Категорії: ДімПобут

Як прасувати речі без праски

В житті можливо все: раптово вимкнули електроенергію, а одяг не попрасований, відсутність праски у відрядженні чи відпустці та й просто зламався пристрій. А можливо, вам настільки не подобається цей процес, що ви замислюєтесь над тим, як його уникнути? Чи можна виглядати бездоганно навіть тоді, коли під рукою немає благ цивілізації та як попрасувати речі без праски, читайте в новій статті від EVA Blog.

Щоб потім не прасувати…

Виявляється, в багатьох випадках прасування можна уникнути! Головне — знати про декілька хитрощів.

Правильне прання та сушка. Цей спосіб підходить для одягу з різних тканин, постільної білизни тощо.

  1. Користуйтесь опцією «Легке прасування», якщо ваша пральна машина підтримує таку функцію.
  2. Ставте мінімальну швидкість віджиму, а ще краще злегка віджимайте вручну.
  3. Після прання добре струсіть вологу річ.
  4. Повісьте її на плечиках чи сушці для білизни. Добре, якщо вода стікатиме з тканини — так вона довше сохнутиме, зате максимально розрівняється.
  5. Розрівняйте усі шви, складочки тощо.
  6. Для штанів та джинсів використовуйте спеціальну вішалку з прищіпками.

Збираючись у дорогу. Складаючи речі до валізи, скручуйте їх у валик. Так більша ймовірність того, що вона не помнеться взагалі або з’являться незначні складочки, котрі можна усунути вологою рукою.

Склад тканини. Ще одна корисна порада для тих, хто не любить або не має можливості кожного дня прасувати одяг. Купуючи нову річ, звертайте увагу на склад тканини. Чим більший відсоток синтетичного волокна у її складі, тим менше річ буде м’ятися.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Як випрасувати зім’яту річ

Ну, а якщо вам сьогодні-завтра треба вдягнути річ, а попрасувати її немає можливості, скористайтеся одним з наступних способів.

1. Пар або тепле вологе повітря. Відправляючись у ванну чи душ, прихопіть з собою зім’яту річ і залиште там. Доки ви прийматимете водні процедури, тканина просочиться теплим вологим повітрям та під своєю вагою розрівняється. Аналогічно можна спробувати розрівняти дрібні складочки парою з чайника. Але будьте обережні, щоб не обпектися: пара з носика чайника дуже гаряча!

2. Альтернативна праска. Нею може бути гарячий чайник, металева кружка, каструля тощо. Деякі народні умільці випробували як альтернативну праску навіть гарячу лампочку! Спосіб дієвий, але він потребує обачності: перед початком експерименту переконайтеся, що ваша «праска» чиста і не надто гаряча, щоб не зіпсувати тканину.

3. Під матрац. Можна добре розрівняти річ та покласти її на ніч під матрац. Так само можна злегка збризнути її чистою водою, вдягти на себе і почекати, доки вона висохне.

4. Розчин для прасування. Змішайте у рівних пропорціях воду, кондиціонер для білизни й оцет. Розпиліть розчин на річ, розвішену на плечиках, і почекайте, доки тканина висохне. Не хвилюйтесь: такий розчин не залишає плям, а запах оцту швидко зникне. Аналогічно можна розпилити на річ воду, але тоді прийдеться трохи довше чекати, доки вона висохне.

5. Мокрий рушник. Цей спосіб добре працює на в’язаних речах. Покладіть річ на мокрий рушник та почекайте, доки заломи розправляться, а потім повісьте на плечики.

6. Прасочки для укладки. З ними все просто: нагріваєте і розрівнюєте невеликі заломи. Тільки перевірте, щоб на них не лишилося засобу для укладання, щоб лак чи пінка не опинилися на вашій сукні.

Як бачите, способів обійтися без праски існує безліч. Утім, користуватись ними треба обережно, адже деякі (наприклад, гаряча лампочка чи пара з чайника) є досить небезпечними. Якщо бажаєте виглядати бездоганно й у вас є така можливість, краще все ж скористатися праскою. А якщо ні — експериментуйте та діліться своїм досвідом у коментарях. Напишіть нам, які способи попрасувати річ без праски знаєте ви?

Останні

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце… Докладніше

30 Квітня, 2024

Не санскрином єдиним: як вибрати крем для обличчя на літо

Літо – це привід прикупити не тільки новий трендовий купальник і класні окуляри, а й… Докладніше

29 Квітня, 2024

Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Пишні укладки з ефектним прикореневим об'ємом — це тренд, який з нами давно і надовго.… Докладніше

29 Квітня, 2024

Красиві листівки та вітання з Великоднем

Квітень зустрічає нас першим весняним теплом, ласкавим сонечком та світлим, сімейним святом Великодня. ✨Щороку ми… Докладніше

29 Квітня, 2024

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

26 Квітня, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

26 Квітня, 2024