Материнство

Запитання, які допоможуть зрозуміти, чи готова ти до материнства

“Усі мої подруги давно стали матусями, думаю, і мені пора. Батьки наполегливо вимагають онуків і справді, напевно, потрібно народжувати, все-таки час іде”. Щось я тут не бачу особисто твоєї думки й бажання, виключно підштовхування до материнства ззовні. І якщо ти досі не народила, значить на те є причини. Можливо, це той самий внутрішній сумнів “А чи готова я?”. Просто дай відповідь на кілька запитань і ситуація з “Пора народжувати” або “Ні, ще не час” стане максимально прозорою.

Чи готова ти стати мамою? 5 важливих запитань самій собі

Давай тільки домовимося, що під час відповідей ти будеш спиратися на ці три пункти:

  1. Будь на 100% чесною перед собою.
  2. Не потрібно копатися всередині своєї свідомості, намагаючись знайти відповідь, яка буде приємнішою твоїм моральним нормам. Найперша, негайна внутрішня реакція буде найбільш наближеною до 100% правдивої відповіді.
  3. У цьому випадку правильних і неправильних відповідей не існує. Тому якщо в підсумку в тебе в голові виникне запитання “Так, а як зрозуміти, що настав той самий відповідний час?” – це абсолютно нормально. У кожної жінки свій внутрішній дзвіночок, який дзвенить із фразою “Хочу дитину”. Тільки це не означає, що він має обов’язково задзвеніти абсолютно у всіх.

Цікаво на тему: Хто такі чайлдфрі та чому люди відмовляються заводити дітей?

Які емоції я відчуваю, побачивши немовлят і старших діток?

Є негласне правило материнства – ти будеш ставитися абсолютно по-іншому до своєї власної новонародженої дитини, малюка, який підріс, і підлітка, в порівнянні з будь-якими іншими дітьми (чи то племінник, чи то малюк, який гучно плаче, в супермаркеті). І в цьому, безсумнівно, є частка правди. Тільки одне невелике “але”. Щоб зрозуміти, чи хочеш ти стрибнути з парашутом, не обов’язково його надягати й лізти в літак…

Чи згодна я відмовитися від улюблених хобі та звичного щоденного ритму?

З одного боку це можна розглядати як звичайний бартер – більшість твоїх захоплень, розваг і величезну частину улюбленого егоїзму в обмін на нове життя, а точніше, на твоє немовля. Так, з багато чим доведеться розпрощатися надовго, а з чимось навіть назавжди. Щось із минулого життя залишиться з тобою, проте буде в набагато менших кількостях. Але з іншого боку, можливо, саме малюк і заповнить той самий порожній простір у твоїх буднях і стане довгоочікуваною відсутньою радістю.

Цікаво на тему: 13 книг для батьків, які потрібно прочитати перед народженням дитини

Наскільки міцні мої стосунки з партнером?

Про статус питати моветон, бо штамп у паспорті насправді не означає абсолютно нічого. Тут важливіше те, чи готовий твій партнер до дитини? Ви щасливі у стосунках чи ні? Якщо на другому питанні ти задумалася, то запам’ятай: якими б чарівними не були діти, вони приходять у цей світ не для того, щоб полагодити ваші зламані стосунки.

На якому етапі кар’єрного зростання я перебуваю?

Декретна відпустка, потім можливість працювати на неповному робочому дні та згодом повернення у звичайний трудовий режим для збереження своєї кар’єри – це все дуже чудово. Якщо, звісно, твій роботодавець настільки терплячий, а ти настільки цінний співробітник.

Цікаво на тему: Як відповідати на недоречні запитання, щоб їх більше не задавали

Чи готова я фінансово до народження дитини?

Обов’язково врахуй такі моменти: борги (якщо є), вартість поточного способу життя, майбутні середні та великі витрати, потенційні витрати на народження і подальше виховання дитини.

Якщо ти не впевнена, чи настав час заводити дитину – це абсолютно нормально. Головне, будь чесною перед собою і дій так, як вважаєш за потрібне, а не так, як того хочуть оточуючі порадники. Коли прийде час, повір, ти дізнаєшся про це першою.

Читай також:

Останні

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024

7 інструментів для нанесення тону: особливості та який вибрати

Бездоганно рівний тон обличчя — одна з першорядних цілей будь-якого макіяжу. Але домогтися його не… Докладніше

Вересень 13, 2024

Ідеї смачного перекусу: 8 незвичайних рецептів

Не встигла поснідати перед роботою або зголодніла посеред дня? Значить, тобі потрібен перекус. Хоча це… Докладніше

Вересень 13, 2024

Що таке саморефлексія та навіщо вона потрібна?

Інформації, задач та справ у сучасному житті так багато, що часто не залишається можливості прислухатись… Докладніше

Вересень 13, 2024

Що таке усвідомлений сон і як у нього потрапити

Тобі знайомий фільм “Початок”? Якщо ні, то обов'язково подивися. Якщо ж ти його вже бачила… Докладніше

Вересень 12, 2024