12 найкращих орієнтальних ароматів на холодну пору року

Осінь і зима — прекрасний час для любителів яскравих і шлейфових парфумів: гурманських, східних, шкіряних, альдегідних. Для літа, коли хочеться чогось свіжого і «фужерного», вони надто насичені та стійкі, але для холодної пори року — саме те, що треба! Якщо плануєш доповнити свій парфумерний гардероб чимось особливим, зібрали 12 запаморочливих орієнтальних ароматів для чоловіків і жінок, які напевно тебе спокусять. 😉

Час читання: 3 хвилини та кава з кардамоном і корицею ☕

статья доступна на русском языке

Порада: Орієнтальні аромати відрізняються насиченістю і характерністю і можуть підійти не всім. Особливо якщо зазвичай ти віддаєш перевагу легким фужерним композиціям. Тому, перш ніж обрати парфуми зі східним характером, рекомендуємо спершу ознайомитися з пробником, протестувати його в різних погодних умовах, а потім ухвалювати рішення щодо придбання повнорозміру або тестера.

Орієнтальні аромати

Цікаво на тему: ТОП-5 ароматів для осені 2023 року

Східні аромати для неї

Tom Ford Black Orchid

Tom Ford Black Orchid

Tom Ford Black Orchid – аромат для тих, хто не боїться виділятися з натовпу. Звабливий і жіночний парфум, композиція якого створена навколо містичної чорної орхідеї, зробить тебе центром уваги в будь-якій ситуації. Початок аромат бере досить стриманий — тут цитруси переплітаються з флоральними нотами жасмину та іланг-ілангу, приправленими землистим трюфелем і кислинкою чорної смородини. Потім — орхідея в оточенні квітів (лотос, жасмин, гарденія), спецій і фруктових нот, до яких у базі приєднуються пачулі, амбра, сандал, ваніль і мексиканський шоколад.

Основні ноти: цитрусові, іланг-іланг, трюфель, чорна смородина, орхідея, пачулі, ваніль

Yves Saint Laurent Black Opium Neon

Yves Saint Laurent Black Opium Neon

Екзотичний, зухвалий, запальний — так коротко можна описати настрій фланкера Black Opium Neon від YSL. На самому початку в ньому можна знайти схожість з оригінальним Black Opium, адже ольфакторна піраміда у них схожа. Але вже через деякий час їхні шляхи розходяться, створюючи дві автентичні композиції, що при цьому запам’ятовуються.

Шукай EVA Blog в Instagram

У версії Neon на старті відчуваються цитрусові, доповнені екзотичною пітахайєю, до яких у «серці» приєднуються кавові акорди та квіти (жасмин і флердоранж). У базі — мускус і ваніль, яка об’єднує Neon з класичним Black Opium і додає аромату ніжності.

Основні ноти: пітахайя, кава, жасмин самбак, флердоранж, мускус, ваніль

Lancome La Nuit Tresor

Lancome La Nuit Tresor

Цей квітково-фруктовий коктейль з відтінками гурманіки — один з найбільш зігрівальних ароматів для жінок на холодну пору. В елегантному флаконі з чокером у вигляді троянди переплітається солодкість груші та полуниці з ваніллю, карамеллю та кавою, а також квітковим букетом, який складається з орхідеї та троянди. Пачулі й ладан у базі додають аромату стійкості й характерності. Lancome La Nuit Tresor — це ніжна солодкувато-пудрова історія, багатогранна і незабутня, ідеальна для прохолодних осінніх вечорів.

Основні ноти: груша, бергамот, полуниця, троянда, орхідея, ваніль, пачулі, кава, карамель

Chanel Coco Mademoiselle Intense

Chanel Coco Mademoiselle Intense

Аромат фланкера Intense дуже схожий на свою попередницю — легендарну Coco Mademoiselle, створену Жаком Польжем у 2001 році. Такий же елегантний, стильний, трохи суворий, але при цьому неймовірно жіночний парфум. Однак оновлена версія не просто так називається «інтенсивною» — вона більш насичена, стійка і вечірня. Композиція об’єднує і безтурботність фруктових і цитрусових нот, і яскравий тандем із троянди та жасмину, і теплоту ванілі з яскравими пачулями та бобами тонка. Якщо ти любиш аромати з неймовірною стійкістю і просто нереальним шлейфом, обов’язково познайомся з Coco Mademoiselle Intense.

Основні ноти: цитрусові та фруктові ноти, троянда, жасмин, пачулі, боби тонка, ваніль, білий мускус

Mugler Angel

Mugler Angel

П’янка «зірка» від Thierry Mugler, ставши класикою, зібрала в собі найкращі якості гурманських східних ароматів. Це солодкий чарівний парфум, який об’єднав у собі фруктово-цитрусовий акорд на початку, карамельно-шоколадну сливу в середині з ванільними пачулями та сандалом у базі. Разом вони утворюють запам’ятовувану і багатогранну композицію, яка приголомшливо тримається на шкірі та дарує яскравий розбурливий шлейф.

