Манікюр і педикюр

Як вибрати форму нігтів для манікюру

Вже зовсім скоро в тебе запланований похід до улюбленого майстра манікюру? Ти вже напевно знайшла модні ідеї дизайну нігтів, а що з приводу форми? Ми рідко про неї згадуємо, повністю довіряючи цей момент майстру. Ну а якщо хочеться експериментів, але ти не впевнена, що та чи інша форма нігтів підійде, тоді ця стаття саме для тебе.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Ідеальний манікюр починається з підбору форми нігтів

Сьогодні налічується величезна кількість форм нігтів і їхніх похідних. У цій статті ми розглянемо 10 найпоширеніших, але чи підійдуть вони всі тобі? Давай більш детально розберемо кожну з них і спробуємо отримати відповідь на це питання. Отже, відкриваємо ТОП найпопулярніших форм нігтів для манікюру і вибираємо ідеальний для себе варіант. Погнали!

Кругла

Така форма вважається класикою. Але найбільше вона підійде дівчатам, у яких не довгі пальці й широка нігтьова пластина. Візуально круглі нігті зроблять пальчики довшими, а нігтьову пластину вужчою. До того ж підтримувати таку форму можна без особливих проблем і в домашніх умовах.

 

Цікаво по темі: Шкода гель-лаку для нігтів: міф чи правда?

Овальна

Якщо у тебе овальна кутикула і ти любиш довші нігтики, тоді сміливо вибирай овальну форму. Вона зробить руки ніжнішими та витонченішими, візуально подовжуючи нігті й пальці. До того ж “овал” добре підійде дівчатам із широкою нігтьовою пластиною.

Квадратна

Жодна форма так візуально не витягує нігті й пальці рук, як “квадрат”. При цьому він має гарний вигляд як на коротких, так і на подовжених нігтях. А якщо у тебе ще й квадратна лінія кутикули, то це просто метч. На квадраті матиме чудовий вигляд будь-який дизайн. Такі нігті нічим не зіпсуєш!

М’який квадрат

Ще таку форму називають овально-квадратною через трохи закруглені кінчики нігтів. Вона більш практична на відміну від квадратної форми, а також має не такий грубуватий вигляд. Будемо чесними, напевно, немає дівчат, яким би не підійшов “м’який квадрат”.

Цікаво по темі: Ідеї ​​манікюру для коротких нігтів

Мигдалеподібна

Форма нігтів “мигдаль” або “загострений овал” матиме гармонійний вигляд на неширокій нігтьовій пластині. Мигдалеподібні нігті візуально витягують короткі й повненькі пальчики. Якщо ти хочеш зробити собі подібний манікюр, злегка відпусти довжину нігтів, оскільки на коротких “мигдаль” матиме не дуже виграшний вигляд.

Стилет

Якщо ти вирішила зробити гостренькі, як у кішечки нігті, тоді рекомендуємо придивитися до цієї форми. Вона матиме дуже гарний вигляд на будь-яких пальчиках, а для дівчат з невеликою нігтьовою пластиною стане чудовим варіантом, оскільки візуально зробить пальці довшими.

Самостійно зробити вдома котячу форму нігтів не вийде. По-перше, відростити нігті потрібної довжини буде складно, а по-друге, у міру їхнього зростання сам ніготь може змінювати свою форму – загинатися по краях, скручуватися. Тому експериментувати зі “стилетами” доведеться тільки за допомогою нарощування нігтів. Таким чином ти не тільки доб’єшся ідеальної форми, а й зміцниш нігтики.

Цікаво по темі: 10 небанальних варіантів френча

Піки

Це агресивна форма стилет, відрізняється вона гострішим краєм нігтя. Але тобі слід враховувати, що такий манікюр не надто практичний, адже займатися з ним повсякденними справами буде не так вже й просто. Таку форму часто роблять майстри манікюру, щоб продемонструвати якийсь цікавий і незвичайний дизайн нігтів для свого портфоліо.

Аркова

Така форма нігтів теж досягається шляхом нарощування, з натуральними нігтями домогтися такого ефекту не реально. Аркова форма дає можливість вдосконалити натуральну форму нігтів, при цьому манікюр матиме природний вигляд. Заснована ця техніка моделювання на формуванні напівкруглого вигину на вільному краї нігтя. У результаті виходить красива арка, яка приховує всі недоліки.  

Такий манікюр підійде всім видам пальців і формам нігтя. Тому експериментуйте на здоров’я.

Трапецієподібна

Ти навряд чи помічала такий манікюр часто, бо він не користується великою популярністю. Характеризується трапецієподібна форма нігтів розбіжністю нігтя від вузької лунки в зоні кутикули й більш широким вільним краєм нігтя. Дівчата, у яких від природи так ростуть нігті, намагаються виправити форму. І це цілком можливо. Але деякі модниці так надихнулися таким манікюром, що захотіли зробити собі саме “трапецію”. Виглядає цікаво, але, як на мене, злегка грубувато.  

Підійде така форма дівчатам з вузькою і подовженою основою нігтя.

Так виглядає природна трапецієподібна форма нігтів.

Балерина

І ось ми підійшли до найцікавішого і не менш популярного виду манікюру. Ти могла ніколи не здогадуватися, що існує форма нігтів балерина (пуанти), але тобі неодноразово доводилося бачити її. Довгі нігті (що чимось нагадують мигдалеподібну форму) з рівним зрізом і гострими кутами.

Ця форма підійде абсолютно всім типам нігтів і будь-якій будові пальців. Але є одне “але” – на коротких нігтях матиме не такий ефектний вигляд. Якщо вже дуже хочеться зробити форму балерина, спробуй наростити нігтики. Буде просто приголомшливо!

Тепер ти точно знаєш все про найпопулярніші форми нігтів і можеш сміливо вибрати якусь із них для свого нового манікюру. Напиши нам у коментарях, яка тобі сподобалася найбільше.

 

Читайте також:

Останні

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024