Як правильно завершити стосунки з хлопцем

Не всі стосунки тривають все життя як у героїв фільму «Щоденник пам’яті». Люди знайомляться, будують відносини і розлучаються, іноді за спільним рішенням, а іноді ініціатором розлучення стає хтось один. Універсальної інструкції «як правильно розлучитися з хлопцем» не існує, але я пропоную поради, які допоможуть зробити це максимально тактовно і акуратно.

Отже, тобі варто…

Проаналізувати причини розриву і прийняти зважене рішення

Що може стати причиною для розриву відносин?

1. Зміна пріоритетів. Припустимо, на початку відносин ви обидва були зайняті кар’єрою. Через деякий час ти захотіла створити сім’ю і народити дитину, а він — ні. Нормально, коли пріоритети змінюються, але «тягнути» партнера за собою погана ідея. Кожен має право жити таким життям, яке йому підходить. Краще розірвати стосунки з хлопцем, чиї цінності не співпадають з твоїми, і шукати партнера з співзвучними планами на майбутнє, ніж нав’язувати свою волю іншому.

2. Твій хлопець раптово зникає і так само раптово з’являється. Ви мали чудовий час разом, а потім він перестав відповідати на повідомлення. Повертається як ні в чому не бувало, нічого не пояснює або говорить: «Був зайнятий, вибач». Навряд чи він дорожить тобою і вашими відносинами, а це вагома причина для розриву.

3. Він ніколи не буває задоволеним. Життя — тлін, навколо самі недотепи, країна не та, влада не та, ніхто не розуміє його тонкий душевний світ. Спроби звернути увагу на щось приємне він висміює або замикається в собі. Продовжувати стосунки з чоловіком, який дивиться на світ через чорний фільтр означає втратити фарби і свого життя.

4. Він хоче контролювати тебе — з ким проводити час, як харчуватися, який одяг носити, а який ні, що слухати, читати і дивитися. Якщо тебе принижують, забороняють або висміюють те, що є цінним для тебе, переконують, що, крім нього ти нікому не потрібна, це серйозні причини для розриву. Наївно вважати, що м’якістю і смиренням ти зміниш його і його ставлення — від токсичного партнера біжи без оглядки.

5. Якщо він має алкогольну, наркотичну, ігрову або будь-яку іншу залежність. Може з’явитися ілюзія, що ти зумієш допомогти і врятувати його, але це має робити він разом з фахівцями. Не тягни час, щоб розлучитися з залежним хлопцем, інакше ризикуєш залишитися в співзалежних стосунках і прожити не своє життя.

6. Якщо ти використовуєш відносини як спосіб вирішити свою проблему — наприклад, житлову, фінансову, соціальну, щось комусь доводячи, але партнер тобі нецікавий або навіть неприємний. Це нечесно по відношенню до нього і до себе.

Цікаво по темі: Метч або свайп: чи сумісні у вас із ним знаки Зодіаку?

Заздалегідь продумати слова і уникати звинувачень

Підготуйся до розмови. Сформулюй причину так, щоб говорити про себе, а не звинувачувати партнера. Твої слова повинні бути максимально зрозумілими, без подвійних смислів. Перед тим, як розлучитися з хлопцем, порепетируй свою промову. Напевно ти скажеш все інакше, але, якщо проговорити всі заздалегідь, ти можеш краще налаштуватися, відчути більше впевненості. І, будь ласка, не говори «справа не в тобі» — це кліше обросло негативним змістом, і може тільки завдати більше болю чи роздратувати партнера.

Повідомити про розрив особисто

У сучасному світі і-мейл або смс здаються привабливим засобом уникнути з’ясування стосунків, але це неправильно. Коли ти зважиш все і приймеш рішення розлучитися з хлопцем, важливо повідомити про це особисто, але не в листуванні. Зберігай спокій, уникай спогадів і вибери відповідне місце для розмови.

Вибрати нейтральне місце для зустрічі

Нейтральне місце означає те, в якому ви обидва жодного разу не були разом, і яке не має романтичного минулого. Щоб розлучитися з хлопцем, не обирай для зустрічі свою або його територію, безлюдне місце або, навпаки, занадто прохідне. Нехай це буде людна територія з можливістю бути осторонь — наприклад, столик в кутку залу кафе, лава в парку в денний час.

Не вживати формулювання, що дають хлопцю примарні надії

Навіть коли ти впевнена в прийнятому рішенні, озвучити його може бути непросто. Страшно образити, заподіяти біль, бути втягнутою в неприємну сцену, хочеться, щоб все пройшло мирно і спокійно. Іноді це змушує говорити щось, що може дати чоловікові надію на відновлення стосунків:

  • «мені було добре з тобою, можливо, ми ще зійдемося колись»;
  • «може, мені потрібен час, щоб подумати про це ще»;
  • «якась частина мене досі тебе кохає»;
  • «я ні до кого не відчувала таких почуттів, як до тебе»;
  • «можемо залишитися друзями».

Щоб остаточно розірвати стосунки з хлопцем, не залишай йому примарних надій. Правильно буде припинити спілкування, особливо в перший час після розриву.

Цікаво по темі: Що таке синдром рятівника і як його позбутися?

Не контактувати з хлопцем після повідомлення про розставання

Розірвати стосунки з хлопцем означає звільнити не тільки фізичний простір один одного, але і віртуальний. Скасуй підписку на його профілі в соціальних мережах, не дзвони, не пиши і не пропонуй зустрічі сама. Попередь його про це, поясни, що це не демонстративний жест, а спосіб полегшити розрив вам обом. На його дзвінки відповідай дружелюбно, але не залучаються до подробиці свого життя. М’яко, але твердо зупиняй спроби задушевних розмов і спогадів, не залишаючи причин думати, що з’явився шанс почати все заново.

Якщо у вас є спільні друзі, на деякий час припини зустрічі з ними, не ходи в кафе і місця, де ви любили проводити час — ймовірно, він буде шукати зустрічі з тобою. А твоя задача не лише розлучитися з хлопцем, а й допомогти йому уникати контактів з тобою, дати час, щоб змиритися і прийняти завершення роману.

Звернись до фахівця в разі не прожитого як слід розставання

Якщо з моменту, як ти вирішила розлучитися з хлопцем, пройшло кілька місяців, а ти повертаєшся думками до нього, якщо відчуваєш провину, сором, жаль, образу або інші емоції, які отруюють тобі життя, звернися за допомогою до психолога. Фахівець допоможе розібратися зі складними моментами, краще зрозуміти свої емоції, виявити можливий сценарій, що повторюється, і дійти до важливих висновків.

Складне і ключове при цьому завдання — завершити стосунки з хлопцем і подумки відпустити його, згадуючи з вдячністю і теплом частину життя, яку ви провели разом. Ми в  EVA Blog віримо, що тобі це під силу.

Тебе можуть зацікавити статті на схожу тематику:

Останні

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024

Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він… Докладніше

Травень 10, 2024

9 найочікуваніших ігор 2024 року

У моєму розумінні, найочікуваніші ігри – це ті, які роками не дають гравцям спати спокійно,… Докладніше

Травень 10, 2024

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024