Як зробити локони на коротке, середнє та довге волосся?

Зачіска – як магічний артефакт у комп’ютерних іграх. Додає +100✔️ до стилю та +100✔️ до впевненості. Вона – завершальний штрих образу. Ти можеш вибрати найпростіший, базовий наряд, нанести мінімум косметики, але зробити стильні локони – і вже виглядатимеш вишукано й святково. ✨

Час читання: 5 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

До того ж, навчитися робити локони на різну довжину волосся у домашніх умовах не так вже й складно. Головне – запастись терпінням, термозахистом та добіркою практичних порад від EVA Blog! 🧡💚
Пружні афро локони
Тож приготуйся опановувати магію укладання за допомогою різних видів стайлерів!

Зачіски з локонами на коротке волосся

Текстурні пляжні локони на коротке волосся

Укладки з локонами на коротке волосся – це, у більшості випадків, про об’єм. Вони стають справжнім спасінням для тих, кому не пощастило мати від природи щільну структуру волосся. В залежності від чіткості завитка такою зачіскою можна підкреслити різні грані свого настрою:

  • грайливість – легкими, недбалими, кучерявими локонами;
  • зухвалість – пишними текстурними завитками гривки;
  • витонченість – акуратною голлівудською хвилею. 

Найпростіший варіант накрутки – плойка. Якщо маєш зовсім коротку стрижку – простіше спочатку захопити прядку щипцями, а потім закрутити. Далі розкуйовдила – і зухвало-грайлива зачіска готова. 

Пишні кучеряві локони на коротке волосся

Якщо ж довжина дозволяє, то виклади прядку на плойку у напрямку від кореня до кінчиків. А далі можеш або залишити як є, або трохи розчісати. У другому випадку отримаєш більш легкі локони з прямими кінчиками.

@oliviamollyrogers Short hair waves tutorial #shorthairstyle #shorthairwaves #shorthair #hairstyle ♬ original sound – Olivia Molly Rogers

Щоб зробити локони на коротке волосся за допомогою праски у домашніх умовах, можна використовувати як метод накручування, так і формувати хвилю за допомогою зміни положення прядки. Ось як на цьому відео:

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от PRO HAIR HACKS, TIPS & TUTORIALS (@sarahbrawleyhair)

На форму прядки впливає співвідношення положення праски до голови та напрямок витягування. Особиста порада: чим більше практики, тим швидше вдасться знайти найзручнішу для себе техніку. 

@caryslouisebrandon Blunt bob hair curling tutorial ✔️ #shorthairstyletutorial #curlingshorthair #shorthairstyles #hairtutorials #hairtutorialvideo #bluntbobhairstyle #ghdstraightner #hairstyleinspo ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) – Eliza Rose & Interplanetary Criminal

Після того, як сформувала локон, дай йому час трохи охолонути. А вже потім можеш розділяти надто чіткі зони на більш невимушені та природні завитки. Якщо ж одразу зробити це, збільшуються шанси, що форма не протримається достатньо довго. 

Локони з прямими кінцями на коротке волосся

Цікаво по темі: 5 ідей укладання каре в домашніх умовах

Укладка з локонами на середнє волосся

Модна укладка з локонами на середнє волосся

Це може здатися дивним, але волосся середньої довжини дає найбільше простору для розкриття потенціалу зачісок з локонами. Йому легше надати бажаної форми, бо, з одного боку, вистачає довжини для формування завитків різного об’єму, а з іншого, локон залишається пружним й не розпрямляється через вагу волосся. Та й часу на створення зачіски на середнє волосся необхідно менше. 

Текстурні локони на середнє волосся

Для щоденної укладки можна скористатися варіантом невимушених пляжних локонів від Хейлі Бібер. Для їх створення змінюй положення праски по відношенню до прядки, формуючи напрямком руху хвилю. Для фіксації форми та надання більшої текстурності скористайся лаком середньої фіксації або текстуруючим спреєм. 

Якщо під час накрутки виникла ситуація, коли у хвилі локонів на середнє волосся промалювалось небажане заглиблення, докрути прядку, що розташована вище так, щоб вона її завитки візуально компенсували зайвий вигин. Ось як на цьому відео:

@julie_meikle How to curl medium length layered hair. #hairtutorial #mediumlengthhairstyles #howtocurlyourhair #over50beauty #genxbeauty #beautyover50 ♬ original sound – julie_meikle

Цікаво по темі: Як робити зачіски з джгутами: відео майстер-клас

Локони у домашніх умовах на довге волосся

Об'ємна зачіска з локонами

Довге волосся, з одного боку, полегшує створення зачісок тим, що дає простір для череди чітких завитків, з іншого, прогріти та зафіксувати локон часом буває значно складніше. Та й терпінням варто запастися, особливо якщо пощастило мати розкішну густу шевелюру. 

