Краса

10 найкращих парфумованих спреїв на літо

Парфумований спрей — це практично туалетна вода на мінімалках. У них ароматна композиція має низьку концентрацію, створюючи при нанесенні легку ненав’язливу димку. А деякі засоби також можуть похвалитися доглядовими компонентами в складі, які ще й зволожуватимуть твою шкіру. Це і робить їх абсолютним must-have`ом на літо.

Час читання: 3 хвилини та фруктовий лід 🍧

статья доступна на русском языке

Користуватися ними дуже просто. Достатньо розпорошити кілька пшиків на тіло, волосся та/або одяг, і можна насолоджуватися витонченим ароматом, який точно нікого не «задушить» у спекотну пору. Якщо у твоєму парфумерному гардеробі якраз такого не вистачало, спеціально для тебе ми зібрали десятку класних жіночих і унісекс-спреїв, ідеальних на літо. До речі, в нашому списку є не тільки фужерні, цитрусові або «зелені» композиції, тож прихильницям більш стійких і яскравих ароматів теж нудно не буде.

Цікаво по темі: Фруктово-ягідні аромати: цікава добірка

Victoria’s Secret Pure Seduction

Хочеш захоплювати всіх навколо так само як і «ангели» Victoria’s Secret? Тоді обирай фруктово-квітковий Pure Seduction. Залишаючи за собою тонкий солодкуватий шлейф сливи, ванілі та фрезії, він створить літній настрій, сповнений легкості та безтурботності. Доглядові та зволожувальні властивості спрею забезпечені екстрактами алое і ромашки, а також касторовою олією в складі. Завдяки цьому він відмінно підходить і для тіла, і для волосся.

Основні ноти: диня, ваніль, слива, фрезія

Elizabeth Arden Green Tea

Легендарний Elizabeth Arden Green Tea у форматі парфумованого дезодоранту-спрею — це ідеальний бюджетний варіант на спекотну пору. Свіжий аромат зеленого чаю в ньому переплітається з гіркуватістю м’яти та лимона, а жасмин, дубовий мох і мускус закріплюють композицію, щоб вона довше радувала тебе своєю присутністю на шкірі.

Основні ноти: м’ята, бергамот, лимон, дубовий мох, жасмин, зелений чай

Guess Girl Body Mist

Солодкуваті пудрові аромати в тебе у фаворитах навіть влітку? Тоді зверни увагу на спрей Girl від Guess. Квітково-фруктовий коктейль, створений із нот малини, дині, акації та ванілі, запаморочить голову і порадує тебе своєю стійкістю.

Основні ноти: диня, бергамот, малина, акація, орхідея, сандал, ваніль

Dior J’adore

Парфумований дезодорант-спрей Dior J’adore — відома парфумерна класика в лайт-версії. Вишуканий, жіночний, млосний — так коротко можна схарактеризувати цей аромат. У композиції переплітаються грайливі ноти мандарина, ожини, груші, персика і ванілі з білими квітами, туберозою і фрезією, а кедрові та мускусні акорди в базі дозволяють оточувати тебе елегантною димкою протягом дня.

Основні ноти: жасмин, слива, орхідея, тубероза, фіалка, бергамот, магнолія, груша, диня

Цікаво по темі: Що таке селективна парфумерія та її особливості

Tom Ford Oud Wood

Якщо любиш пахнути дорого і розкішно незалежно від пори року, Tom Ford Oud Wood у форматі парфумованого спрею — твій вибір. Він є полегшеною версією однойменного унісекс-парфуму Oud Wood, і призначений як для жінок, так і для чоловіків. Густий, стійкий, зігріваючий і карколомний, він ідеальний для прохолодного літнього вечора і тягнутиметься за тобою витонченим орієнтальним шлейфом.

