Синабони — це відомі на весь світ пухкі, повітряні та духмяні булочки з корицею та густою поливкою на основі крем-сиру. Вони смачні та ситні, ідеально смакують з чашечкою лате або чаю, особливо, коли хочеться затишних посиденьок в компанії цікавої книжки або улюбленого фільму. Сьогодні я навчу тебе готувати найкращі домашні синабони: це нескладно, не потребує якихось особливих інгредієнтів та не займає багато часу, але настільки апетитно, що просто пальчики оближеш!
Ці незвичайні «равлики» з корицею з’явилися ще у середині 80-х років завдяки двом талановитим пекарям з Сієтла. Вони шукали цікавіший варіант випічки, доки не придумали використати індонезійську корицю Макара та вершковий сир, що одразу піднесло булочки на Олімп неперевершеного смаку. Оригінальний рецепт від майстрів досі залишається таємницею, але це не заважає кулінарам з усього світу виготовляти власні версії цих солодких шедеврів.
Цікаво на тему: Три прості рецепти круасанів
Щоби твої синабони вийшли суперсмачними, запам’ятай кілька корисних порад:
Цікаво на тему: Три улюблені пироги з яблуками
Спробуй популярний американський десерт з корицею та оксамитовою вершковою глазур’ю! Він завоював серця ласунів по всьому світу завдяки м’якій текстурі, неповторному солодкому аромату та різномаїттю начинок, що дає змогу кожному знайти свій ідеальний варіант цих ласощів. Отже, записуй класичний рецепт, а з ним можеш починати власні експерименти.
Цікаво на тему: Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog
Спочатку пройдемося по тому, що має бути у твоєму кулінарному арсеналі для приготування найсмачніших у світі булочок з корицею.
Інгредієнти для синабонів на 6 порцій:
Тісто:
Начинка:
Соус:
Заздалегідь дістань інгредієнти з холодильника, а особливо це стосується вершкового масла: зранку постав його нагрітися при кімнатній температурі, щоб воно підтануло, стало м’яким і піддатливим для намащування.
Цікаво на тему: Рецепти смачного шоколадного торта
А тепер починається магія приготування!
Крок 1
Для замішування тіста використовуй необхідну кількість інгредієнтів, вказаних у переліку вище. Тобі знадобиться велика мисочка, куди буде зручно скласти компоненти для тіста, а саме: борошно, цукор, сіль, покришені живі дріжжі (або розведені сухі), підтале вершкове масло та підігріте до 30 градусів молоко. Коли все зібрано у мисці, переклади суміш у чашу тістоміса та вмикай вимішування з насадкою-гачком. Якщо не маєш такого девайса, то можеш легко зробити це руками, вимішуючи масу, доки в тебе не сформується однорідна еластична кулька. Закінчивши, поклади її у чисту, трішки змащену маслом миску, накрий рушничком та постав в тепле місце підходити приблизно на годину.
Крок 2
Потім звільни місце на столі, де ти будеш розкочувати тісто. Трохи притруси його борошном або змасти олією, виклади свою кульку, що встигла підійти та збільшитися, злегка розімни її руками, а потім скалкою починай розкочувати суцільний шар товщиною не менше 2 мм. Тепер щедро змасти поверхню тіста вершковим маслом (пам’ятаєш, до цього моменту воно повинно бути м’яким) за допомогою кулінарного пензлика.
Крок 3
Прийшов час начинки: спочатку рівномірно посип усю поверхню корицею, а потім коричневим цукром. Готово? Скрути шар тіста так, щоб в тебе вийшов рулетик. Приблизно розділи його на 6 рівних частин, візьми нитку та розріж нею рулет на окремі шматочки — це й будуть твої синабони.
Цікаво на тему: Кава з корицею щочетверга – магніт для фінансів
Крок 4
Для випікання візьми простору форму, попередньо добре змащену маслом. Розклади в неї булочки так, щоб між ними залишався простір. Накрий форму рушником та залиш на 20 хвилин для вистоювання. Поки чекаєш, увімкни духовку на 180 градусів. Булочки, що підійшли, випікай протягом 30 хвилин.
Крок 5
Тим часом у скляній ємності змішай крем-сир, цукрову пудру та сік лимона для соусу. Перемішай масу вінчиком до однорідної та гладенької текстури. Дістань готові синабони з духовки та щедро змасти їх кремом так, щоб повністю покрити рум’яні верхівочки.
Нехай випічка охолоне та добре просочиться. Тоді дістань одну булочку, вкуси та відчуй, яка вона ніжна, соковита та неймовірно апетитна, навіть, смачніше, ніж в кафе!
Синабони є справжнім витвором кулінарного мистецтва, яке поєднує в собі простоту приготування та вишуканий смак. Чи то затишний сніданок, чи святковий десерт, булочки з корицею завжди подарують нотку тепла та щастя, перетворюючи звичайний момент на щось особливе. ❤️
Доглянуті руки ніколи не вийдуть з моди. У кожної з нас свої уподобання до форми… Докладніше
Ти ніби дивишся захопливий серіал: нові повороти сюжету, інтриги, розслідування. І, як у кожному серіалі,… Докладніше
От тільки не кажи, що не бачила цей крутезний туторіал мейку від Біллі Айліш, який… Докладніше
Озирнися навколо. Так багато людей оточує тебе на вулицях щодня. Усі захоплені власними тривогами та… Докладніше
Зізнайся, ти теж ловила себе на думці: «Ну як пояснити коханому, що крем для обличчя… Докладніше
Бери участь у детективному квесті від EVA Blog та отримуй класнючі подарунки! Еркюлю Пуаро, приватному… Докладніше
Переглянути коментарі
За рецептов вийшли класні сінамони!!! Залишаюсь на підписці.
Дякую
Блін, сьогодні спробую та потім відпишусь що вийшло. Бо скільки різних рецептів пробувала і ніяк не виходять.