Куди і як наносити парфуми, щоб аромат тримався довше

Легендарна кутюр’є Коко Шанель зауважувала, що дама має пахнути парфумами і чистотою. І вважала парфуми неперевершеним модним аксесуаром, який здатний завжди нагадати про жінку. Як же правильно нанести улюблений аромат, щоб його тонкий і спокусливий шлейф ще довго не давав забути про його власника?

Час читання: 5 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Куди наносити парфуми для стійкого аромату

Парфуми — це свого роду візитна картка: по них часто запам’ятовують, упізнають і згодом асоціюють з певним ароматом. Щоб продовжити довге звучання нот, потрібно знати хитрощі в нанесенні. Парфуми оживають від людського тепла і добре розкриваються на тонкій шкірі з близько розташованими судинами: такі точки мають підвищену температуру, а пульсуюча кров допомагає активно віддавати аромат. На тілі людини є декілька відповідних зон, де можна прощупати пульс.

Цікаво по темі: Огляд найсексуальніших ароматів парфумів

Точки за вухами

Класичне місце нанесення парфумованих композицій. Запах буде ніжно проявлятися протягом наступних кількох годин.

Внутрішня поверхня ліктя

Ще одне вдале місце для парфумів. Завдяки досить активним рухам руками стійка і ненав’язлива хмаринка буде супроводжувати цілий день.

EVA y Viber

Сонячне сплетіння

Найспокусливіша точка для нанесення парфумованої композиції. Шкіра в цьому місці ідеально розігрівається і випаровує аромат. Оскільки завдяки запаху улоговинка грудей привертає підвищену увагу, цей спосіб більше підійде для рандеву або відпочинку. У нашій цікавій добірці ароматів для побачення — усе в деталях про композиції та відповідні образи.

Задня поверхня коліна

Досить несподіване, але дуже ефективне місце нанесення парфумів. Тепло під колінними чашечками поступово розігріває аромат. Тепле повітря піднімається вгору, огортаючи рівномірними, тонкими і приємними пахощами.

Також прекрасне місце для нанесення парфумованих засобів, про яке ми всі знаємо, — волосся. Хоча деякі вважають це шкідливим через наявність у парфумерії спиртів. Однак ультрафіолет і гаряче укладання можуть нашкодити бодай більше. Здатністю волосся відмінно утримувати запахи хоча б зрідка, але варто скористатися. Ті, хто побоюється навіть мінімального впливу спирту, можуть обробити парфумами гребінець для укладання.

Цікаво по темі: Який аромат парфумів з Alchemist Collection від Fabien Marche підійде саме тобі?

А ось на одяг розпилювати аромати не рекомендується: ряд інгредієнтів може залишати на ньому плями. Крім того, на думку експертів, туалетна вода краще звучить саме на чистій шкірі. Любителям «ароматного» одягу варто врахувати, що деякі засоби залишають свої ноти навіть після прання. Якщо ви все-таки вважаєте за краще наносити парфуми у такий спосіб, вибирайте речі з натуральних тканин.

Щодо зони зап’ястя. Прикраси на руках — годинник або браслет — також можуть змінити улюблений запах через взаємодію з ремінцем або металом. Як і потрапляння води або мила під час миття рук, це не сприяє стійкості і чистоті розкриття нот.

Цікаво по темі: У чому різниця між парфумами, парфумованою і туалетною водою

Довга гра улюблених парфумів: секрети нанесення

Зволожуйте

Будь-яка косметика й аромати наносяться на чисте тіло після щедрої порції зволоження. Краще це робити відразу після приймання душу, коли пори шкіри відкриті, що допомагає запаху «припечататися» до тіла. Посилити ароматну ауру допоможе і лосьйон для тіла тієї ж лінійки, що й туалетна вода.

Цікаво по темі: Деревні аромати на осінь: добірка від EVA Blog

Використовуйте жирну основу

Фахівці помітили, що на жирній шкірі аромати тримаються довше. Тому як основу для парфумів рекомендують нанести невелику кількість нейтрального вазеліну. Головне — не зловживати цим засобом. Досить розтерти невелику краплю в точці нанесення парфумів. Його жирна основа не дасть запаху вивітрюватися і аромат буде «працювати» увесь день. За бажанням перед виходом із дому розпилення елітних парфумів можна повторити.

Розпилюйте, а не розтирайте

Одна з найчастіших помилок у нанесенні — розтирання. Багато хто любить капнути засіб на скроні або зап’ястя й активно їх потерти. Однак це порушує структуру аромату, швидко знімаючи верхні ноти й оголюючи нижні. У результаті парфуми звучать інакше і досить швидко випаровуються. Щоб правильно їх нанести, варто розпилити на відстані 20–30 см і дозволити «осісти» самостійно.

Цікаво по темі: Оригінал чи підробка: за якими показниками перевіряємо парфуми

Вибирайте аромати зі стійкими інгредієнтами

Краще із самого початку вибирати парфуми зі стійкими формулами. Так, квіткові і ягідні запахи зазвичай менш стійкі, ніж мускусні, деревні або шипрові.

Ще один зручний спосіб рівномірно розподілити туалетну воду — розпилити її перед собою і увійти в хмару. Однак це вимагає значної витрати, тому для дорогих і особливо улюблених запахів зазвичай використовуються традиційні способи. При наявності дозатора парфуми розпиляють на тіло 1-2 «пшиками». В іншому випадку крапля засобу легкими дотиками пальця переноситься на вибрані місця. Чудове рішення — завжди мати із собою в сумочці мініверсію парфумів.

Цікаво по темі: Фруктово-ягідні аромати: цікава добірка

Правильне нанесення не дозволить вашим парфумам піти по-англійськи, не попрощавшись. Застосовуючи ці прості поради, ви максимально продовжите стійкість і отримаєте повне розкриття всіх задуманих виробником нот. Повнота букета стане справжньою насолодою для нюху і завершить бажаний образ.

 

Читайте також:

9 Березня / 2021 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *