Краса

12 найкращих орієнтальних ароматів на холодну пору року

Осінь і зима — прекрасний час для любителів яскравих і шлейфових парфумів: гурманських, східних, шкіряних, альдегідних. Для літа, коли хочеться чогось свіжого і «фужерного», вони надто насичені та стійкі, але для холодної пори року — саме те, що треба! Якщо плануєш доповнити свій парфумерний гардероб чимось особливим, зібрали 12 запаморочливих орієнтальних ароматів для чоловіків і жінок, які напевно тебе спокусять. 😉

Час читання: 3 хвилини та кава з кардамоном і корицею ☕

статья доступна на русском языке

Порада: Орієнтальні аромати відрізняються насиченістю і характерністю і можуть підійти не всім. Особливо якщо зазвичай ти віддаєш перевагу легким фужерним композиціям. Тому, перш ніж обрати парфуми зі східним характером, рекомендуємо спершу ознайомитися з пробником, протестувати його в різних погодних умовах, а потім ухвалювати рішення щодо придбання повнорозміру або тестера.

Цікаво на тему: ТОП-5 ароматів для осені 2023 року

Східні аромати для неї

Tom Ford Black Orchid

Tom Ford Black Orchid – аромат для тих, хто не боїться виділятися з натовпу. Звабливий і жіночний парфум, композиція якого створена навколо містичної чорної орхідеї, зробить тебе центром уваги в будь-якій ситуації. Початок аромат бере досить стриманий — тут цитруси переплітаються з флоральними нотами жасмину та іланг-ілангу, приправленими землистим трюфелем і кислинкою чорної смородини. Потім — орхідея в оточенні квітів (лотос, жасмин, гарденія), спецій і фруктових нот, до яких у базі приєднуються пачулі, амбра, сандал, ваніль і мексиканський шоколад.

Основні ноти: цитрусові, іланг-іланг, трюфель, чорна смородина, орхідея, пачулі, ваніль

Yves Saint Laurent Black Opium Neon

Екзотичний, зухвалий, запальний — так коротко можна описати настрій фланкера Black Opium Neon від YSL. На самому початку в ньому можна знайти схожість з оригінальним Black Opium, адже ольфакторна піраміда у них схожа. Але вже через деякий час їхні шляхи розходяться, створюючи дві автентичні композиції, що при цьому запам’ятовуються.

У версії Neon на старті відчуваються цитрусові, доповнені екзотичною пітахайєю, до яких у «серці» приєднуються кавові акорди та квіти (жасмин і флердоранж). У базі — мускус і ваніль, яка об’єднує Neon з класичним Black Opium і додає аромату ніжності.

Основні ноти: пітахайя, кава, жасмин самбак, флердоранж, мускус, ваніль

Lancome La Nuit Tresor

Цей квітково-фруктовий коктейль з відтінками гурманіки — один з найбільш зігрівальних ароматів для жінок на холодну пору. В елегантному флаконі з чокером у вигляді троянди переплітається солодкість груші та полуниці з ваніллю, карамеллю та кавою, а також квітковим букетом, який складається з орхідеї та троянди. Пачулі й ладан у базі додають аромату стійкості й характерності. Lancome La Nuit Tresor — це ніжна солодкувато-пудрова історія, багатогранна і незабутня, ідеальна для прохолодних осінніх вечорів.

Основні ноти: груша, бергамот, полуниця, троянда, орхідея, ваніль, пачулі, кава, карамель

Chanel Coco Mademoiselle Intense

Аромат фланкера Intense дуже схожий на свою попередницю — легендарну Coco Mademoiselle, створену Жаком Польжем у 2001 році. Такий же елегантний, стильний, трохи суворий, але при цьому неймовірно жіночний парфум. Однак оновлена версія не просто так називається «інтенсивною» — вона більш насичена, стійка і вечірня. Композиція об’єднує і безтурботність фруктових і цитрусових нот, і яскравий тандем із троянди та жасмину, і теплоту ванілі з яскравими пачулями та бобами тонка. Якщо ти любиш аромати з неймовірною стійкістю і просто нереальним шлейфом, обов’язково познайомся з Coco Mademoiselle Intense.

Основні ноти: цитрусові та фруктові ноти, троянда, жасмин, пачулі, боби тонка, ваніль, білий мускус

Mugler Angel

П’янка «зірка» від Thierry Mugler, ставши класикою, зібрала в собі найкращі якості гурманських східних ароматів. Це солодкий чарівний парфум, який об’єднав у собі фруктово-цитрусовий акорд на початку, карамельно-шоколадну сливу в середині з ванільними пачулями та сандалом у базі. Разом вони утворюють запам’ятовувану і багатогранну композицію, яка приголомшливо тримається на шкірі та дарує яскравий розбурливий шлейф.

