Краса

10 трендових ароматів чистоти

Парфуми, які дарують відчуття чистоти (їх ще називають «ароматами білої сорочки») – доволі трендовий напрямок, який має чимало шанувальників. І в теплу пору року особливо. Це парфуми, в яких вловлюється запах свіжості та хрусткої випраної білизни, в них може бути щось від засобів для догляду за тілом (ніжного аромату дорогого крему, пудри, спрею для тіла або гелю для душу) і навіть мила та прального порошку. Такі незвичайні для парфумерії характеристики асоціюються у нас з ароматом чистого і доглянутого тіла, що і робить цю категорію такою популярною.

Ще одна фішка ароматів чистоти полягає в тому, що вони максимально коректні, не «душать» і пасують для будь-якого настрою і приводу. Їх можна вдягнути в офіс, на співбесіду, на вечірню прогулянку і посиденьки з друзями, і навіть якщо ти не виходиш у супермаркет без парфумів, це теж буде чудовий варіант. 😁 Подивімось, які акорди в ольфакторних пірамідах забезпечують ефект білої сорочки, і познайомимося з десяткою чудових варіантів для жінок і чоловіків.

Цікаво на тему: Між мистецтвом і комерцією: 9 рекламних шедеврів парфумів

Які ноти створюють аромат чистоти?

Щоб домогтися ефекту свіжості, чистого тіла або білизни в композиції, парфумери часто використовують як основу такі акорди та їхні поєднання:

  • бавовна і льон;
  • бамбук;
  • альдегіди;
  • білий мускус;
  • конвалія;
  • а також «молекули» – наприклад, Iso E Super, амбервуд, кашмеран.

Аромати білої сорочки називають свіжими. Однак це не зовсім та цитрусова або хвойно-зелена свіжість, яку ми знаємо у фужерних ароматах і легких чоловічих одеколонах. У парфумах із запахом чистоти вона може бути трохи мильною, пудрово-крохмальною, мінеральною і дзвінкою. Більшість із них (хоча в нішевих ароматах бувають винятки) дуже інтелігентні, стримані, не кричать про свою присутність і універсальні у використанні. Вони можуть подобатися або не подобатися, але «звалити з ніг», як східні та удові аромати — це точно не про них. Якщо тебе заінтригував цей напрямок, лови 10 гідних композицій про чистоту і свіжість.

Цікаво на тему: Perfume layering: як комбінувати парфуми й отримувати крутий результат

«Чисті» парфуми для неї

Moschino Toy 2

«Білий ведмедик» від Moschino – легкий, чистий і повітряний аромат на кожен день. У ньому поєднуються дзвінкі фруктово-ягідні акорди (яблуко, біла смородина, мандарин) з несолодкими в даній інтерпретації квітами (півонія, жасмин, магнолія). «Підкладка» з сандалу, амбервуду і мускусу вигідно відтіняє верхні ноти, створюючи той самий аромат чистоти, і надає композиції стійкості.

Основні ноти: біла смородина, півонія, мускус, амбервуд

Chanel N5 L’Eau

Альдегіди — візитна картка багатьох ароматів Chanel. І N5 L’Eau не став винятком. Попри те, що фланкер у базі має дещо спільне з класичною «п’ятіркою», версія L’Eau виразно свіжіша, стриманіша і… легша. Маючи цитрусово-альдегідний старт, у «серці» розквітає букет із жасмину, травневої троянди та іланг-ілангу. Білий мускус, корінь ірису та кедр «припудрюють» аромат, зменшуючи квіткову солодкість і надаючи композиції запаху дорогого доглядового засобу.

Основні ноти: альдегіди, неролі, цитруси, ваніль, кедр, білий мускус

Zarkoperfume The Muse

Хоча піраміда Zarkoperfume The Muse досить скромна (складається вона з білого уда і мускусу, а також бавовняного акорду), цей аромат — один з яскравих представників білосорочкового напряму. На старті цей нішевий парфум може давати ефект прального порошку, проте після «усадки» він перетворюється на запах знятої з морозу випраної білизни — такий самий ніжний, свіжий і затишний. Чудовий варіант, коли не хочеться вдягати щось яскраве і помітне, але цитрусово-зелені аромати набридли.

Основні ноти: бавовна, білий уд, білий мускус

Narciso Rodriguez Pure Musc

Назва Narciso Rodriguez Pure Musc говорить сама за себе. Це аромат, в якому виконує соло білий мускус (той самий, що дарує відчуття чистоти й доглянутого тіла), а доповнюють його квіткові ноти та кашмеран. Попри стриманий склад, аромат вийшов досить глибоким і багатогранним, за що, загалом-то, і люблять «кубики» Narciso Rodriguez.

Основні ноти: білий мускус, кашмеран, квіткові акорди

Аромати білої сорочки для нього

Maison Martin Margiela At The Barber’s

У Maison Martin Margiela рідко зустрінеш звичайні парфуми. Тут радше аромати-концепції або аромати-асоціації. І чоловіча туалетна вода At The Barber’s теж до них належить. Піраміда тут доволі складна: у ній є прянощі (чорний перець, базилік, розмарин), гіркота апельсина, трав’янистість герані та лаванди, солодкість бобів тонка, а також «чистий» білий мускус та шкіряно-моховиті акорди. Поєднання цих нот дарує настрій відвідування розкішного барбершопа — з великими шкіряними кріслами, запахом дорогих засобів для гоління і чоловічої укладки.

