ТОП-10 солодких ароматів

У бьюті-всесвіті, де тренди змінюються ледь не щодня, а новинки зухвало витісняють навіть перевірені роками хіти, залишається небагато констант. Але серед них – царина солодких парфумів. Ти ж полюбляєш солодощі, які підвищують ендорфіни й не залишають зайвих сантиметрів на талії? Ми теж. Тому смачненька добірка нових і популярних ароматів для твого базового парфумного гардероба вже у блозі.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Чим пахнуть солодкі парфуми?

Чим пахнуть солодкі парфуми

Солодкі парфуми – це велика підгрупа, яку ще називають гурманськими ароматами. Цим композиціям властиві ноти цукрової вати, карамелі, ванілі, меду, праліне, морозива, шоколаду, запашної випічки та східних прянощів. Солодкість туалетній воді можуть давати й квіткові або фруктові похідні. Тому умовно смачні парфуми можна поділити на такі категорії.

Квіткові – красномовно транслюють чутливість, кокетливість і спокусливість. У гру може вступати як одна, так і декілька квіткових нот. Композиції, присвячені одній квітці, називають соліфлори. Букетами ж звуться аромати, де можна вловити кілька видів квітів. Найпопулярніші з них – жасмин, конвалія, троянда, ірис, фіалка, лілія.

EVA у Telegram

Фруктові – тони соковитих плодів тільки на перший погляд здаються зрозумілими. Але читати їх треба між строк, оскільки розтікаються по рецепторах вони повільно. Щедру порцію ласощів солодкі парфуми отримують від таких фруктів, як абрикос, ананас, груша, інжир, манго. У чистому вигляді фруктові мотиви можна знайти і серед масмаркету, і в нішовому сегменті.

Цікаво по темі: Фруктово-ягідні аромати: цікава добірка

Десертні – солодкі, але не задушливі аромати, які огортають теплом. Пухкий зефір, просочені сиропом тістечка, оксамитові вершки, хрустке шоколадне печиво, тягучі маршмелоу, пружний мармелад або глянсовий заварний крем… ммм. Так пахне задоволення. Одні десертні парфуми мають чуттєве звучання, тому ідеальні для побачень. З іншими – спокійно й затишно наче в коконі.

Коли засяяла «зірка» смачних парфумів?

Коли засяяла «зірка» смачних парфумів

Родоначальник гурманських ароматів – французький дизайнер Тьєррі Мюглер, який у 1992 році запалив яскраву зірку у всесвіті парфумерії. Його композиція Angel справила справжній фурор. За ключовий мотив – запах карамелі – відповідала хімічна сполука етилмальтот, а лейтмотив полягав у грі одного з основних інстинктів людини – бажанні їсти. До речі, зірковим став не тільки аромат, але і й сам флакон, який можна було дозаправляти.

Так узвичаїлося, що смачні парфуми виробники адресують саме дівчатам. Але в комьюніті парфумерів не заведено розділяти аромати за гендером. Це, скоріше, справа рук маркетологів. Тож якщо тобі запала на нюх парфумована композиція із позначкою «for men», нехай це тебе не зупиняє від покупки. До речі, усі нішеві аромати – унісекс.

Цікаво по темі: Як підібрати парфум за знаком зодіаку

В обіймах солодощів: як носити смачні парфуми

Сучасні аромати для жінок не збивають з пантелику липкою солодкістю. Вони більш глибокі та інтелектуальні, тому їх не розгадаєш з першої ноти. Подумки переносять до затишного і теплого місця. А ще можуть дати гідну відсіч сірим будням, запаливши образ навіть тоді, коли настрій, як перегоріла лампочка.

В обіймах солодощів: як носити смачні парфуми

У парфумерному етикеті чітких правил щодо нанесення парфумів немає. Тому керуйся власним відчуттям комфорту, але пам’ятай й про оточення.

  1. У спекотні дні, коли одягаєш відкритий одяг та збираєш волосся у пучок, туалетну воду можна розпиляти на задню поверхню шиї.
  2. Якщо хочеш відчувати аромат на собі протягом дня, нанось його на зап’ястя та скроні.
  3. Метод «увійти у хмаринку» виправданий тоді, коли хочеться досягти шлейфового звучання.

Цікаво по темі: Куди і як наносити парфуми, щоб аромат тримався довше

ТОП солодких жіночих ароматів

Цікаво, що з цих смаколиків обереш ти?😉

Lancome La Nuit Tresor Nude

Томливий та спокусливий La Nuit Tresor Nude надихає на сміливі вчинки. Піднімає настрій, запалює інтригу, а потім огортає безтурботністю. Це історія про розкуту гру!

