Материнство

Як вибрати мило і шампунь для новонароджених

Тобі знадобиться зовсім небагато засобів для купання свого малюка, тому не поспішай занадто звільняти місце у ванній кімнаті. Як правило, буде достатньо придбати шампунь, гель або дитяче мило. Цього міні-набору цілком вистачить для гігієнічних процедур. Але як вибрати якісні засоби для купання малюка, адже дуже важливо, щоб вони не стали причиною появи алергії та зайвої сухості шкіри? У цій статті ти знайдеш відповіді на всі ці запитання. Ну що, готова з головою пірнути у вибір дитячої гігієнічної косметики?

Вибираємо якісні засоби для купання новонароджених

Зайшовши до магазину, очі просто розбігаються від кількості різноманітних засобів для догляду за дітьми. Усі ці яскраві та красиві баночки, ніби ваблять тебе… Але не поспішай брати перші-ліпші, що попалися, потрібно спершу розібратися з ключовими характеристиками товару, щоб зрозуміти, чи підійде він твоєму карапузові.

На що слід звернути увагу:

  1. Вік. Обов’язково враховуй цей показник, оскільки шкірний покрив новонароджених ще тільки формується й дуже вразливий до впливу зовнішніх факторів. Подразнення, алергія, дерматит – навіщо тобі та твоєму малюкові всі ці “пригоди”. Косметика, якою можна користуватися з народження, мінімізує і, не побоюся цього слова, навіть виключає ризик появи подібних реакцій.
  2. Склад. Засіб має містити безпечні для шкіри компоненти, наприклад, алое вера, екстракт ромашки, пантенол, гліцерин, натуральні олії, алантоїн тощо. Жодних парабенів, сульфатів, етанолу, штучних ароматизаторів, барвників, фталатів та інших заборонених компонентів для маленьких дітей бути не повинно.
  3. Рівень pH. У перші дні шкіра немовлят має нейтральний pH – 7. Починаючи з 2-3 місяців вона стає більш кислою. Для догляду за крихіткою ідеально підійдуть засоби з нейтральним або слабокислим рівнем pH.
  4. Акцент на зволожувальних властивостях. Шкіра немовлят схильна до пересихання, тому варто обирати засоби зі зволожувальними компонентами в складі.
  5. Виробник. Купуй засоби для догляду за дитиною тільки від популярних і перевірених брендів, адже купівля ноунейма за привабливо низькою ціною може зіграти злий жарт.

Цікаво на тему: Як вибрати ванночку для купання дитини

Види дитячої косметики

Мило, пінка, гель, емульсія, олія для купання… Що ж краще вибрати? Розгляньмо кожен продукт окремо, щоб ти змогла підібрати найкращий варіант.

Мило (рідке й тверде)

Вибираючи між двома видами цього продукту, я все ж рекомендую віддати перевагу рідкій формі. Таке мило дуже ніжне, ним зручно користуватися: натиснула на дозатор і нанесла на шкіру крихітки. Не потрібно витрачати час на створення пінки, адже під час купання немовляти кожна хвилина на рахунку. Хоча сказати, що тверде мило завдає занадто багато клопоту, я не можу.

Рекомендовані товари:

Гель для купання

Цей засіб для догляду за шкірою дитини має щільну текстуру та добре очищає епідерміс. Гель пом’якшує шкіру, не викликає сухість, не подразнює оченята й утворює багато піни, яка так подобається малюкам.

Рекомендовані товари:

Пінка

З пінкою ти зможеш перетворити процес купання на справжню пригоду у світі мильних бульбашок. Цей засіб підходить абсолютно всім малюкам, він делікатно очищає дитячу шкіру, швидко змивається й не подразнює очі. Під час контакту з водою засіб миттєво перетворюється на пишну пінку та не чинить негативного впливу на епідерміс.

Рекомендовані товари:

Емульсія

Більш легкого та ніжного засобу для купання ти не знайдеш. Ця косметика для догляду за дитиною може похвалитися своїми потужними зволожувальними властивостями, ідеально підходить для сухої, атопічної та подразненої шкіри.

Рекомендовані товари:

Олія

Це любов з першого купання. Олія має сильні зволожувальні властивості, завдяки чому підходить діткам з дуже сухою та атопічною шкірою. Засіб ніжно очищає шкіру, глибоко живить, підтримує оптимальний гідробаланс і заспокоює. Користуватися нею – одне задоволення: налий невелику кількість олії в долоню, додай трохи води, ніжно помасажуй крихітку та змий.

Рекомендовані товари:

Чи потрібен шампунь немовляті?

Цим питанням задаються багато батьків. І я скажу впевнено, що потрібен. Діткам із “зачіскою” явно потрібен окремий засіб для догляду за волоссям, плюс до всього шампуні допомагають боротися із себорейною скоринкою.

Цікаво на тему: Як вибрати гребінець для новонароджених

Хтось може заперечити, мовляв, голову можна мити дитячим милом або гелем. Так, можна, але тут є один момент: засоби для гігієни тіла можуть щипати оченята, викликаючи в дитини моторошний дискомфорт. На жаль, не всі вони мають маркування “Без сліз”.  Шампуні для новонароджених не змусять очі плакати, і в цьому полягає їхній величезний плюс.

Щоб не купувати окремо засоби для купання та миття голови, можна придивитися до універсальної косметики 2в1 (шампунь, гель) або 3в1 (шампунь, гель, пінка). Тут уже вибір за тобою.

Рекомендовані товари:

Обирай тільки якісний догляд для свого малюка. Сподіваюся, що з моїми порадами та рекомендаціями ти зробиш це без особливих проблем. Став вподобайку, якщо ця стаття була для тебе цікавою та обов’язково ділися своєю думкою в коментарях.

Читай також:

Останні

Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

У тому, що книжки мають потужний терапевтичний ефект, я переконалась на власному досвіді. В умовах… Докладніше

Травень 17, 2024

Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Спреї для фіксації макіяжу, мабуть, одні з найбільш недооцінених beauty-продуктів. Утім, вони активно використовуються професійними… Докладніше

Травень 17, 2024

Красиві листівки та вітання до Дня подруг

Жіноча дружба — це найдивовижніша річ у світі. Вона пробуджує у нас найкращі почуття: довіру,… Докладніше

Травень 17, 2024

Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Людська цікавість — досить підступна штука. Часом вона підштовхує ставити запитання, які є недоречними, незручними… Докладніше

Травень 16, 2024

Як вибрати дитячі ножиці для нігтів

Підстригти нігтики на крихітних пальчиках новонародженого – не найпростіше завдання, особливо якщо під рукою немає… Докладніше

Травень 16, 2024

Струменевий оргазм (сквірт): 5 фактів, про які ти не знала

Я довго думала як би максимально лайтово розповісти тобі, що таке струменевий оргазм і просто… Докладніше

Травень 15, 2024