6 причин чому волосся не тримає укладку

За вікном — безвітряно і сухо, а синоптики обіцяють ясну погоду на весь день. Саме час зробити зачіску своєї мрії! Цілу годину чаклуєш біля дзеркала, щоб створити просто нереальну укладку, але щойно виходиш за поріг дому, як уся магія розсіюється, і карета перетворюється на гарбуз… Знайоме? На жаль, нам теж.

Час читання: 3 хвилини та солодкий виноград 🍇

статья доступна на русском языке

Створення зачісок

Створення зачісок — справа тонка. І на те, як пасма тримають форму та об’єм, впливає безліч чинників — від догляду та стайлінгу до техніки укладання. Подивімося, що може завадити зробити круту зачіску, яка не втратить свій вигляд до самого вечора.

Цікаво на тему: Як зробити пляжні локони в домашніх умовах

Правильний догляд

Правильний догляд

Почнемо з основ. Маски, бальзами або «незмивашки», які зволожують, зміцнюють і роблять локони більш слухняними — абсолютний must-have у повсякденному догляді за волоссям. Але якщо ти поставила за мету створити тривалу зачіску, важливо, щоб пасма були м’якими, але без обтяження. Якщо зазвичай ти використовуєш щільні поживні продукти у своєму догляді (їх часто люблять власниці пухнастого і тонкого волосся), перед укладанням краще використовувати щось зволожувальне і легке. По-перше, це подовжить свіжість волоссю, а, по-друге, дасть змогу йому краще зберігати потрібну форму.

Важливо: Якщо робиш укладку плойкою, праскою або просто феном, обов’язково використовуй термозахист або стайлінг із захистом від високих температур.

Рекомендовані товари:

Перебір зі стайлінгом

Перебір зі стайлінгом

Якщо локони не тримають форму, багато хто просто збільшує кількість засобу для укладання — пінки, мусу, крему або лаку. Не треба так. Тут діє той самий принцип, що і з доглядом: більше не означає краще. Велика кількість мусу перетворить легкі пружні локони на злиплі «бурульки». Безумовно, вони триматимуть форму довго, але укладка не матиме природного вигляду (а основний тренд сьогодні саме на натуральність). А якщо «прикрасити» зачіску щедрим шаром лаку, то можна отримати образ у стилі «Випускний вечір 1998».

Цікаво на тему: Майстер-клас: 4 види локонів за допомогою випрямляча для волосся

укладка-а-ля-Клеопатра

Щоб цього уникнути, стеж за кількістю використовуваного стайлінгу і вибирай його, виходячи зі своїх цілей. Якщо хочеш ідеально гладку укладку а-ля Клеопатра, роби ставку на засоби для розгладження і випрямлення. Мрієш про стильні кучерики — вибирай продукти для створення локонів. Якщо ти використовуєш лак, пам’ятай про два важливі правила. Перше: не варто використовувати «бронебійні» продукти з максимальним ступенем фіксації — їм як ніяким іншим властиво склеювати волосся. Друге: розпилюй лак з відстані не менше 20 см короткими натисканнями, щоб було зручніше дозувати кількість засобу.

Рекомендовані товари:

Обирай оптимальний температурний режим

Обирай оптимальний температурний режим

Погано накручується волосся, коли робиш кучері праскою або плойкою? Можливо, ти обрала температуру, яка не підходить твоєму типу локонів.

Більшість сучасних стайлерів мають кілька режимів роботи. У середньому їхній діапазон становить від 150°C до 210°C. Густому, щільному і важкому від природи волоссю для бездоганної гладкості або пружних кучерів знадобиться максимальна температура (200°C – 210°C), пофарбованим, але здоровим пасмам — середня (170°C – 180°C), а тонкому і пошкодженому достатньо буде найнижчої (150°C – 160°C). Правильний температурний режим — запорука не тільки якісного укладання, а й здоров’я волосся. Так, наприклад, використання початкових режимів на щільному і важкому волоссі не дасть очікуваного результату, а якщо працювати на 210°C на пошкоджених локонах, їхній стан можна тільки погіршити.

Шукай EVA Blog в Instagram

Охолоди «запал» укладки

Охолоди «запал» укладки

Відомий факт, що волосся приймає форму під впливом високих температур, але фіксується лише під час охолодження. Причиною того, що локони відмовляються зберігати бажаний вигляд може бути в тому, що вони банально не встигають охолонути. Тут є два варіанти, як це зробити — природний і прискорений. Створюючи гарні завитки плойкою або випрямлячем, збери їх у кільце, зафіксуй затискачем на голові й походи так хвилин 10 — за цей час кучері встигнуть охолонути й зафіксуватися і, як наслідок, краще триматимуться. Інший спосіб — використовувати фен і режим холодного обдування. Обирай низьку швидкість, щоб локони не розтріпалися — і вуаля!

Цікаво на тему: Як прокинутися з ідеальною укладкою

Розмір (локонів) має значення

Якщо волосся погано накручується і завиток «сповзає» ще до того, як ти вийшла з дому, спробуй робити локони меншого діаметру. З плином часу пасмо трохи розпрямиться під власною вагою, і ти зможеш отримати трендові легкі хвилі або розслаблені кучері.

Кілька лайфхаків для прикореневого об’єму

Кілька лайфхаків для прикореневого об’єму

Що робити, якщо потрібно створити об’ємну укладку, але у тебе жирна шкіра голови? Даємо кілька рекомендацій.

  1. Використовуй себорегулюючий або балансуючий шампунь. Він якісно очистить шкіру і дозволить довше зберігати зачіску свіжою.
  2. Періодично роби пілінг шкіри голови. Цей крок дозволить домогтися глибокого очищення і відлущить ороговілі клітини.
  3. Нанось сухий шампунь відразу на чисте висушене волосся. Зазвичай цей експрес-засіб використовують для того, щоб швидко освіжити зовнішній вигляд зачіски, якщо немає часу на повноцінне миття. Але якщо нанести його одразу на чисте і сухе коріння, укладка довше зберігатиме об’єм і тішитиме тебе.

Сподіваємося, що наші рекомендації допоможуть приборкати навіть найнеслухняніше і найвпертіше волосся. Натисни на «сердечко», якщо було корисно, і не забудь відправити статтю подрузі, яка знає про труднощі укладання не з чуток.

Читай також:

31 Серпня / 2023 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA