Дім

Як вибрати хороший термос

Ти, напевно, думаєш, а що, власне, може піти не так? Термос і термос – що там вибирати? І я так думала. При довгих/частих вимкненнях світла термоси просто ТОП варіант для зберігання окропу, з яким не тільки можна себе забезпечити кавою, чаєм, а й зварити сардельку, запарити локшину і т. д. Та й кілька тарілок гарячого супу з легкістю можуть бути у твоєму розпорядженні. Загалом термос – прям мастхев. І зараз я тобі розповім, як його вибрати.

На що насамперед звертати увагу під час вибору термоса

Об’єм цього дива, безумовно, важливий, але, повір, краще малюк на 700 мл, який стабільно утримує температуру тривалий час, ніж півтора літрова непотрібна колба. Так, головна характеристика – це максимальний час збереження тепла. І тут все дуже просто. Не звертай увагу на матеріали виготовлення, на всякі супернанотехнології зменшених вакуумних зазорів та інше. Якщо в характеристиках термоса немає чітких даних протягом скількох годин він тримає температуру і як вона знижується згодом – цей варіант вимагає більш детального вивчення з твого боку. Краще трохи витратити часу на пошук додаткової інформації, ніж просто купити «залізний кухоль».

Тримай характеристики, побачивши які вмикай внутрішнього скептика на максимум:

  • немає даних про те, скільки термос тримає тепло;
  • час збереження тепла до 6/12/24 годин.

І ось другий пункт просто зводить з розуму при виборі. Наведу простий приклад з будь-якого маркетплейса. Візьмемо два рандомні товари, в яких побачимо таке. Термос за 50$ – зберігає воду теплою до 12 годин і термос за 10$ теж до 12 годин. І у мене виникає питання не «навіщо платити більше?», а «до 12 годин – це конкретно скільки?». І яка температура буде, скажімо, через 6 годин? Таким чином виробник просто знімає з себе відповідальність, адже вода 40°C теж тепла і якщо залитий окріп через 6 годин опуститься до такої температури, то які претензії до виробника? Вода тепла? Так. 6 годин підпадає під поняття «до 12 годин»? Звісно. А те, що такий термос – просто непотрібна посудина, ну як би нічого страшного.

Цікаво на тему: Гід по келихах: із чого пити улюблені напої

Безумовно, є хороші термоси, де зазначена характеристика розмита і не дає чіткого розуміння про часовий проміжок підтримки температури. Але в такому разі дуже уважно вивчай відгуки. І до речі, саме вони й дають змогу знайти вкрай дешеві термоси, але з відмінними характеристиками.

Що стосується справді якісних термосів, то виробники завжди дають чітку інформацію щодо можливостей своєї продукції. Наприклад, при температурі навколишнього середовища 20°C і залитій воді з температурою 100°C: через 6 годин – 80°C, через 24 години – 58°C. Усе зрозуміло і доступно без усіляких приблизностей. І до речі, якщо в інтернет-магазині немає точних даних про утримання температури, але термос від конкретного бренду, а не ноунейм, то можна поставити запитання безпосередньо представнику бренду. Зазвичай вони дають більш детальну і розгорнуту інформацію, ніж зазначена на маркетплейсах.

Цікаво на тему: Світла немає, а інтернет – є! Як підключити Wi-Fi, коли немає електрики

ТОП-3 поради, як вибрати термос

Зі збереженням температури розібралися, а тепер я тобі відкрию невелику таємницю ціноутворення. Дешевий і дорогий термос можуть бути за своїми характеристиками абсолютно ідентичні, якщо як у першому, так і в другому випадку просто була дотримана технологія виробництва. Розповім більш детально.

Забудь про ціну – дивись виключно на характеристики

Тут все так само як і з іншими товарами – чим продукція дешевша, тим відсоток браку вищий. Навіть у найпреміальніших сегментах чого завгодно трапляється брак, але зазвичай набагато рідше. Тому якщо тобі попався термос за низькою ціною з відповідними параметрами – сміливо бери. Єдине, одразу ж після покупки перевір його на ділі, що, власне, потрібно робити з будь-якими термосами, але з дешевими ця процедура вкрай обов’язкова.

