Краса

Які парфуми подарувати чоловікові: 10 гідних ароматів для нього

Чим дивувати своїх чоловіків з різних приводів (та й без них теж) – завдання із зірочкою для багатьох дівчат. Звичайно, представники сильної половини часто віддають перевагу чомусь практичному — техніці, гаджетам, інструментам, набору зимової гуми, зрештою! 😁 Але нам, дівчаткам, важливо, щоб подарунок був не чимось буденним і прямо потрібним-потрібним, а щоб він ніс особливий меседж, запам’ятовувався і дарував емоції.

Парфумерія справляється з цим завданням якнайкраще. З одного боку, це класний аксесуар, який надає образу завершеності. Це закриває потребу в практичності. З іншого — аромати пробуджують почуття, народжують асоціації та налаштовують на потрібний вайб. А це — про емоції. Просто perfect match! Якщо ти поставила собі за мету презентувати дорогому серцю чоловікові хороший парфум, EVA Blog зібрав десять чудових і небанальних композицій. Тут є як більш класичні аромати, так і складніші та характерніші, які вразять навіть найвибагливішого парфумерного гурмана.

Цікаво на тему: 11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

Franck Boclet Heroes Extrait De Parfum

Почнемо з небанального — деревного, трохи солодкого і шлейфового Heroes Extrait De Parfum від Franck Boclet. Хоч і заявлений аромат, як унісекс, спрямованість у нього безумовно чоловіча. Парфуми беруть трав’янисто-цитрусовий старт — гальбанум, артемізія і бергамот з дрібкою кокоса. За ним слідує буяння трав, квітів і деревних акордів — від герані та пачулів до гваяка, кедра і пудрового геліотропа. А ваніль, мускус і боби тонка утворюють м’яку і теплу базу, яка залишиться зі своїм власником надовго. Чудовий варіант для осінньо-зимового парфумерного гардероба.

Основні ноти: геліотроп, гваякове дерево, ветивер, кедр, боби тонка

Bvlgari Man In Black

Ще один шикарний претендент на холодну пору – Bvlgari Man In Black від парфумера-легенди Альберто Морільяса. З ним складно залишитися непоміченим — він об’єднує в собі спеції, квітково-пудрову димку з «феромонами» шкіри, а також тютюнові, деревні та ромові акорди. А ще, попри відсутність вишні в піраміді, вона тут ненав’язливо вловлюється. На думку багатьох жінок Man In Black один з найкрасивіших чоловічих ароматів, який звучить мужньо і дорого, і при цьому здатний запаморочити голову. 😉

Основні ноти: тютюн, ром, шкіра, бензоїн, спеції, ірис

Hermes Terre D’Hermes Eau Intense Vetiver

Для тих, хто віддає перевагу цитрусовим парфумам, але засмучується від їх невисокої стійкості, рекомендуємо Hermes Terre D’Hermes Eau Intense Vetiver. Лимон, бергамот і грейпфрут грають тут «першу скрипку», але їх дуже цікаво відтіняє ветивер, який складно не помітити в композиції на всіх етапах її розкриття. Доповнюють їх сичуанський перець, пачулі та amberwood, які дарують глибше, характерніше і трохи шорстке звучання. Стильно, універсально і дуже компліментарно.

Основні ноти: amberwood, пачулі, цитруси, ветивер, герань, перець

Amouage Epic Man

Якби потрібно було описати Amouage Epic Man кількома прикметниками, то ними напевно були — багатогранний, глибокий, маскулінний. Піраміда у нього багатюща — тут багато спецій (кмин, рожевий перець, шафран, кардамон і мускатний горіх), смолиста мірра і ладан, трохи квітів, мускусний кастореум, шкіра і деревні ноти (кедр, уд). Попри виражену східну спрямованість, аромат чудово скроєний і різноманіття акордів поєднується дуже гармонійно, утворюючи умиротворену, несхожу ні на що композицію для парфумерних гурманів.

Основні ноти: спеції, уд, ладан, кедр, шкіра

Armand Basi L’Eau Pour Homme Intense Vetiver

Доповнимо нашу добірку ще одним красивим ветивером – Armand Basi L’Eau Pour Homme Intense Vetiver. Але, на відміну від вищеописаного D’Hermes Eau Intense Vetiver, аромат від Armand Basi більш свіжий, легкий і всесезонний. У композиції є цитруси з дрібкою кардамону, трав’янистість м’яти, герані, ветівера і лаванди, а ще хвоя (кипарис і кедр) і землисто-солодкі пачулі. Здавалося б, нічого складного й екстраординарного в піраміді, але Intense Vetiver має свій характер і виділяється на тлі безлічі «фужерів».

