Краса

Здоров’я і краса в одному флаконі: найкращі маски для твого волосся

Кожна з нас мріє про шикарну шевелюру, блискуче, живе волосся, від одного погляду на яке можна знепритомніти. Але, домогтися такого результату непросто. Стреси, погана екологія, холодна погода, неправильно підібраний догляд призводять до посічених кінчиків, тьмяності, випадіння та інших неприємностей. Одним шампунем, яким би хорошим він не був, і бальзамом обійтися просто неможливо. Волосся, не менше, ніж руки, обличчя і тіло, потребує живлення і зволоження. А з цими завданнями якраз справляються маски.

Цікаво на тему: Маски для волосся в домашніх умовах

Детальніше про засіб

Маска для волосся – засіб для догляду, який має максимально концентровану формулу з вітамінів, олій, протеїнів та інших поживних речовин. За рахунок такого складу, маска швидко покращує стан волосся, допомагає побачити позитивні зміни вже після першого використання. Кондиціонери та бальзами мають накопичувальний ефект, і розраховані більшою мірою на розгладження волосків, полегшення їх розчісування. Але з серйозними пошкодженнями вони впоратися ніколи не зможуть. Саме тому, в арсеналі кожної з нас має бути професійна маска, яка допоможе підтримувати ідеальний стан локонів, незалежно від погодних умов, життєвих ситуацій і настрою.

Види масок

На полицях магазинів з професійною косметикою для волосся представлений величезний вибір засобів: з амінокислотами, з оліями, з кератином, регенеруючі тощо. Заплутатися дуже легко, якщо не знати, чим саме відрізняються одна від одної маски. Давай коротко пройдемо:

  1. Зволожувальні – до складу входять гліцерин, натуральна олія, гіалуронова кислота та інші компоненти, основне завдання яких збереження вологи в структурі волосинки. Засіб призначений для сухого і пошкодженого волосся.
  2. Живильні – вітаміни, мінерали та протеїни, зібрані та змішані в одному флаконі, працюють на відновлення, зміцнення і поліпшення структури пасом.
  3. Відновлювальні – колаген, амінокислоти і кератин допомагають відновити волосся після хімічного впливу, заповнюючи пошкоджені ділянки, забезпечуючи здоровий, доглянутий вигляд.
  4. Для фарбованого волосся – до складу входять пігменти, які допомагають підтримувати гарний колір волосся між фарбуваннями.
  5. Зміцнювальні – завдяки пантенолу, біотину, цинку засіб допомагає боротися з ламкістю і випадінням волосся.

Деякі виробники комбінують кілька типів в один, щоб можна було придбати єдине рішення відразу декількох проблем. У будь-якому випадку, ти зможеш вибрати саме той продукт, який ідеально підійде для твого типу волосся і перетворить тебе на Рапунцель за короткий час. Головне, знати, як правильно використовувати засіб.

Цікаво на тему: Живлення і догляд: найкращі відновлювальні маски для волосся 

Як діє маска на волосся?

Практично кожна з нас починає ранок зі стаканчика колагену/теплої води з лимоном. Під час їжі та після неї приймаємо вітаміни, які покликані доглядати за шкірою, нігтями, суглобами, нервовою системою, розумовими здібностями навіть) Але в усьому потрібен комплексний підхід. Тому ми ходимо до косметологів, у спортивний зал, на масажі та інші процедури, які доповнюють дію вітамінів. Цей же принцип працює і з волоссям.

Не можна просто пити біотин і сподіватися на те, що через місяці два на голові буде стільки якісного і красивого волосся, що воно навіть трохи відтягуватиме голову назад. Догляд ніхто не відміняв! Це важливо, потрібно, і це приємно. Погодься, вимити волосся, нанести маску, закутати в шапочку ароматні локони, змити та відчути, наскільки воно стало м’яким, живим, насиченим – це неймовірне відчуття, що покращує настрій.

Я відійшла від теми… отже, якими ж властивостями володіє маска:

  • живить кожну волосинку вітамінами, мінералами і мікроелементами;
  • відновлює структуру після агресивного впливу фарби, освітлювачів, хімічної обробки;
  • зволожує сухе волосся;
  • утворює і посилює захисний бар’єр, який береже локони від УФ променів, хлорованої води, термічної обробки, сухого повітря та інших неприємностей;
  • дарує блиск і гладкість, багатий зовнішній вигляд.

Формула здорового волосся має такий вигляд: від 80 до 90% білка + 5% ліпідів + від 4 до 14% води +1% пігменту, який відповідає за колір. Порушення хоча б в одному показнику призводять до загального дисбалансу, що провокує ламкість, тьмяність і жорсткість локонів. Маски мають всі необхідні компоненти в складі, щоб швидко і просто приводити формулу до ладу, тим самим повертаючи шевелюрі блиск і здоров’я.

Як правильно користуватися маскою?

Частота використання залежить від ступеня пошкодженості та типу волосся. Тому:

  • на сухе волосся з лікувальною метою рекомендується наносити маску три рази на тиждень, а для профілактики – три рази на місяць;
  • сухе волосся з профілактичною метою має отримувати підживлення 2-3 рази на місяць;
  • локони, які страждають від підвищеної жирності – один раз на тиждень обов’язкове лікування;
  • профілактичні заходи для жирного волосся можна організувати 1-2 рази на місяць.

