Материнство

Як вибрати дитячі ножиці для нігтів

Підстригти нігтики на крихітних пальчиках новонародженого – не найпростіше завдання, особливо якщо під рукою немає спеціальних зручних інструментів. Чи можна підстригти нігті зовсім маленькій дитині звичайними манікюрними ножицями? Звичайно, проте дуже високий ризик травмувати дитину, а також зрізати нігтик неправильно, що призведе до небажаних наслідків. EVA Blog зараз розповість тобі не тільки, як правильно підстригати нігті своєму карапузу, а й надасть поради щодо вибору ножиць та інших інструментів для догляду за дитячими нігтями.

Коли потрібно починати підстригати нігті новонародженому

Насправді практично відразу після народження. Нігтики у малюків досить гострі, і якщо вчасно їх не підстригати, то дитина буде регулярно себе дряпати. А з огляду на той факт, що шкіра у немовлят тонка й дуже ніжна, ранки можуть бути досить глибокими.

Найчастіше дитина дряпає собі обличчя і піднебіння. Під довгими нігтями в будь-якому разі збиратимуться мікроволокна з постільної білизни/одягу, пил і є ризик занести інфекцію під час дряпання. Коли починати та як часто стригти нігті карапузу? Все залежить від того, з якими нігтями народився твій малюк. Є два варіанти:

  1. Довгі нігтики. Ні, мова не про те, що дитина з’являється на світ з масивними нігтьовими пластинами. Просто вони більш розвинені. У такому разі слід починати стригти нігті з 3-5 дня, оскільки ростуть вони дуже активно.
  2. Короткі, маленькі нігтики. У цьому разі не потрібно поспішати братися за ножиці й почекати 7-10 днів перед тим, як уперше підстригти нігті своєму янголятку.

Відразу після народження дитини тебе, швидше за все, підстрахують лікарі з пологового будинку й першу стрижку нігтів зроблять самі. А далі все дуже просто – тобі потрібно буде купити безпечні, зручні ножиці для нігтиків карапуза й стригти їх самостійно з інтервалом 5-7 днів.

Цікаво на тему: Як вибрати найкращу молочну суміш для новонароджених

Як правильно обрізати нігті новонародженим

Здавалося б, а що тут складного – пальчик зафіксувала, акуратно обрізала і все. Але ні. Є нюанси, які я тобі вкрай рекомендую враховувати під час стрижки нігтів:

  • на пальчиках рук нігтики потрібно стригти виключно по колу;
  • на пальчиках ніг – тільки рівно (по прямій лінії);
  • чим коротше ти обріжеш ніготь, тим вищий ризик появи задирок і врослих нігтів. Тому не потрібно намагатися підстригати максимально коротко, щоб відстрочити на довше наступну процедуру.

Після підстригання завжди перевіряй нігті на предмет гострих кутів. Адже навіть найменший гострий край, що утворився, може стати винуватцем великої подряпини на тілі крихітки.

Також не потрібно стригти нігті малюкові, коли він вередує. Ця процедура не повинна асоціюватися в нього з чимось поганим і бути якимось стресовим фактором. Чи можна підстригати нігтики, коли дитина спить? Звичайно. Але найкраще це робити після ванних процедур. Нігтьова пластина буде м’якою і легко підстригатиметься.

Цікаво на тему: Як вибрати ванночку для купання дитини

Які ножиці для новонароджених найкращі

Давай спочатку розберемося, чому звичайні ножиці для дорослих не дуже підходять. По-перше, вони мають гострі кінці, що саме по собі неприховано натякає на небезпеку. По-друге, дитячі нігті дуже тоненькі й м’які, але при цьому гострі. Лезо у звичайних манікюрних ножиць надто товсте і ним незручно відрізати необхідну довжину дитячого нігтя. Ну й по-третє, довжина леза у таких ножиць просто закриває крихітну нігтьову пластину. Це спричиняє зоровий дискомфорт мамі – потрібно постійно вибирати відповідний ракурс, щоб не зрізати зайвого.

Виходячи з вищесказаного, хороші ножиці для маленьких дітей повинні мати такі характеристики:

  • тонке, коротке, гостре лезо;
  • закруглені, тупі кінці.

Більшість молодих матусь дуже задоволені ножицями ось такого формфактора:

Звичайно ж, зовсім не обов’язково купувати саме такий варіант, головне просто обирай виріб із зазначеними раніше характеристиками.

Рекомендовані товари:

Також існують цілі манікюрні набори для новонароджених, до яких входять ножиці, щипчики, пінцет і пилочка для нігтів. Чимало матусь думають, що така кількість манікюрних інструментів надмірна й переплачувати немає сенсу. Але я з цим не згодна. Так, безперечно, можна впоратися одними тільки ножицями, проте з набором процедура стрижки нігтиків набагато спрощується. Наприклад, щипчиками набагато зручніше й швидше, ніж ножицями обрізати задирки. А якщо після зістригання утворився гострий кут без пилочки вкрай важко його позбутися. Тому якщо бюджет дозволяє, краще відразу купити манікюрний набір для новонароджених.

Рекомендовані товари:

Не забудь поставити вподобайку, якщо ця стаття була для тебе цікавою і корисною.

Читай також:

Останні

Кімнатні рослини, які люблять тінь

З одного боку, ця тема дуже популярна й навряд чи колись втратить актуальність. Але з… Докладніше

Червень 25, 2024

Найчастіші проблеми, з якими приходять до косметолога

За ідеально красивою та здоровою шкірою стоїть якісний домашній догляд і…, звичайно ж, твій косметолог.… Докладніше

Червень 25, 2024

Гороскоп на липень 2024 року для всіх знаків Зодіаку

Липень на горизонті, а це означає, що настав час дізнатися, які сюрпризи підготували зірки в… Докладніше

Червень 25, 2024

Очищення та зволоження: ТОП-8 олій для душу

Уяви: ти у ванній, тебе обволікає тепла пара, і замість звичного гелю для душу ти… Докладніше

Червень 24, 2024

Як відростити довгі та густі вії в домашніх умовах

Я б хотіла подарувати тобі чарівний швидкий спосіб в короткий термін перетворити коротенькі вії на… Докладніше

Червень 21, 2024

Вакуумні вібратори: яка модель найкраща

Приблизно до 2013 року в секс-іграшках для активної стимуляції ерогенних зон застосовувалася одна технологія –… Докладніше

Червень 21, 2024