Пишні локони на довге волосся

Для початку коротеньке відео, як змінюється форма локону в залежності від положення праски та прядки:

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от PRO HAIR HACKS, TIPS & TUTORIALS (@sarahbrawleyhair)

Цікаво по темі: Майстер-клас: 4 види локонів за допомогою стайлеру для вирівнювання

А ось так виглядають локони при різному накручуванні прядок за допомогою плойки

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от PRO HAIR HACKS, TIPS & TUTORIALS (@sarahbrawleyhair)

На форму завитків впливає також і об’єм самого стайлеру. Плойки великого діаметру на короткому волоссі не мають простору для розкриття потенціалу, а ось для справжніх Рапунцель це корисне придбання. 

Цікавий лайфхак: якщо маєш довге волосся, збери його у хвіст перед початком створення укладки. Після того, як сформувала прядку, не відпускай її, а закріпи зажимом чи заколкою. Коли накрутиш усі пасма, збризни їх лаком і залиш зафіксованими на 15 хвилин. А вже потім розпускай. Це допоможе отримати пружні завитки, які протримаються довгий час

Особлива прикмета вертикальних локонів – пружний спіральний завиток. Для його створення накручуємо пасмо чітко вертикально. 

Якщо на укладку зазвичай маєш мало часу, ось варіант швидкого створення легких великих локонів

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от NICKIE | California Blogger (@nicollemarieblog)

Голлівудські локони – вишуканий варіант для святкової події. Хоча зробити їх можна на різну довжину, але саме на довгих пасмах вони розкриваються у всій красі. 

Голлівудські локони на довге волосся

Локони можуть бути не лише самостійною укладкою, а й частиною зачіски з плетіннями або хвостом. Переходь на ось цю статтю та надихайся прикладами. 

Легкі кучеряві локони

Модні локони з прямими кінцями

Великі об'ємні локони на довге волосся

Цікаво по темі: Оригінальні зачіски-трансформери з косами

ТОП-7 порад, як навчитися робити локони у домашніх умовах 

Кучеряві локони у домашніх умовах

У попередніх розділах ти могла подивитися багато прикладів створення зачісок з  локонами на різну довжину волосся. Підсумую кілька важливих моментів:

  1. Перед тим, як тільки подумати про створення локонів за допомогою праски або плойки, придбай термозахист. Поки твоє волосся не опиниться під його надійним захистом, як Україна під крилом ЗСУ, навіть не думай вмикати стайлери у розетку. Зіпсувати локони надмірним впливом температур можна на раз-два, а відновлення вимагатиме багато часу та коштів. Нанесення термозахисту для волосся
  2. Що занадто – то не здраво. Не обтяжуй волосся надмірною кількістю засобів для укладання. Надлишок пінки, лаку або текстурючих спреїв може призвести до того, що волосся швидко стане жирним та втратить об’єм. 
  3. Щоб зачіска виглядала більш пишною, біля кореня волосся можна прогофрувати.
  4. Перед тим, як накручувати пасмо, злегка прогрій його по всій довжині.
  5. Слідкуй за напрямком накрутки. Звісно, грайлива недбалість зараз в моді, але, якщо бажаєш більш виразну зачіску, накручуй пасма в одну сторону: або від обличчя, або до нього. Легкі текстурні локони
  6. Для створення стильної зачіски не обов’язково пропрацьовувати все волосся. Локони з прямими кінцями чудово виглядають як акценти, достатньо рівномірно розподілити їх по периметру голови. Об’ємні хвилі біля обличчя дозволяють лиш злегка підкрутити кінчики ззаду і все одно виглядати приголомшливо!
  7. Занадто чіткі локони зазвичай виглядають неприродно, а тому не модно. Їх бажано трохи розділити пальцями, щоб зачіска виглядала невимушено.

Сподіваюсь, ця добірка стане для тебе корисним помічником у створенні модних локонів. І чи тобі захочеться виразних вертикальних локонів, чи недбалої пляжної укладки, головне – щиро посміхатися своєму відображенню!  

 

Читайте також:

18 Жовтня / 2022 Зачіски

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям
9 б'юті-обіцянок своєму тілу
2 Січня / 2024 Волосся
Літні зачіски для жінок
24 Липня / 2023 Зачіски