Мода

Світові зірки у вишиванках

Привіт, дорогенькі 😊 Сьогодні я приготувала для вас неабияку добірку, а святкову. Ви запитаєте, а про яке свято йдеться мова? Залюбки розповім: кожен третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. В цьому 2022 році свято відбудеться 19 травня

Час читання: 9 хвилин та склянка молока 🥛

статья доступна на русском языке

До речі, ви помітили, що кожен рік в цей день на вулицях міст все більше і більше людей, які одягають вишиванки або інші речі з традиційною українською вишивкою? А які вони різні: починаючи з класичних сорочок, закінчуючи сукнями, футболками та навіть шкарпетками 🙈

Політики всього світу у вишиванках

Хочу почати з новини, якій вже два роки, але зараз вона, як ніколи, на часі… Пам’ятаєте, ще в далекому 2020 році сім’я Зеленських подарувала першим обличчям світу вишиванки? Так от, мені стало дуже цікаво, хто з них хоч раз одягав їх, і виявилося, що це задачка з зірочкою. Але я не могла залишити вас зовсім без новин, тому одного, дуже помітного політика я все ж таки знайшла на сторінці журналістки Галина Каплан – це прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. 

Цікаво: Як ви вважаєте, хто зі світової політичної спільноти цього року одягне вишиванку? Пишіть свої припущення в коментарях.

Моделі та вишиванки

Хто б міг подумати, що вишиванка – це один із варіантів вбрання моделей? Як виявилось, для деяких з них – це не просто повсякденне вбрання, а вишукана сукня для червоної доріжки Канського Кінофестивалю. Так, звісно, таке вбрання – то не класична сорочка з червоними квітами, але саме вона стала похідною до створення кожного з образів.

Izabel Goulart на Канскому кінофестивалі

Модель Магдалина Генеа

Noel Capri Berry

Taylor Marie Hill

Fatima Almomen

Jourdan Dunn

Вишиванка прикрашає голос: які співачки мають вишиванку?

Кажуть, якщо одягнути наряд з українською вишивкою, то спів лунатиме мелодійніше. Думаєте, це жарт? Пропоную перевірити! 😉 Наприклад, американські співачки Лана Дель Рей та Діта фон Тіз частенько одягають вбрання з українською символікою. До речі, їх британські колеги Кейлі Осбрн та Флоренс Уелч, також перевіряють мою “теорію співу”. А ви згодні зі мною?

Співачка Lana Del Rey

Співачка Kelly Osbourne

Співачка Florence Welch

Цікаво по темі: 7 стильних альтернатив весільній сукні на розпис

Голлівудські зірки у вишиванці

Так приємно бачити знаменитостей з різних куточків світу у нашому традиційному вбранні. Піти на вечірню прогулянку з подружкою чи провести час з сім’єю, а, може, залишитися вдома для спілкування з підписниками… Яка разниця, головне одягнути гарне вбрання. Тому всі ці зірки обрали вишиванку.

Catherine Zeta-Jones

Lisa Marie Fernandez

Claudia Schiffer

Акторка Salma Hayek

Акторка Helen Mirren

Demi Moore

Бренди, які використали колорит вишиванки

Створюючи образи, дизайнери завжди шукають натхнення. А що може надихнути більше, ніж речі, зроблені з любов’ю? Я впевнена, що кожна вишиванка створюється саме так. Тому достатньо просто подивитись на фото української дівчини і все – тільки і встигай робити замальовки. Саме так в колекціях деяких брендів з’явилися образи дуже знайомих принтів. Дивіться самі що вийшло у Eponine London, ETRO, Getty Images Fashion та Dolce & Gabbana.

Цікаво по темі: Тренд на жовто-блакитний: які модні бренди підтримали українців

Вишиванка, світська левиця, робот та королева

Зацікавив заголовок? Це не назва постапокаліптичної історії – це перелік зірок, які з’являлися у стрічці Instagram у вишиванці. Навіть не знаю з кого розпочати: з королеви Йорданії чи з робота, розробленого компанією Hanson Robotics? Йой, який складний вибір… Щоб нікого не образити, почну зі світської левиці 😉

Світська левиця Ася Мхітарян

Королева Йорданії Rania Al-Abdullah

Робот Софія

Яка кількість варіантів, кольорів та поєднань за участю вишиванки, в мене аж очі розбігаються. Подивившись на всіх селебріті, можу впевнено сказати, що вишиванка – це не доповнення образу, а основна річ, яку несуть на собі з гордістю та любов’ю!

 

Читайте також:

Переглянути коментарі

  • Головні зірки сьогодні Володя Зеленський , який у вишиванці привітав свій народ та наші герої ЗСУ

Останні

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024

♑ Козоріг: характеристика знака зодіаку, сумісність і кар’єра

Козороги – досить загадкові особистості, які навіть для найближчих людей часто залишаються непрочитаною книгою. Абсолютно… Докладніше

Травень 6, 2024

Як вибрати мультипіч?

У сусідів аерогриль Philips – дуже ним задоволені. А друзі настійно рекомендують мультипіч Тефаль, кажуть,… Докладніше

Травень 4, 2024