А далі все як завжди:

  1. На дорожчі, брендовані термоси зазвичай дається гарантія 1 рік. На ноунейм із супермаркету, який навіть зовні буде ідентичний, проте з ціною у 2-3 рази дешевше – 14-30 днів. При цьому вони обидва можуть чудово тримати температуру і прослужити однаково довго.
  2. Будь-який бренд з ім’ям коштуватиме завжди дорожче, ніж просто сірий/чорний/білий термос. Чи означає, що перший кращий? Абсолютно ні. Я тобі навіть більше скажу. Багато термосів зарубіжного виробництва виготовляють на одних і тих самих іменитих заводах і нічим не відрізняються за якістю. «Клеїмо назву – ціна піднімається вдвічі». Класика.

«Термос за 100$ чудовий, а за 300 гривень поганий». Ні, з цим товаром усе може бути з точністю до навпаки. Тримай лайфхак, як швидко перевірити термос на брак. Заливаєш окріп, і якщо зовнішня стінка стала занадто теплою або зовсім гарячою – він бракований.

Цікаво на тему: 11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

Який термос краще – зі скла, пластику або нержавіючої сталі

Насправді особливої різниці немає. Багато що залежить від того, як ти будеш експлуатувати термос. Якщо він буде часто з тобою вирушати в поїздки, то скло – не найкращий варіант через свою крихкість і вагу. Конструктивно абсолютно будь-який термос дуже простий: внутрішня колба, в яку наливають рідину, і зовнішня колба, а між ними вакуум. Такий вигляд мають у розрізі 95% термосів з дешевого, середнього і преміумсегменту. А решта 5% – це зовсім вже поганий варіант, де в якості теплоізоляції замість вакуумного прошарку використовується пінопласт.

Якщо говорити про те, який матеріал все-таки най-най, то, безумовно, це нержавіюча сталь. Довговічність і термоізоляція в цьому разі на 10/10.

У тебе, напевно, виникло запитання: «якщо всі термоси конструктивно однакові, то чому одні краще тримають тепло, а інші гірше?». Все просто:

  • товщина стінок. Чим вони тонші, тим термос остигає швидше;
  • герметичність кришок. Через них йдуть дуже великі втрати тепла, тож їхнє якісне виконання вкрай важливе.

Цікаво на тему: Електрочайник для дому: як зробити правильний вибір

Яке горлечко в термосі краще: вузьке чи широке?

Тут потрібно дивитися на подальшу експлуатацію термоса. Якщо він буде використовуватися виключно для напоїв або зберігання окропу, то бери з вузьким горлечком. Воно ідеально підходить для цих цілей і плюс до всього термоси з вузьким горлом довше зберігають тепло.

Для їжі краще вибирай ширше горлечко. І тут важливий момент – чим горлечко вужче, тим тепло зберігається довше.

Про об’єм термоса, думаю, розписувати зайве. І так зрозуміло, що чим він місткіший, тим краще. Адже крім того, що ти отримаєш більше гарячої або холодної їжі/рідини, так і температура зберігатиметься більш тривалий час. Всі інші характеристики, такі як «глуха» кришка або з клапаном, наявність складних ручок, ремінців для перенесення – це все додаткові опції, платити за які чи ні – вирішувати виключно тобі.

Сподіваюся, ця інформація допоможе купити відмінний термос. Не забудь жмакнути вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

Читай також:

Переглянути коментарі

  • А мой ребенок вчера выиграл термо-чайник огромный на 4 литра!первый ращ в жизни!

Останні

Подарунки на Гелловін: розіграш книг Vivat та косметики Mermade

Привіт, подружко! Давно на EVA Blog не було розіграшів, чи не так? 😉 Тому ми… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Як прикрасити будинок на Хелловін: ідеї прикрас та декору

Геловін — страшне і водночас веселе свято, коли можна затіяти вечірку із друзями або подивитися… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Макіяж із турботою: ТОП-10 відтінків бальзамів для губ

У холодну пору року, коли наша шкіра проходить випробування вітром, зниженою температурою та її перепадами,… Докладніше

Жовтень 25, 2024

Догляд за чутливою шкірою в холодну пору року

З першими морозами шкірний покрив, особливо чутливий, стикається зі справжніми випробуваннями. Ось ти виходиш на… Докладніше

Жовтень 24, 2024

Саліцилова кислота: попрощайся з проблемами шкіри

 Кислоти – компоненти, які активно застосовуються для створення професійних косметологічних засобів. Але чи тільки в… Докладніше

Жовтень 24, 2024

Календар вагітності: 4 тиждень

На першому та другому тижні твій організм активно готувався до можливого запліднення. На третьому тижні… Докладніше

Жовтень 23, 2024