Категорії: ДімІнтер'єр

Стильна дитяча кімната

Облаштування дитячої — непросте завдання, адже тут треба врахувати не лише практичність та функціональність, але й інтереси дитини та особливості приміщення. При цьому необхідно також продумати ергономіку простору, щоб у кімнаті дитина змогла комфортно відпочивати, виконувати домашні завдання, влаштовувати дозвілля. Ми у EVA Blog підготували добірку цікавих фото-ідей та кілька корисних порад, щоб подарувати вам трішки натхнення для оформлення стильної дитячої.

Дизайн дитячої: який колір обрати

Приблизно до двох — трьох років оформлювати дитячу кімнату ви можете на власний розсуд, так, як подобається вам. Але з невеликими обмеженнями: наприклад, тут не підходять такі стилі, як лофт, хай-тек, авангард та ін. Для дизайну дитячої в цьому віці краще підбирати спокійні світлі тони: ніжні блакитні, жовті, рожеві.

У чотири роки малюк вже сам може підказати, який колір йому подобається більше, й тут уже варто прислухатися до його побажань. Це можуть бути не лише улюблені кольори, але й герої мультфільмів. На думку психологів, у цьому віці інтер’єр дитячої кімнати вже не обов’язково забарвлювати лише в світлі пастельні відтінки — цілком можливе й дозоване використання більш насичених. При цьому варто уникати надто темних та чорних акцентів: вважається, що вони здатні пригнічувати психіку.

Що стосується теплих та холодних тонів, то з ними теж потрібно правильно поводитися. Якщо вікна в кімнаті виходять на південь або схід, вважайте, що вам пощастило: такій кімнаті пасуватимуть будь-як тони. А от якщо в дитячій надто мало світла або її вікна виходять на північ або захід, тоді вам краще придивитися до теплих тонів.

Гарне рішення — скомбінувати в дизайні дитячої два або три кольори. Більше про принципи суміщення відтінків та правила користування кольоровим колом Іттена читайте у статті експерта EVA Blog.

Цікаво на тему: Декор: дрібнички, що створюють затишок

Функціональність дитячої: поєднуємо спальню та ігрову

Оселі з окремими кімнатами для ігор, навчання та відпочинку — велика рідкість, тож щоб поєднати ці зони в єдиному просторі, потрібно трохи потрудитися. Ви легко можете розділити їх різним оздобленням стін, підлоги, стелі. Щоб візуально відділити ігрову або навчальну зони від спальної, можна використовувати відкриті стелажі, штори, арки, ширми.

Звісно, можна й не відділяти окремі зони, але якщо ви ще вагаєтеся, чи варто це робити, ось кілька аргументів за зонування:

  • Воно робить кімнату візуально більшою.
  • Займаючись у окремій учбовій зоні, дитині буде легше зосередитися.
  • Таке рішення допоможе малюкові підтримувати порядок у своїх речах.
  • Якщо в одній кімнаті мешкають двоє дітей, кожен із них матиме свій власний куточок.

Цікаво на тему: Більше місця: особливості зонування кімнат

Стильний інтер’єр дитячої кімнати: обираємо декор

Текстиль, подушки та інші аксесуари й деталі надають дизайну дитячої індивідуальності та затишку. Це можуть бути цікаві світильники, фотошпалери з зображеннями улюблених героїв у ігровій зоні, веселі наліпки та дитячі малюнки на стінах, яскраві подушки незвичайної форми.

Ви можете виділити цілу стіну для малювання, оформивши її спеціальними шпалерами для крейди або маркерів.

Ще кілька ідей для ігрової зони: скалодром та/або шведська стінка, сцена для домашнього театру, магнітна дошка з магнітами для рахування та складання слів. Кухню, магазин, корабель чи інші ігрові елементи можна виготовити разом із дитиною з картону.

Цікаво на тему: Перехідний вік: як пережити й не збожеволіти (велика шпаргалка для батьків)

Залучіть трохи фантазії в оформлення інтер’єру дитячої кімнати, дослухайтеся до побажань самої дитини — і нехай у вашій оселі панують гармонія та затишок!

 

Останні

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024