Основні ноти: уд, боби тонка, ваніль, сичуанський перець, ветивер, рожеве дерево, сандал

Chanel Gabrielle

Chanel Gabrielle — це легка і романтична ода, яку парфумер Олів’є Польж присвятив найвеличнішій мадемуазель світу моди. Вона не схожа на більшість ароматів бренду, які славляться характерністю, яскравістю і насиченістю. У спреї для волосся Gabrielle грайливість цитрусових, груші та чорної смородини переплітається з солодкістю конвалії, туберози та апельсинового цвіту, посилюється кашмераном і коренем ірису, створюючи легку літню композицію.

Основні ноти: грейпфрут, чорна смородина, кашмеран, жасмин, іланг-іланг, конвалія, рожевий перець, корінь ірису, тубероза

Carner Barcelona Tardes

Ще один спрей для волосся в нашому топі — Tardes від іспанського парфумерного бренду Carner Barcelona. Це квітково-деревна і злегка гурманська композиція, в якій можна відчути мигдалеву гіркуватість, квіткові ноти троянди та геліотропа, характерність сливи та селери. Аромат освіжає та огортає своєю ніжністю, а ще прекрасно тримається на волоссі from dusk till dawn.

Основні ноти: рожеве дерево, мигдаль, троянда, віргінський кедр, слива, селера, геліотроп

Цікаво по темі: ТОП-10 солодких ароматів

Dolce&Gabbana Light Blue

Від фужерного аромату Dolce&Gabbana Light Blue так і віє розслабленістю і життєрадісністю. Спрей для волосся і тіла має таку саму ольфакторну піраміду, що й культова туалетна вода, тільки представлена в більш невагомій концентрації. У ній свіжі акорди лимона, яблука і бамбука поєднуються з букетом з білих квітів і благородністю кедра. Для літа ансамбль просто ідеальний!

Основні ноти: яблуко, бамбук, сицилійський лимон, кедр

Clarins Eau Extraordinaire

Clarins Eau Extraordinaire – це абсолютно літній спрей-унісекс. Він являє собою п’янкий сонячний коктейль із цитрусів, імбиру, пачулі та жасмину, а натуральні рослинні олії та екстракти в складі зволожують шкіру і волосся. Якщо ти шукала парфумований спрей на літо з доглядовими властивостями, то, мабуть, це саме він.

Основні ноти: цитрусові ноти, імбир, жасмин, пачулі

Ariana Grande Moonlight

Якщо хочеться солоденького, але без шкоди для фігури, зверни увагу на Moonlight від поп-діви Аріани Гранде. В ароматі переплітається кислинка чорної смородини та сливи з гурманськими нотами маршмелоу і ванілі, до яких приєднуються акорди півонії, амбри та сандалу. Ця піраміда створює грайливий і натхненний настрій для літніх пригод, які запам’ятаються надовго.

Основні ноти: слива, чорна смородина, півонія, маршмелоу, амбра, сандал

 

А ти вже знайома з парфумованими спреями? Які аромати у тебе в улюбленцях? З нетерпінням чекаємо на тебе в коментарях. І не забудь тапнути по сердечку вгорі, якщо наш ТОП був для тебе цікавим. 🤗

Читай також:

Останні

10 каменів, які притягують кохання

Натуральні камені — це не лише красивий елемент прикрас у твоєму модному образі. Їх вважають… Докладніше

Травень 14, 2024

12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Netflix — один із провідних постачальників гідного контенту в усьому світі. Щорічно під його егідою… Докладніше

Травень 14, 2024

28 ідей модних образів в стилі office core

Офісний стиль, як і офісні співробітники, покинув стіни кабінетів. Попри те, що віддалена робота дозволяє… Докладніше

Травень 13, 2024

Все про хімічні SPF-фільтри нового покоління

Вибір санскріну – та ще задачка. Хочеться, щоб він не залишав після себе на обличчі… Докладніше

Травень 13, 2024

Добірка рецептів для пікніка

Ароматний дим просочує повітря, поки на розпеченому вугіллі повільно прожарюються соковиті шматочки м'яса, мариновані в… Докладніше

Травень 13, 2024

Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями,… Докладніше

Травень 10, 2024