Фруктово-ягідні аромати: цікава добірка

Світ парфумерії неосяжний. Він живе по своїм законам: головна нота зумовлює класифікацію, а кожен півтон делікатно відтіняється, створюючи тим самим піраміду аромату. Цікава гра не тільки для нюху, а й фантазії! Тут є чим здивувати тендітних кокеток, наприклад, складними букетами, багатими на переливи запахів. Та й шанувальниці простих композицій, де домінує певна нота, не обмежені у виборі. Але особливий п’єдестал на туалетному столику дівчат займають фруктово-ягідні композиції. А все тому, що вони пасують абсолютно всім. Успіх за малим — знайти той самий підбадьорливий акцент.

 Цікаво по темі: «У чому різниця між парфумами, парфумованою і туалетною водою»

Особливості фруктово-ягідних ароматів

Ароматичні речовини ягід і фруктів відрізняються високою летючістю. Саме тому передати їх у парфумованій формулі досить складно. На такий виклик маестро-парфумери відповіли гідно, навчившись майстерно змішувати фруктові ноти з іншими компонентами. У ролі компаньйона здебільшого використовуються квіткові акорди. Це дарує композиції тонке і природне звучання, з натяком на свіжість.

Цікавий факт. Особливим компонентом парфумерної палітри вважається троянда. На основі її запашної речовини — дамасценона — був створений легендарний Poison від Dior. Після чого відкрилися нескінченні можливості для появи інших унікальних ароматів.

Відчуття теплої весни і спекотного літа, приємна насолода і тонка кислинка — усе це про фруктово-ягідні парфуми. Такі композиції є серед жіночих та чоловічих колекцій різних брендів. Вдихаючи деякі з них, відчуваєш себе справжнім гурманом. У запаморочливому ароматі інших хочеться буквально розчинитися. А цитрусові акорди третіх огортають нескінченною легкістю і свіжістю. Слід зазначити, що паралельно з фруктовою, цитрусова група виділяється як самостійна.

Кому підійдуть фруктово-ягідні парфуми?

Парфуми з ароматом ягід і фруктів підійдуть практично під будь-який образ. Вони зацікавлять як любительок небанальних парфумерних композицій, так і тих, хто скучив за яскравим сонцем і ароматними плодами, особливо в період осінніх вітрів і морозної зими. Нерідко фруктові аромати асоціюються з мрійливої юністю. Але це тільки перше враження, адже у світі парфумерії є свої правила гри.

Парфумери радять не поспішати з вибором запаху. При нанесенні на шкіру першими розкриваються верхні ноти. Вони досить швидко зникають і далі приблизно дві години відчуваються середні ноти серця. І лише потім проявляється найстійкіший базовий аромат — шлейф. Саме він дає повне враження про запах і про те, як парфуми або туалетна вода «звучать» на його власникові. Правильно підібраний аромат розкривається поетапно, заряджаючи енергією і створюючи особливий настрій.

Цікаво по темі: «ТОП-10 цікавих парфумів для осені»

Кращі фруктово-ягідні аромати за версією EVA Blog

Серед неймовірного розмаїття фруктово-ягідних запахів зазначимо ті, які вже залишили слід в історії парфумерії як запаморочливо «смачні».

  • Lalique Amethyst. Неповторний аромат для неповторної леді, про яку говорять «жінка з голочки». Запашна смородина з нотами солодкої малини, шовковиці та чорниці бадьорить ягідною свіжістю. Пікантні відтінки перцю і солодкі пахощі квітів, які можна почути в базі, гармонійно поєднуються з мускусним шлейфом. Звідси і глибина цих парфумів.
  • Escada Turquoise Summer переносить до сонячного літа, дозволяючи насолодитися неймовірно фруктовим коктейлем зі стиглого персика і соковитого ананаса, які в тандемі з ягідним міксом та цитрусовою кислинкою звучать приголомшливо для рецепторів. Вибір дівчат, які люблять пригоди і завжди відкриті для нового. Доповніть його бірюзовими або неоновими елементами гардероба і сяючою основою під макіяж.
  • Montale Intense Cherry. Елітний унісекс-аромат від відомого французького парфумера П’єра Монталя, який звеличив у своїх пахучих шедеврах кращі традиції Сходу. Тут домінуючий запах стиглої вишні доповнений свіжістю зеленого бергамота, нотами ванілі та жасмину. І покривають їх мускус і сандал. Елегантний шлейф ще довгий час нагадує про свого власника та його харизму.
  • Yves Saint Laurent Mon Paris — це ягідний вибух і магія серпневого вечора, повного солодких плодів фруктового саду. Тут запашна солодкість груші в союзі з полуницею і малиною випромінюють особливу енергію. Життєрадісний коктейль звучить однаково прекрасно на інтелігентних дамах і кокетливих дівчатах.
  • Moschino Funny — парфуми для волелюбних жінок. Стануть одним з улюбленців серед денних ароматів як для ділового, так і повсякденного образу. Задають гру тут апельсин і червона смородина, дзвінкість яких приглушують тепло жасмину і солодкість півонії.

Цікаво по темі: «5 цікавих зимових ароматів»

Вдалий аромат діє на підсвідомість оточуючих, формуючи образ його власника. Враження легкості, але не простоти, романтика, свіжість і оптимізм… А які у вас асоціації викликають фруктово-ягідні парфуми?

Парфумована вода Lalique Amethyst жіноча

722.00
Купити

Туалетна вода Moschino Funny жіноча

806.00
Купити

Парфумована вода Yves Saint Laurent Mon Paris Couture

1617.00
Купити

Escada Turquoise Summer Limited Edition туалетна вода жіноча

657.00
Купити

Парфумована вода Montale Intense Cherry унісекс

479.00
Купити
3 Листопада / 2020 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *