Уяви собі, що у часи Другої світової війни якісний какао-порошок був дефіцитом. Але італійський кондитер П’єтро Ферреро знайшов просто геніальне рішення: у невелику кількість шоколаду він додав багато більш доступного фундука. Саме так народився попередник сучасної нутелли.
Та яким би смачним не здавався промисловий продукт, домашня горіхова паста завжди буде кращою. Адже коли ти готуєш її сама, то використовуєш натуральні інгредієнти, й від того отримуєш тільки корисні властивості. Твоя нутелла багата на горіхи, а отже містить вітамін E, магній та корисні жири, такі важливі для нервової та серцево-судинної системи. Та я гадаю, що перш за все, нутелла важлива для твого задоволення, тож годі зволікати — приступимо до її приготування! 🤩
Цікаво на тему: Швидкі низькокалорійні десерти: балуємо себе і гостей
Нутелла — це не просто шоколадна паста, а густий, оксамитовий крем з насиченим горіхово-шоколадним смаком, що з першої ложки викликає ностальгію за дитинством. Вона ідеально пасує до тостів на сніданок, як нам завжди показують в рекламі, але її також можна використовувати як начинку для безлічі десертів. Отже, поки заварюється чай, ми з тобою швиденько приготуємо нутеллу!
Які інгредієнти тобі потрібні (заздалегідь дістань їх з холодильника):
Тепер починається магія приготування:
Спершу підготуй фундук. Якщо він у тебе сирий, обов’язково обсмаж його на сухій пательні або у духовці протягом 5-7 хвилин. Потім, поки він ще теплий, очисть його від лушпиння.
Паралельно розтопи гіркий шоколад та вершкове масло на водяній бані. Все, що тобі потрібно, це просто добре перемішати їх до повної однорідності.
Висип теплий фундук у кухонний подрібнювач (пам’ятай, що цілі горіхи не бажано подрібнювати в блендері). Почни перебивати: спочатку горіх перетвориться на суху крихту — не лякайся, все йде за планом! Продовжуй, і ти побачиш, як горіхи почнуть виділяти олію, а маса стане рідкою, кремоподібною. Це і є ідеальна горіхова паста. На цей етап у тебе має піти 2-5 хвилин.
Далі додай у цю рідку основу інші інгредієнти: розтоплений шоколад з маслом, цукрову пудру, какао-порошок та дрібку солі. Тепер вже можеш завантажити все у блендер та ретельно змішати. Не вимикаючи прилад, тонкою цівкою вливай тепле молоко. Додавай його поступово, доки не досягнеш тієї густоти, яка тобі подобається.
Тадам — твоя неймовірно смачна та запашна домашня нутелла готова!
Цікаво на тему: Рецепти смачного шоколадного торта
Щоб уникнути поширених помилок, запам’ятай:
Ось і все! Апетитна, ароматна та натуральна паста чекає на те, щоб ти якнайшвидше нею поласувала. А поки насолоджуєшся улюбленим смаком, напиши в коментарях свій варіант приготування домашньої нутелли. 😉
База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше
Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше
Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше
У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше
Ще трохи й почнеться передноворічна метушня: вибір подарунків, прикрашання будинку, підготовка святкового меню… Все за… Докладніше
Нормальний рівень цукру в крові – це не лише питання харчування, а й основа довготривалого… Докладніше
Переглянути коментарі
Виглядає мега смачно, біжу готувати)