Основні ноти: цитрусові, абрикос, диня, ваніль, пачулі, шоколад, слива, карамель

Narciso Rodriguez Musc Noir For Her

Narciso Rodriguez Musc Noir For Her

Парфуми Narciso Rodriguez у впізнаваних мінімалістичних флаконах славляться своєю пудровістю і жіночністю. Musc Noir For Her не став винятком. Складний, вишуканий і в міру солодкий аромат має досить скромну ольфакторну піраміду. Тут усього 4 ноти: слива, мускус, геліотроп і замша. Але поєднання саме цих акордів створює інтелігентний, делікатний і дуже компліментарний парфум, який буде доречний у будь-яких обставинах.

Основні ноти: слива, мускус, геліотроп, замша

Орієнтальні аромати для чоловіків

Zadig & Voltaire Just Rock!

Zadig & Voltaire Just Rock!

Теплий, димний, трохи солодкий деревний аромат Zadig & Voltaire Just Rock! – те, що потрібно прохолодного осіннього вечора. Амбра з пачулями створює дещо анімалістичний старт, які приправляються ваніллю та спеціями в середині композиції, а деревно-пряна база додає аромату м’якості та тягучості. Попри зухвалу назву, цей парфум не зовсім про брутальність і маскулінність. Він м’яко обволікає і створює атмосферу чогось знайомого, теплого і неймовірно затишного, як пісні під гітару біля багаття.

Основні ноти: пачулі, амбра, деревні ноти, спеції, ваніль

Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme

Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme

Унікальність Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme полягає в його здатності бути одночасно зухвалим і елегантним. Трав’янисто-зелені ноти мускатної шавлії та мандарина щедро приправлені карамеллю і спокусливими бобами тонка, солодкість яких розбавляє свіжий ветивер. Можливо, він буде занадто яскравим для строгого костюма і занадто сміливим для худі з капюшоном, але з косухою він створить ідеальний тандем.

Основні ноти: мандарин, карамель, мускатна шавлія, ветивер, боби тонка

Fabien Marche Precious Azur

Fabien Marche Precious Azur

Fabien Marche Precious Azur – це деревний аромат зі східним характером. Його час — осінній день, коли все ще гріє сонце, але холодний вітер уже віщує зиму. Стартує аромат спеціями та трав’янистими нотами шафрану і лаванди. Центр композиції — тепла деревина, яка створює основу парфумів. А база з мускусу і пачулів надає аромату характерності та забезпечує стійкість, варту заздрості.

Основні ноти: шафран, лаванда, мускатний горіх, мускус, деревина, пачулі

Viktor & Rolf Spicebomb Infrared

Viktor & Rolf Spicebomb Infrared

Тютюн, буяння спеції та соковиті червоні фрукти складають основу парфуму Spicebomb Infrared від Viktor & Rolf. У ньому вловлюється легка фруктова кислинка, ненав’язлива димність тютюнового листа, пікантність кориці та двох видів перців і легка смолистість бензоїну. Цей гармонійний і багатогранний ансамбль у стильному чорно-червоному флаконі особливо прекрасний для пізньої осені та ранньої весни.

Основні ноти: червоні фрукти, рожевий і червоний перець, кориця, тютюн, бензоїн

Giorgio Armani Stronger With You Intensely

Giorgio Armani Stronger With You Intensely

Теплий і пряний Giorgio Armani Stronger With You Intensely неявно доповнить образ чоловіка, який знайшов баланс між раціо та емоціо. Виразний і яскравий з одного боку та чуттєвий — з іншого, аромат має дуже цікаву піраміду. Так, першу скрипку тут грають хвойні ноти ялівцю, фіалка та пряний рожевий перець. За нею — коктейль із кориці, шавлії, ірису й лаванди, а наприкінці до гри долучаються привабливі боби тонка, ваніль, амбра й акорди замші.

Основні ноти: ялівець, рожевий перець, ірис, кориця, лаванда, амбра, замша, боби тонка, ваніль

Carolina Herrera CH Men

Carolina Herrera CH Men

Carolina Herrera CH Men – харизматичний парфум, що чіпляє з перших нот, з захопливим шлейфом, відмінною стійкістю та автентичною пірамідою. Цитрусово-трав’янисті початкові ноти досить швидко поступаються головною роллю аромату деревини, жасмину і мускатного горіха. У базі вступають у гру акорди замші та шкіри, моху, ветівера і ванілі. У композиції є щось анімалістичне, пряне і пудрове, зігрівальне, але водночас характерне і шляхетне, що робить її ефектним невидимим аксесуаром для прохолодної пори року.

Основні ноти: цитрусові, деревні та трав’янисті ноти, жасмин, ваніль, ветивер, мох, замша, шкіра

А як ти ставишся до орієнтальних ароматів? Які є у тебе в парфумерній колекції, а які поки що тільки в wish-листі?

Читай також:

17 Жовтня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Natalia

    Макіяж просто супер! Особливо мені сподобалась помада. Дуже хочу такий набір!!!