Основні ноти: кипарис, ветивер, цитруси, м’ята, лаванда, пачулі

Lalique Equus

Цей популярний аромат став практично класикою чоловічої парфумерії та має безліч шанувальників. І неспроста. Lalique Equus у впізнаваному флаконі з конем чудово збалансований і доречний для будь-якої погоди, пори року та випадку. Цитрусово-деревний парфум із різноманіттям спецій, мускусом, шкіряними та м’якими пудровими акордами має чудові технічні характеристики й поєднуватиметься як із сорочкою та штанами, так і джинсами.

Основні ноти: лист фіалки, шкіра, цитруси, кардамон, мускус

Fabien Marche Brutal

Основний настрій у Fabien Marche Brutal задають лаванда, м’яка амбра і ваніль. Відтіняють їх цитруси та рожевий перець, надаючи композиції легкості, а тягучий ладан і солодкуваті боби тонка додають глибини. Попри досить лаконічну піраміду, аромат багатогранний і цікавий, але при цьому інтелігентний і не напористий. Прекрасний варіант для прохолодної пори, коли хочеться чогось м’якого, але при цьому стильного.

Основні ноти: лаванда, перець, лимон, олібанум, амбра, ваніль, боби тонка

Memo Paris Italian Leather

Шанувальнику розкішних шкіряних ароматів безперечно варто познайомитися зі «шкіряною» лінійкою від Memo Paris. Утім, прихильниць вона теж може зацікавити, оскільки представлені в ній парфуми належать до категорії унісекс, але все ж мають більш маскулінний профіль. Italian Leather, мабуть, є найсвіжішою і зеленішою версією «шкіри» від французького елітного бренду. Він стартує, як пряний трав’янистий «фужер» – у ньому відчувається пильне томатне листя, гальбанум, шавлія і корінь ірису, приправлені смолистістю мірри, ладану, бензоїну і толуанського бальзаму. Але крізь усю цю смолу і зелень лейтмотивом чути шкіру, яка ближче до бази залишається м’якою і злегка ванільною. Аромат неймовірно красивий і довготривалий, він безумовно сподобається поціновувачам незвичайних композицій.

Основні ноти: шкіра, сандал, шавлія, ваніль, бальзам Толу, мускус

Chanel Allure Homme Edition Blanche

Фланкер Allure Homme Edition Blanche від Chanel має багато спільного з класичними версіями цього легендарного парфуму. Він такий самий свіжий, цитрусовий, злегка мильний і гарно «зібраний» (звісно ж, адже його автором є Жак Польж!), тільки має більше ванілі та невимушеної солодкості. Його ідеальний час — теплі весняні дні та тягучі літні вечори, в яких він відчувається найбільш соковито. Але в холодну пору він набуває особливого шарму і звучить вельми незвично.

Основні ноти: ваніль, амбра, цитруси, боби тонка, ветивер, кедр, мускус

Prada Luna Rossa Carbon

Якщо хочеться додати родзинки чоловічому образу, варто звернути увагу на Prada Luna Rossa Carbon. З одного боку, він відчувається, як багато свіжих ароматів — він абсолютно не важкий, м’який і всесезонний. Але присутність лаванди, а також металевих і водних нот надають йому мінеральної й навіть трохи футуристичної атмосфери. Він виразно виділяється у величезній армії фужерних запахів для чоловіків.

Основні ноти: металеві та водні акорди, лаванда, цитруси, амброксан

Сподіваємося, ця шпаргалка допоможе тобі у виборі найкращого аромату для свого чоловіка і стане гідним проявом твоєї любові до нього. Обов’язково зберігай у закладки, щоб не загубити! 🤗

Читай також:

Останні

Чому з’являються прищі від стресу і як їх позбутися

Чи траплялося з тобою таке, що після навіть невеликого стресу на обличчі з'являлися висипання? Максимально… Докладніше

Вересень 23, 2024

Що таке пілінг-педи та як ними користуватися

Побачила в огляді б’юті-рутини улюбленої блогерки кислотні подушечки для обличчя і замислилась, як саме вони… Докладніше

Вересень 20, 2024

Як позбутися набряків? Лімфодренажне тренування в домашніх умовах

EVA Blog разом із сертифікованою фітнес-тренеркою та спортивною дієтологинею Мариною Піскун підготували для тебе комплекс… Докладніше

Вересень 20, 2024

З Днем вчителя! Оригінальні привітання до свята

День вчителя – це особливе свято, яке нагадує про важливу роль педагогів у нашому житті.… Докладніше

Вересень 20, 2024

Що таке проєкція у психології

Бувало відчуття, що весь світ змовився проти тебе? Подруга раптово стала забагато критикувати, шеф чіпляється… Докладніше

Вересень 19, 2024

10 сухих шампунів, які реально працюють

У тебе теж бувають дні, коли волосся має не найкращий вигляд, а часу на повноцінне… Докладніше

Вересень 19, 2024