Основні ноти: цитрусові, абрикос, диня, ваніль, пачулі, шоколад, слива, карамель

Narciso Rodriguez Musc Noir For Her

Парфуми Narciso Rodriguez у впізнаваних мінімалістичних флаконах славляться своєю пудровістю і жіночністю. Musc Noir For Her не став винятком. Складний, вишуканий і в міру солодкий аромат має досить скромну ольфакторну піраміду. Тут усього 4 ноти: слива, мускус, геліотроп і замша. Але поєднання саме цих акордів створює інтелігентний, делікатний і дуже компліментарний парфум, який буде доречний у будь-яких обставинах.

Основні ноти: слива, мускус, геліотроп, замша

Орієнтальні аромати для чоловіків

Zadig & Voltaire Just Rock!

Теплий, димний, трохи солодкий деревний аромат Zadig & Voltaire Just Rock! – те, що потрібно прохолодного осіннього вечора. Амбра з пачулями створює дещо анімалістичний старт, які приправляються ваніллю та спеціями в середині композиції, а деревно-пряна база додає аромату м’якості та тягучості. Попри зухвалу назву, цей парфум не зовсім про брутальність і маскулінність. Він м’яко обволікає і створює атмосферу чогось знайомого, теплого і неймовірно затишного, як пісні під гітару біля багаття.

Основні ноти: пачулі, амбра, деревні ноти, спеції, ваніль

Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme

Унікальність Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme полягає в його здатності бути одночасно зухвалим і елегантним. Трав’янисто-зелені ноти мускатної шавлії та мандарина щедро приправлені карамеллю і спокусливими бобами тонка, солодкість яких розбавляє свіжий ветивер. Можливо, він буде занадто яскравим для строгого костюма і занадто сміливим для худі з капюшоном, але з косухою він створить ідеальний тандем.

Основні ноти: мандарин, карамель, мускатна шавлія, ветивер, боби тонка

Fabien Marche Precious Azur

Fabien Marche Precious Azur – це деревний аромат зі східним характером. Його час — осінній день, коли все ще гріє сонце, але холодний вітер уже віщує зиму. Стартує аромат спеціями та трав’янистими нотами шафрану і лаванди. Центр композиції — тепла деревина, яка створює основу парфумів. А база з мускусу і пачулів надає аромату характерності та забезпечує стійкість, варту заздрості.

Основні ноти: шафран, лаванда, мускатний горіх, мускус, деревина, пачулі

Viktor & Rolf Spicebomb Infrared

Тютюн, буяння спеції та соковиті червоні фрукти складають основу парфуму Spicebomb Infrared від Viktor & Rolf. У ньому вловлюється легка фруктова кислинка, ненав’язлива димність тютюнового листа, пікантність кориці та двох видів перців і легка смолистість бензоїну. Цей гармонійний і багатогранний ансамбль у стильному чорно-червоному флаконі особливо прекрасний для пізньої осені та ранньої весни.

Основні ноти: червоні фрукти, рожевий і червоний перець, кориця, тютюн, бензоїн

Giorgio Armani Stronger With You Intensely

Теплий і пряний Giorgio Armani Stronger With You Intensely неявно доповнить образ чоловіка, який знайшов баланс між раціо та емоціо. Виразний і яскравий з одного боку та чуттєвий — з іншого, аромат має дуже цікаву піраміду. Так, першу скрипку тут грають хвойні ноти ялівцю, фіалка та пряний рожевий перець. За нею — коктейль із кориці, шавлії, ірису й лаванди, а наприкінці до гри долучаються привабливі боби тонка, ваніль, амбра й акорди замші.

Основні ноти: ялівець, рожевий перець, ірис, кориця, лаванда, амбра, замша, боби тонка, ваніль

Carolina Herrera CH Men

Carolina Herrera CH Men – харизматичний парфум, що чіпляє з перших нот, з захопливим шлейфом, відмінною стійкістю та автентичною пірамідою. Цитрусово-трав’янисті початкові ноти досить швидко поступаються головною роллю аромату деревини, жасмину і мускатного горіха. У базі вступають у гру акорди замші та шкіри, моху, ветівера і ванілі. У композиції є щось анімалістичне, пряне і пудрове, зігрівальне, але водночас характерне і шляхетне, що робить її ефектним невидимим аксесуаром для прохолодної пори року.

Основні ноти: цитрусові, деревні та трав’янисті ноти, жасмин, ваніль, ветивер, мох, замша, шкіра

А як ти ставишся до орієнтальних ароматів? Які є у тебе в парфумерній колекції, а які поки що тільки в wish-листі?

Читай також:

Переглянути коментарі

  • Макіяж просто супер! Особливо мені сподобалась помада. Дуже хочу такий набір!!!

Останні

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024

Які круті перекладні тату зараз у тренді?

Перекладні тату належать до тих видів прикрас, які мають багато варіантів: від мінімалістичних маленьких до… Докладніше

Травень 6, 2024