонячні або ідеально рівне волосся, шовкова шапочка буде дбайливо та уважно оберігати твоє волосся під час сну.

Шовкова наволочка: твій вибір номер один

@yanibestoriginals

Тепер перейдемо до наступного виробу, який покликаний не просто забезпечувати солодкий сон, а й примножувати твою красу під час нього. Це шовкові наволочки. Якщо шапочка піклується локально про волосся, то наволочка розширила фронт впливу. Унікальні якості матеріалу, про які я вже сказала вище, сприятливо впливають також і на шкіру обличчя.

Впасти на подушку в шовковій наволочці після теплого й ароматного душу, змивши із себе трудовий день і всю метушню, що налипла в офісі, транспорті, на галасливих вулицях, кав’ярнях, супермаркетах – мені здається, це просто неймовірне, солодке, легке відчуття! Поправ мене, якщо я помилилася, але мені здається, що і ти зараз видихнула так, наче потонула в шовку…

Читай на тему: Найкращі кондиціонери та бальзами для волосся

Переваги шовкової наволочки

@yanibestoriginals

Давай не будемо знову повторювати, чому шовк – це чудова ідея для волосся. Я б хотіла окремо зупинитися на обличчі. Кожен ранок починається з дзеркала і критичної оцінки свого зовнішнього вигляду. Можна проспати всю ніч з 21:00, а прокинутися з таким виглядом, наче зависала безбожно до 6 ранку, або як мінімум просиділа перед ноутом за роботою. Це так злить! І причини, здавалося б, не знайти, а вона насправді може бути просто на поверхні – неправильна наволочка. Бавовняні вироби, наприклад, відмінно вбирають вологу, це відомий факт. А це означає, що під час сну, наволочка з бавовни тільки тим і займається, що зневоднює твою шкіру… 8 годин безперервного пиття. Можна тільки уявити, що відбувається з нашою нещасною шкірою щодня в нічний час доби.

Але шовк так не чинить. Цей благородний матеріал, навпаки, піклується про те, щоб підтримувати та зберігати природний рівень зволоженості шкіри протягом нічного відпочинку. Це твій маленький помічник, твій домашній косметолог, який зробить усе можливе для того, щоб ти вранці мала карколомний вигляд!

Для дівчат, які мають шкіру, схильну до подразнень і запалень, потрібно задуматися про придбання шовкової наволочки особливо серйозно. Ніжний шовк ставиться до чутливої шкіри особливо дбайливо, огортаючи своєю м’якістю і легкістю. Натуральний матеріал може стати справжнім порятунком і полегшенням для тебе, мінімізуючи ризик утворення нових вогнищ запалення.

Читай на тему: Як правильно доглядати за кучерявим волоссям

Як вибрати шовкову наволочку?

@silkwillow.id

Ти ж розумієш, що ринок не може просто запропонувати тобі наволочку з шовку в єдиному можливому виконанні. Покупці бувають різні, і запити також змінюються, а значить, асортимент постійно поповнюється новими моделями, які відрізняються один від одного не просто розміром, а й характеристиками.

У процесі вибору шовкової наволочки обов’язково варто звернути увагу на такі моменти:

  • склад – найкращими за якістю та властивостями вважаються вироби, виготовлені з шовку мулбері (тутовий шовкопряд);
  • щільність тканини (momme) – для наволочок ідеальним вважається показник від 19 до 25 мм;
  • шви та фурнітура – шви повинні бути ідеально рівні, без ниток і перекосів, що стирчать; блискавка або застібки – додатковий елемент фіксації, який допоможе утримувати наволочку в ідеально рівному положенні на подушці;
  • колір – білий або кремовий шовк екологічніший і натуральніший, на відміну від кольорового, який для нанесення пігменту піддається хімічній обробці.

Ще кілька слів про блискавку. Це справа смаку та власних переконань. Дивись, блискавка допомагає слизькій тканині утримуватись на подушці всю ніч. Але все-таки це хоч і елементарний, але механізм, який має свій експлуатаційний ресурс. Чинити шовкову наволочку має професійний майстер, що може стати проблемою.

@snoozyph

З іншого боку, є наволочка-кишеня. Це максимально простий виріб, який спритним рухом одягається на м’яку подушку. Але шовкова тканина – вона особлива, тому під час сну подушка може робити спроби втекти з наволочки.

Будь-який варіант має свої переваги та недоліки, але вони не критичні. Користь від придбання наволочки з шовку легко нівелює всі їх буквально за першу ж ніч.

Отже, ми з тобою розібралися в шапочках та наволочках. Не можна сказати, що якийсь варіант кращий за інший. Вирішувати тобі. Робити вибір варто ґрунтуючись виключно на своїх побажаннях та очікуваннях. У будь-якому випадку, ти зможеш оцінити результат у найкоротший термін. Природа не стане вигадувати марних речей, вона прекрасна і робить все для того, щоб і ти відчувала себе такою ж.

Читай також:

Останні

Як і чим прикрасити оселю восени: 4 прості ідеї

Нещодавно ми публікували статтю із затишним осіннім декором, який можна зробити власноруч. Але що, якщо… Докладніше

Жовтень 7, 2024

Календар вагітності: 1 тиждень

Перший тиждень вагітності – це період, коли абсолютно ніхто й навіть ти сама ще не… Докладніше

Жовтень 4, 2024

Чи потрібно «відстоювати» парфуми після покупки

Купівля нового парфуму — це завжди дуже приємно. Ти вже уявляєш, як будеш кайфувати від… Докладніше

Жовтень 4, 2024

10 найкращих книжок для осіннього настрою

Осінь – це мій улюблений час для читання, коли за вікном похмуро і трішки дощить,… Докладніше

Жовтень 4, 2024

Тример: вибираємо крутий пристрій для твого чоловіка

Твій чоловік теж хоче бути красивим і стильним, це очевидно. Чоловічі аксесуари рясніють величезною кількістю… Докладніше

Жовтень 3, 2024

Профілактика застуди у дітей: 4 поради для зміцнення імунітету

Осінь і зима по-своєму прекрасні, але ось багато батьків не так райдужно ставляться до цих… Докладніше

Жовтень 3, 2024