Дім

Тример: вибираємо крутий пристрій для твого чоловіка

Твій чоловік теж хоче бути красивим і стильним, це очевидно. Чоловічі аксесуари рясніють величезною кількістю різних пристроїв – від машинок для стрижки волосся до шейверів. І ось, десь між цими двома крайнощами й сховався тример.

Дивовижна штука, чесно тобі скажу, а все чому? Тому що за допомогою тримера він (чоловік), зможе створювати які завгодно фокуси зі своєю бородою і вусами. Головне, не нервувати та не непритомніти, коли ти будеш оцінювати ці шедеври 🤭 Але, це все дрібниці, бо волосся, як то кажуть, не зуби. Якщо ти хочеш подарувати, або допомогти в процесі вибору своєму стилязі, то потрібно знати, на які моменти насамперед варто звертати увагу.

Що таке тример і чому він не електробритва?

Отже, тример призначений насамперед для того, щоб не просто зголювати волосся на швидку руку і мчати у своїх справах. Це річ більш делікатного характеру і поспіху вона не потерпить. Головне завдання тримера полягає в тому, щоб створювати та підтримувати образ. Девайс стане ідеальним для тих чоловіків, які готові серйозно підійти до питання свого зовнішнього вигляду. Регулювання довжини відбувається за допомогою насадок-гребенів, які в різній кількості входять до комплекту.

Тример багатозадачний, і підходить для того, щоб:

  • стригти вуса і бороду;
  • робити корекцію брів;
  • видаляти волосся з носа, вух;
  • робити обличчя повністю гладким;
  • займатися стайлінгом бороди тощо.

А тепер кілька слів про електробритву. Цей пристрій призначений виключно для того, щоб позбавити обличчя твого чоловіка будь-якої рослинності швидко, якісно, бажано без порізів і подразнення. Це суворий інструмент, робота з яким не потребує ні сил, ні часу, ні фантазії. Ідеально гладкий вигляд за максимально короткий проміжок часу. Все, це все, що я можу сказати про електробритву, і цієї інформації вистачить з головою. 

Цікаво на тему: Чоловіча косметика для обличчя: як підібрати під тип шкіри?

Переваги тримера

Давай тепер чітко позначимо всі основні плюси, які йдуть в одній коробці з пристроєм, насадками та інструкцією із застосування. Отже, чому тримери стали такими популярними серед сильної половини людства? А тому, що:

  1. Це легко і швидко – якщо говорити про гоління, то тримерами можна набагато швидше впоратися зі щоденним завданням, і водночас процес відбувається без участі води та засобів для гоління, типу піни.
  2. Стильно і якісно – створити абсолютно будь-яку бажану форму, підрівняти довжину, зробити бороду акуратною і доглянутою можна за допомогою різних насадок, які вже йдуть в комплекті.
  3. Безпечно – і це один із головних плюсів. Ніяких порізів, подряпин, висипу та інших неприємностей, які сверблять і дратують. Пристрій ідеально підходить для людей із чутливою шкірою.
  4. Невибагливість у догляді – для чоловіків це прям величезна плюшка! Леза – самозагострювальні (у більшості моделей, але не у всіх, потрібно уважно дивитися на характеристики), акумуляторні батареї – автономність роботи, живлення від мережі – відсутність необхідності турбуватися про заряд акумулятора, чистка – за допомогою щіточок у комплекті.

А ще, тример дуже ергономічне пристосування, користуватися яким одне задоволення. Виробники намагаються зробити все, щоб ручка зручно лягала в чоловічу руку і не доставляла дискомфорту в процесі наведення краси.

Критерії вибору тримера

А тепер переходимо до головного питання: як же вибрати правильний тример, який підійде для твого красеня за всіма параметрами? Почнемо розглядати по пунктах, щоб інформація була дійсно корисною і зрозумілою. Поїхали!

Тип живлення

Асортимент пристроїв представлений тримерами з акумуляторами та живленням від мережі. З практичного погляду, акумулятори виглядають виграшно, оскільки забезпечують незалежність і свободу дій у будь-якому місці, що особливо важливо для тих, хто багато подорожує або роз’їжджає у відрядження.

Якщо вибір падає на батарею, обов’язково потрібно уточнити час її роботи. Якщо тример розрядиться на половині обличчя, а вихід на важливу зустріч через 10 хвилин, то єдине, що залишиться, удати, що все так і задумано. Жарти жартами, але подібна ситуація може стати справді катастрофою, і краще одразу з’ясувати, скільки тример готовий працювати на повному заряді, і скільки потрібно часу, щоб відновити його працездатність.

Мережа в цьому плані – синонім надійності й однозначного досягнення поставлених цілей. Але, всі ми прекрасно розуміємо, що це залежність від розетки. Для декого це питання не принципове, тому, щоб не стежити за індикатором батареї і не переживати про свій зовнішній вигляд, дуже часто чоловіки купують тримери саме з живленням від мережі. Справа смаку, як то кажуть.

Якщо тобі цікаво, то можна знайти моделі, які поєднують одночасно і мережу, і батарею. Універсальне рішення, яке теж має право на існування. Ти просто про це знай, щоб допомагати вибирати якісно.

Цікаво на тему: Гайд з чоловічого гоління: коли, як і чим правильно голитися чоловікові

Леза

У цьому питанні важлива не стільки гострота, хоча і цей нюанс варто уточнити, скільки матеріал виготовлення. А точніше, напилення. Леза завжди виготовляються з нержавіючої сталі, а зверху, для захисту, може бути вибрано:

  • алмазне покриття – для волосся будь-якої жорсткості, відмінно переносить воду, але справляється також добре і з сухим волоссям;
  • титанове покриття – для жорсткого, щільного волосся, робить чіткий зріз, без похибок і помилок;
  • керамічне покриття або кераміко-титанове – один з найкращих варіантів, оскільки саме таке з’єднання забезпечує філігранну роботу, але, подібні леза погано ставляться до падінь.

У процесі вивчення лез, я б тобі й твоєму супутнику, рекомендувала також звертати увагу на ширину, налаштування довжини, наявність самозаточки та процедуру заміни.

Насадки

Логічно, що чим більше в комплекті з тримерами насадок, тим ширші його можливості. Тепер я хочу розібратися з тобою в тому, якими можуть бути насадки, залежно від довжини бороди твого чоловіка:

  • для короткої щетини і її акуратного зовнішнього вигляду знадобляться насадки 1.5 мм або трохи більше – 4.5 мм;
  • для довгої бороди потрібні насадки класом вище – 25 мм.

Круті професійні пристрої можуть комплектуватися просто неймовірною кількістю всіляких насадок, значення яких виходять далеко за межі стандартів. Ясна річ, що такі тримери, як справжні барбер-чарівники допоможуть приділяти увагу буквально кожній волосинці.

Кожна насадка має свій клас, який позначений цифрою. Спочатку всі ці позначення можуть здатися нісенітницею (та й трохи згодом теж), але розібратися не складно. Дивись:

  • клас 0.5 – 1.5 мм;
  • клас 1 – 3 мм;
  • клас 1.5 – 4.5 мм;
  • клас 2 – 6 мм;
  • клас 3 – 10 мм;
  • клас 4 – 13 мм;
  • клас 5 – 16 мм;
  • клас 6 – 19 мм;
  • клас 7 – 22 мм;
  • клас 8 – 25 мм.

Якщо борода твого хлопця ніколи не буває довгою і не планує ставати такою, то сенсу обирати тример з купою насадок, включно з класами для довгого волосся, абсолютно немає.

Регулювання довжини волосся

Функція, яка допоможе зрозуміти, яку кількість образів можна втілити в життя за допомогою тримера. Регулювання здійснюється за допомогою зміни насадок і/або коліщатка на корпусі пристрою. Мінімальне значення, як правило, становить від 0.2 до 1 мм, а максимальне – до 25 мм. Крок зміни регулювання для стандартної стрижки дорівнює 1 мм, а якщо необхідно організувати максимально точну і скрупульозну операцію, то крок змінюється на 0.2-0.5 мм.

Цікаво на тему: Як правильно доглядати за шкірою чоловіку

Додаткові можливості

Або, щоб було зрозуміліше – плюшки, фішечки, всякі цікаві штучки. Кожна модель отримує свою порцію зручних функцій, але є й такі, які прям титани серед тримерів і пропонують цілий плюшковий вагон. Але, варто розуміти, що вагон вагоном, але кожна функція – це гроші. Тому, перш ніж кидатися на всемогутній пристрій, варто зупинитися і замислитися: а чи потрібно все це справді, і чим за фактом можна користуватися? Ну ось дивись, підсвічування, наприклад, дуже цікаве рішення, яке допоможе дістатися до найдрібніших волосків. А ось «Турбо» вже має змусити подумати, оскільки він стане корисним тільки для чоловіків, у яких ну дуже густа, ну дууууже густа шевелюра, яку підрівняти без додаткової потужності абсолютно неможливо. 

Наявність вакуумної системи – дуже корисна функція, яка відповідає за збір усіх поголених, пострижених волосків у спеціальний контейнер. Я навіть не знаю, для кого більше стане корисним цей вакуумний механізм, тому що прекрасно знаю, як хочеться поголити налисо поки спить, після кожного гоління над раковиною).

І ще одним корисним доповненням стане вологе очищення. Далеко не всім заходить ідея після кожного користування тримерами брати щіточку і вичищати залишки волосків з лез, корпусу і т.п. Вологостійкі тримери дають змогу без проблем занурювати пристрій під струмінь води та все акуратно вимивати буквально за кілька хвилин.

Для акумуляторних моделей важливим нюансом стає наявність індикатора заряду. Без цієї функції складно зрозуміти, скільки залишилося 50 чи 5%. Навіщо ризикувати, якщо можна після кожного користування оцінювати ситуацію і відправляти прилад на зарядку. Також, не зайвим стане наявність чохла для пристрою, який стане в пригоді під час роз’їздів, дріт, що крутиться, що забезпечить маневровість руки твого чоловіка без ризику заплутатися в дротах, і тримач дроту для зарядки тримера. Всі інші додаткові функції – індивідуальні вимоги та побажання, які обов’язково повинні поєднуватися з бюджетом. 

Отже, я розповіла тобі основні нюанси, на які важливо звертати увагу під час вибору тримера. Тепер ти можеш сміливо вирушати в магазин разом зі своїм чоловіком, та обирати ваш перший тример. Ясна річ, що перебирати коробки в пошуках необхідної інформації – не найкраща ідея. Знадобиться допомога консультантів. Але ж ви вже хоча б зможете чітко сформулювати свої побажання і швидко отримати бажаний пристрій.

Читай також:

Останні

Профілактика застуди у дітей: 4 поради для зміцнення імунітету

Осінь і зима по-своєму прекрасні, але ось багато батьків не так райдужно ставляться до цих… Докладніше

Жовтень 3, 2024

Все, що ти хотіла знати про cica-крем

Тобі напевно траплялися на очі баночки з загадковою назвою «cica-крем». Неймінг, звісно, цікавий, ось тільки… Докладніше

Жовтень 2, 2024

Світла немає, а інтернет – є! Як підключити Wi-Fi, коли немає електроенергії

Я на власному досвіді кілька разів пройшла стадії заперечення, гніву та смирення, поки нарешті не… Докладніше

Жовтень 1, 2024

Як навчитися насолоджуватися осінню: поради для тих, хто сумує за літом

Листя, що жовтіє, осіння вогкість і холод, що підкрадається, здатні ввести в стан апатії як… Докладніше

Жовтень 1, 2024

Хто такі квадробери та чи варто батькам переживати: коментар психолога

Усі канали з новинами та соціальні мережі просто розриваються від кількості відео з таким вельми… Докладніше

Жовтень 1, 2024

Когнітивні викривлення: як мозок тебе обманює?

Чи помічала, що часом мозок схиляє тебе до самообману? Підштовхує у пастку ілюзії контролю над… Докладніше

Вересень 30, 2024