Основні ноти: базилік, лаванда, чорний перець, білий мускус

S.T.Dupont Essence Pure Pour Homme

Якщо хочеться чогось легкого, класичного і безпрограшного, є сенс придивитися до S.T.Dupont Essence Pure Pour Homme. Композиція складається з цитрусів, прянощів (розмарин, коріандр), щіпки несолодких квітів (лаванда, ірис), щедрої порції бамбука, кипариса, мускусу, кедра та амбри. Хоч туалетна вода і належить до деревних «фужерів», цей аромат радше про відчуття доглянутості та свіжості. Відмінний і до того ж бюджетний варіант на літо.

Основні ноти: бамбук, цитруси, кедр, амбра, мускус, ірис

Унісекс-композиції на тему чистоти

Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis

Aqua Universalis – це цитрусово-мінеральна свіжість у лаконічному флаконі від Maison Francis Kurkdjian. Створюють її мікс із бергамота, апельсина і лимона, конвалії, сухої деревини, мускусу і флердоранжу. Світла, легка, інтелігентна, але водночас витончена композиція ідеальна для моментів, коли хочеться пахнути нічим і водночас чимось.

Основні ноти: цитруси, деревні ноти, конвалія, мускус

The Different Company Pure eVe

Як об’єднати відчуття чистоти із солодкістю, щоб дотриматися балансу і було красиво? Про це знають у The Different Company. Pure eVe – це коктейль з альдегідів, льону, мімози, а також сухофруктів, кедра і мускусу, солодких акордів і мигдалю в цукрі. У композиції пудрово-солодкий характер з дрібкою гурманіки, які, завдяки альдегідам і льону, не скочуються в солодке варення. Якщо подобаються аромати білої сорочки, але хочеться чогось більш характерного, це безперечно гідний претендент.

Основні ноти: альдегіди, мімоза, льон, сухофрукти, мускус, зацукрований мигдаль

Jul et Mad Paris Stairway to Heaven

А це цікавий аромат для парфумерних гурманів, яким до вподоби мікс у стилі «все, скрізь і одразу». Ольфакторна піраміда вражає: цитрусові альдегіди, корінь ірису і геліотроп, червоні ягоди та ваніль, пачулі, ладан, порох, а також кашмеран з амброксаном. Jul et Mad Paris Stairway to Heaven – безумовно, одна з найбільш багатогранних композицій, де є і щось озоново-свіже, і солодко-кондитерське, і квітково-пудрове. Складно, стильно і не схоже ні на що.

Основні ноти: цитруси, альдегіди, амброксан, кашмеран, білий мускус, порох, пачулі

Carner Barcelona Bo-Bo

Цитруси, білі квіти та мускус — основа, навколо якої побудовано аромат Carner Barcelona Bo-Bo. Дзвінкий, іскристий і життєрадісний, це прекрасно збалансований парфум для будь-якого випадку, коли хочеться дотриматися правил пристойності, але водночас пахнути чимось непересічним. До речі, своєю назвою аромат зобов’язаний стародавньому середземноморському танцю і повністю відповідає його енергійності та позитиву.

Основні ноти: смородина, білі квіти, мускус, біла амбра, цитруси, ветивер

Розкажи, чи знайома ти вже з ароматами чистоти? Чи є у тебе фаворити в цій категорії або віддаєш перевагу іншим напрямкам? Якщо так, то яким? Чекаємо на твій відгук у коментарях.

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Ще від мене рекомендація. Milano fragrance “Naviglio” — реалістичний аромат дорогого марсельського мила із цитрусами і жасмином. Дуже гарно в офіс, під сорочку, у страшну спеку. Рекомендую

    • Оксана, дякую за класний варіант! Піраміда дуже цікава та незвична. В початкових акордах навіть є мило, а в базі — водяні ноти. Дійсно, що може бути краще в таку спеку? 😌

  • Нереально класний підбір ароматів 🤍🥰👌🏻Кожен парфум по своєму смакує неповторно💖тому важко щось обрати одне😌🥰😍

  • Дуже хочеться бачити на полицях нашої чудової мережі більше парфумів cruelty free. Серед освітлених в блозі жіночих парфумів такі лише 1. В магазині взагалі немає парфумів cruelty free, що дуже засмучує. Наприклад, було в чудово, якщо б нашому асортименті з'явилась Pacifica (cruelty free парфуми).

Останні

Все, що потрібно знати про ортопедичне взуття для дітей

Зайшовши в магазин дитячого взуття, очі мам просто розбігаються від розмаїття асортименту. Як не крути,… Докладніше

Липень 2, 2024

Як приготувати смачний домашній квас: 2 ТОП рецепти

Я б, звісно, могла зробити для тебе гайд божевільного об'єму з купою рецептів цього приголомшливо… Докладніше

Липень 2, 2024

Лайфхаки, які допоможуть пити більше води

Про важливість дотримання питного режиму віщають буквально з кожної праски. І це не данина моді… Докладніше

Липень 1, 2024

Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

Звертала увагу, як ідеї та теми, що колись здавались дивними та неприйнятними, з часом починали… Докладніше

Червень 28, 2024

Вечір китайської кухні: апельсинова курка, баоцзи та кокосовий пудинг

Я хотіла тобі розповісти, як приготувати качку по-пекінськи, але, на жаль, автентичний рецепт повторити в… Докладніше

Червень 28, 2024

Наймодніші жіночі купальники 2024

Літо в самому розпалі, а ти ще не встигла оновити свій купальник? Це нікуди не… Докладніше

Червень 28, 2024