Lancome La Nuit Tresor Nude

Основні ноти: ваніль, троянда, кокос, бергамот.

The City Spirit Vanilla Crush

Заряджений на позитив Vanilla Crush налаштовує на романтичний mood. Теплий, як поцілунок сонця на іспанському узбережжі. В них є щось ностальгічно знайоме і загадкове водночас.

The City Spirit Vanilla Crush

Основні ноти: ваніль, какао, груша, жасмин, пачулі.

Tom Ford Lost Cherry

Магічно зухвалий унісекс Tom Ford Lost Cherry потрапляє у самісіньке серце і зносить дах своєю спокусливістю. У вільному перекладі Lost Cherry означає втрачену цнотливість. Це аромат – тумблер, який переключає на провокаційні вчинки. Одразу у вішлист. Він того вартий!

Tom Ford Lost Cherry

Основні ноти: вишня, мигдаль, жасмин, ваніль, турецька троянда, боби тонка.

Montale Chocolate Greedy

Дівчатам, яким важливий овер шлейф, до уваги Montale Chocolate Greedy – аромат-антидепресант. Він чітко розділяє світанок від темряви, як горнятко міцної ранкової кави. На початку дня підбадьорить, а ввечері максимально розслабить, налаштувавши на спілкування в теплому колі друзів. Ідеально розкривається в холодну пору року.

Montale Chocolate Greedy

Основні ноти: ваніль, какао, кава, боби тонка.

Donna Karan DKNY Be Extra Delicious

Гурманський, але без передозу цукру DKNY Be Extra Delicious – це історія про твої драйвові дні та шалені фантазії! Власниця цих парфумів бере від життя максимум і знає, як це «бути в моменті».

Donna Karan DKNY Be Extra Delicious

Основні ноти: груша, гарденія, конвалія, півонія, малина.

Carolina Herrera 212 Heroes Forever Young

Кому там не вистачає енергії після довгої зими? У Carolina Herrera 212 Heroes Forever Young вона вибухне соковитою хвилею бунтівних нот. Балансує між свіжістю та солодкістю. Азартна гра, яка дозволяє відчути нові грані свободи!

Carolina Herrera 212 Heroes Forever Young

Основні ноти: жасмин, малина, кедр, мандарин.

Zadig & Voltaire Girls Can Be Crazy

Сміливий Girls Can Be Crazy – це краш для ласунів. Залишає по собі ванільно-карамельний шлейф, як наче тебе тільки-но викрали з кондитерської.

Zadig & Voltaire Girls Can Be Crazy

Основні ноти: кока-кола, жасмин, ваніль, боби тонка, пачулі.

Police To Be Tattooart

Твої шкіряна косуха та снікерси вже зачекалися на такий самий характерний Police To Be Tattooart. Як магніт: провокує підійти ближче. Аромат наполегливо говорить про розкутість та водночас натякає, що за цим ховається романтична кокетка. А з нею що не день, то пригоди!

Police To Be Tattooart

Основні ноти: слива, геліотроп, троянда, жасмин, фіалка, маршмелоу.

Rihanna Rogue Love

Вишукана композиція Rihanna Rogue Love пасує до шовкової сукні з тендітним мереживом, високих підборів та келиху з італійським просеко. І нагоди не потрібно. Достатньо дозволити собі бути щасливою тут і зараз.

Rihanna Rogue Love

Основні ноти: жасмин, персик, кокос, орхідея, червоні ягоди, ваніль.

Prada Candy Kiss

Іспанські Prada Candy Kiss такі ж гарячі, як корида. І такі ж смачні, як поцілунок коханого. Підійде поціновувачкам арабських нот. Ця парфумована вода обіцяє незабутній чуттєвий досвід і грайливий настрій. Її магія поза сезонів, тому впевнено грає свою скрипку незалежно від погоди за вікном.

Prada Candy Kiss

Основні ноти: ваніль, мускус, квіти апельсина.

З якими смачними парфумами ти вже збирала компліменти? Розкажи про це у коментарях і не забудь залишити рекомендації своїх улюблених солодких ароматів!

Читай також:

13 Березня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Наталія

    Солодкі парфуми мої улюблені, а Ангел Мюглера, це любов назавжди.

VISUAL by EVA