Топ-10 професій майбутнього: На кого вчитимуться наші діти

Не секрет, що науковий прогрес ніколи не стоїть на місці. Високі технології розвиваються у шаленому темпі, і вже сьогодні у певних сферах життєдіяльності можна відчути нестачу спеціалістів. Міркуючи про майбутнє, багатьом з нас навіть складно уявити, яким воно буде за 15-20 років. Ким будуть працювати наші дітки і що треба вивчати, аби бути професіоналом у прийдешньому? За цією інформацією давайте звернемось до спеціалістів.

На думку дослідників, в число яких увійшли вчені, технологи та аналітики, найбільш популярними сферами в майбутньому стануть віртуальна реальність та космос.

Вони вважають, що більше половини дітей, які зараз вчаться у школі, будуть в дорослому житті займати посади, не існуючі на сьогоднішній день. Тож, які вони – професії майбутнього?

Віртуальний адвокат

Сьогоденна юриспруденція вже зовсім скоро вийде на новий рівень. Адвокати майбутнього – це спеціалісти, здатні врегулювати будь-які конфлікти дистанційно. Вони зможуть вирішити проблеми, які виникли між людьми, що живуть в різних країнах по зовсім різним законам. Такі собі, професіонали-універсали.

Дизайнер/конструктор людського тіла

Вчені розраховують на швидкий розвиток біоінженерії. У найближчому майбутньому передвіщається, що майстри цієї сфери будуть сильно затребувані. Частини тіла людей можна буде штучно вирощувати у лабораторних умовах, і потім ними замінювати ті, що були пошкоджені. Проте, це лише прогноз, та ми сподіваємось, що так воно й буде.

Космічний пілот і космічний гід

Туризм по космічним просторам вже сьогодні стає більш реальним. Можливо, через якісь 20-30 років ми будемо планувати відпочинок не на морі і не в горах, а десь на Венері? Може вже зовсім скоро наші діти купуватимуть нерухомість на не Землі, а на якійсь іншій планеті? Звичайно, сьогодні таке бачення прийдешності здається нам абсолютно нереальним, однак, хто знає, куди приведе нас прогрес?

Керуючий погодою та адміністратор клімату

Вірогідність того, що за пару десятків років погоду та клімат можна бути «настроювати», досить велика. Згадайте, як часто дощ, снігопад або заметіль псували наші плани, і саме в такі дні бажання керувати погодою стає найсильнішим. Сподіваємось, що спеціалісти досить скоро знайдуть методи, як втілити цю професію в життя.

Інженер по відновленню навколишнього середовища

У зв’язку з шаленим темпом зросту кількості населення, проблема зменшення природніх ресурсів стає більш актуальною. Інженери по відновленню навколишнього середовища – це спеціалісти, які займатимуться реабілітацією екосистем в тих місцевостях, де погана екологія. Основна їх задача – реконструкція фауни та флори при допомозі зразків зі всього світу, а також відродження тварин і рослин, що вже вимерли.

Дизайнер віртуального середовища

За прогнозами фахівців вже за 8-10 років мільйони людей будуть проводити немало часу саме у віртуальному просторі, де можна буде навчатись, працювати, спілкуватись та й просто жити. VR-дизайнери будуть проектувати світи, які підходитимуть для ділових, дружніх та особистих зустрічей. Така альтернативна спеціальність дасть людям майбутнього можливість жити в своє задоволення: мандрувати не виходячи зі своєї квартири, пробувати свої сили у різних ролях.

Спеціаліст з робоетики

Всім нам добре відомо, що в майбутньому роботи будуть жити серед людей. Штучний інтелект вже сьогодні не є дивиною, і вчені наголошують на тому, що не довгий той час, коли «розумні машини» почнуть допомагати нам буквально в кожній сфері життєдіяльності. При цьому, припускається той факт, що роботи зможуть бути як корисними, так і шкідливими, тому суспільству знадобляться спеціалісти, які зможуть регулювати відносини між людьми та штучним інтелектом, встановлюючи етичні правила і закони.

Біохакер

Професія на стільки ж цікава, на скільки складна. Біохакер – це фахівець, що працює з мозком людини на молекулярному рівні, допомагаючи подолати різні тяжкі захворювання, такі, як наприклад, шизофренія, аутизм, депресія, хвороба Альцгеймера. При допомозі спеціальних інструментів з відкритим кодом, будуть знайдені нові ефективні методи лікування, здатні полегшити самопочуття та життя хворого.

Продавець часу

Важко повірити в те, що продаж часу і взагалі можливий. Проте, саме час – то найцінніше в житті, і саме його нам зазвичай не вистачає. Тож, не виключаємо, що в майбутньому будуть знайдені способи ним торгувати.

Особистий бренд-менеджер

Така професія існує вже і сьогодні, проте послуги особистого бренд-менеджера – задоволення не з дешевих і дозволити собі їх можуть лише добре забезпечені персони. Планується, що в майбутньому подібні спеціалісти стануть більш доступними і зможуть допомагати створювати особистий стиль кожному, хто захоче.

Сьогодні ми представили до Вашої уваги десятку найбільш цікавих професій майбутнього. Якісь з них вже почали розвиватись, а у існування інших навіть складно повірити. Зараз бути впевненими можна лише в тому, що наші дітки будуть зовсім іншими, не такими як ми – це можна зрозуміти вже сьогодні, враховуючи їх інтереси та захоплення. Як то кажуть: поживемо – побачимо!

Втім, аби стати гарним фахівцем будь-якої професії, однозначно треба добре вчитись та прагнути пізнавати нове й цікаве, тому сьогодні Ваша задача, любі батьки – привити діткам любов до навчання. Отже, бажаємо Вам успіхів у цій нелегкій справі!

Останні

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати дитячі ножиці для нігтів

Підстригти нігтики на крихітних пальчиках новонародженого – не найпростіше завдання, особливо якщо під рукою немає… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати стильні прикраси для нареченої

Весілля – одна з найчарівніших подій, що запам'ятовується на все життя. Підготовка до заходу охоплює… Докладніше

Травень 16, 2024

Струменевий оргазм (сквірт): 5 фактів, про які ти не знала

Я довго думала як би максимально лайтово розповісти тобі, що таке струменевий оргазм і просто… Докладніше

Травень 15, 2024

Молекулярні аромати: у чому особливість + добірка парфумів

Молекулярні аромати — відносно нове слово в парфумерії, яке, судячи з тенденцій, у трендах надовго.… Докладніше

Травень 15, 2024

10 каменів, які притягують кохання

Натуральні камені — це не лише красивий елемент прикрас у твоєму модному образі. Їх вважають… Докладніше

Травень 14, 2024