Процедура нанесення така: маска має бути рівномірно розподілена по всій довжині волосся, починаючи з середини. На корені краще не потрапляти, окрім тих випадків, коли є проблема з жирністю шкіри голови, а косметичний засіб показаний для вирішення саме цього питання.

Особливу увагу під час нанесення необхідно приділяти проблемним ділянкам (посічені кінчики або пересушене волосся). Для досягнення більш щільного ефекту, рекомендується ховати волосся в спеціальну шапочку, а зверху намотувати ще й теплий рушник. Тепло й ефект лазні допоможуть активним компонентам проникнути глибше в кожну волосинку і ще сильніше наситити її корисними речовинами. Час витримки – від 15 до 30 хвилин. Після того як маска змита, на волосся можна нанести кондиціонер. Але це не обов’язкове правило, а скоріше опціональна рекомендація.

Цікаво на тему: Як зміцнити волосся від випадіння в домашніх умовах

Топ-5 професійних масок для волосся

А тепер найцікавіше, досить теорії, час переходити до практики. Щоб зробити вибір було легше, хочу розповісти тобі про п’ять професійних масок, які допоможуть твоєму волоссю швидше відновитися, насититися і пожвавитися.

  1. Відновлювальна маска для волосся Lakme К2.0 Recover Restore Hair Mask – біоміметичний засіб, який працює локально на пошкоджені ділянки. Інтелектуальна маска визначає найсильніші пошкодження й активно впливає на них, швидко відновлюючи нормальну структуру.
  2. Маска для волосся LUM Black Seed Oil Power Mask Сила і блиск – на особистому досвіді готова підтвердити силу цього засобу. Маска дійсно працює, згладжуючи волоски, роблячи локон гладеньким і блискучим. Крім цього, маска спрямована на зміцнення волосся, що в комплексі з вітамінами та іншими засобами бренду LUM дає чудовий результат.
  3. Легка зволожувальна маска для тонкого волосся Moroccanoil Weightless Hydrating – глибоке зволоження без обтяження локонів. Засіб здивує своєю легкістю, порівнянною з хмаркою. Результатом регулярного застосування стане пишна, об’ємна шевелюра, насичена життям і блиском.
  4. Відновлювальна маска для волосся IQ code Repair Line Mask – італійський бренд створив засіб, який здатний ефективно доглядати за волоссям і шкірою голови. Для сухого, пошкодженого і фарбованого волосся цей варіант стане одним з найкращих. Додатково до зміцнення структури волосяних фулікул, сприяння регенерації та оновленню шкіри голови, маска ще й дуже ароматна.
  5. Відновлювальна маска K18 Biomimetic Hairscience Professional Molecular Repair Mask – унікальна маска, яку не потрібно змивати. Час дії до видимого результату – всього 4 хвилини. Засіб спрямований не тільки на оновлення волосинки по всій її довжині, а й на зміцнення локонів. Маска допоможе швидко повернути блиск і здоров’я після негативного впливу високих температур, хімічних процедур.

Цікаво знати: біоміметрична косметика – це продукти, які створені шляхом імітації структур, компонентів і навіть різних процесів живої природи. Така косметика вирізняється високою ефективністю, оскільки має цілу низку цінних властивостей і якостей, перейнятих у самої природи.

Цікаво на тему: Врятувати не можна обрізати: як відновити спалене волосся після фарбування

Кожна маска отримує індивідуальний склад і має різну зону і силу впливу. Тому, перш ніж вирушати за покупками, варто розібратися з тим, яка ж проблема турбує твоє волосся і який саме догляд допоможе з нею впоратися. Вибір засобів досить великий, щоб з легкістю підібрати найкращу маску, яка дійсно буде працювати.

Волосся – це наша гордість, індикатор жіночої енергії, життєвої сили, впевненості в собі. Догляд за волоссям має бути зведений у культ! Щоб можна було одним помахом голови підкорити весь світ.🥰

Читай також:

Останні

Гід по келихах: із чого пити улюблені напої

Ти коли-небудь замислювалася, чому для кожного напою потрібен свій келих? До того ж для кожного… Докладніше

Жовтень 9, 2024

Чи потрібен крем з SPF взимку

Відсутність сонцезахисного крему в зимовому догляді за шкірою – груба помилка, якої припускається багато хто.… Докладніше

Жовтень 8, 2024

Що таке феритин і чим небезпечний його низький рівень в організмі

Уяви собі таку картину: ти почуваєшся бадьоро, сповнена сил, активна, й раптом якогось дня починаєш… Докладніше

Жовтень 8, 2024

Як і чим прикрасити оселю восени: 4 прості ідеї

Нещодавно ми публікували статтю із затишним осіннім декором, який можна зробити власноруч. Але що, якщо… Докладніше

Жовтень 7, 2024

Шовкові шапочки та наволочки для волосся: магія шовку для твоєї краси

Шовк. Всі ми знаємо, що його винайшли в Китаї. Нитку отримують з кокона гусені шовкопряда,… Докладніше

Жовтень 7, 2024

Календар вагітності: 1 тиждень

Перший тиждень вагітності – це період, коли абсолютно ніхто й навіть ти сама ще не… Докладніше

Жовтень 4, 2024