Хитрощі, що допоможуть довше зберігати укладку свіжою

Волосся вважається однією з найпривабливіших частин жіночого тіла, а стильна й охайна зачіска може врятувати будь-який, навіть найпростіший образ. Та що робити, якщо зранку ви витрачаєте купу часу на укладку, і вже до вечора вона втрачає свіжість і пружність? Спробуйте такі хитрощі.

Сухий шампунь

Далеко не новий засіб, зате дуже ефективний. За допомогою сухого шампуню легко:

  • освіжити укладку;
  • прибрати надлишок себуму біля коренів волосся;
  • отримати додатковий об’єм, припіднявши волосся біля коренів.

Щоб посилити дію сухого шампуню, після нанесення можна зробити легкий масаж шкіри голови. Для ще кращого об’єму зберіть волосся у пучок на кілька хвилин.

Єдиний недолік сухого шампуню: він може лишати світлі сліди на темному волоссі, та якщо оберете спеціальний засіб для брюнеток, цього не відбудеться. Ба більше, за його допомогою можна навіть затонувати відросле коріння.

Правильна техніка миття волосся

Волосся рекомендується мити двічі. Перший раз ви змиваєте забруднення та себум, а з другого разу корисні речовини з шампуню проникають всередину волоса й очищують його від всього, що може завадити свіжості та об’єму. Це особливо актуально для тих, хто користується стайлінговими засобами: щоб їх змити, знадобиться додаткова порція шампуню.

Бальзам, кондиціонер чи маску слід наносити після другого миття лише на кінчики. Засіб має бути дуже легким і не обтяжувати волосся.

Як би ми не любили відновлювальні та живильні бальзами й маски, та вони, на жаль, обтяжують волосся, тому тут прийдеться віднайти свій баланс між живленням та пружністю укладки. У будь-якому випадку не варто користуватися ними частіше чи тримати довше, ніж зазначає виробник. А якщо плануєте локони, укладку на дифузор чи високий пучок, використання бальзаму краще відкласти до наступного миття.

Сольовий масаж шкіри голови

Це дуже ефективна процедура для тих, хто хоче укріпити корені, очистити шкіру голови, відростити бажану довжину та зменшити жирність. Просто нанесіть на вологе волосся трохи морської солі, помасуйте протягом 10 хвилин, а потім змийте шампунем у звичайний спосіб. Повторюйте раз на тиждень.

Домашній скраб — чудова альтернатива салонним SPA-процедурам, котрі виконуються з використанням професійної косметики. Щоб отримати такий результат вдома, можна замінити сіль на спеціальний скраб для шкіри голови.

Холодна фіксація

Поширена помилка укладання — не фіксувати результат холодним обдувом, через що волосся лишається з відкритими порами й швидко втрачає форму та пружність. Щоб уникнути цього, після сушки волосся обдуйте його холодним повітрям з фену. Це допоможе закрити лусочки, зробити зачіску гладкою, блискучою і на довше зафіксувати її.

Підходящі стайлінгові засоби

Відразу після миття на корені можна нанести засіб для об’єму: він зробить волосся трохи жорсткішим. А завдяки тому, що воно менше торкатиметься шкіри голови, укладка на довше збереже свіжість. Це може бути той самий сухий шампунь, спрей, рідина або стайлінг-пудра.

Для фіксації локонів не варто боятися лаку: він якраз створює на поверхні волоса невидиму плівку, яка захищає його від вологи та розкручування. Замість лаку можна обрати сухий або текстуруючий спрей. Останній розділяє локони й допомагає зробити модну текстуровану зачіску.

Будьте уважні й не перестарайтеся, адже ще одна поширена помилка, через яку укладка швидко втрачає свіжість, — це надмірне використання стайлінгових засобів. Їх потрібно нанести рівно стільки, скільки потрібно, щоб не забруднити волосся та зафіксувати його форму.

Будьте красивими! А придбати найкращі засоби для волосся можна в улюбленій EVA або на сайті eva.ua.

Сухий шампунь Magic Shampoo Вибух Свіжості

132.00
Купити

Бальзам ВІТЭКС Lux Volume Mega-ОБЄМ для волосся

77.00
Купити

Сухий Лак Для Волосся Wella Professionals EIMI Mistify Strong ступінь фіксації 3

199.00
Купити

Сухий Пудровий Спрей L’Oreal Professionnel Tecni.art без аромату для укладання волосся

294.00
Купити

Шампунь ВІТЭКС Lux Volume легкий Mega-ОБЄМ для нормального та схильного до жирності волосся

89.00
Купити

Сухий шампунь got2b brown

155.00
Купити

Спрей Без Аерозолю Londa Professional FINISH Sculpt It Сильна фіксація

271.00
Купити
20 Лютого / 2020 Зачіски

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті