Експрес-масаж обличчя для пробудження шкіри

Регулярний масаж обличчя допомагає зберегти природний рум’янець, підтягнути овал обличчя, позбутися синців під очима та запобігти ранній появі мімічних зморшок. Але робити його треба грамотно. Пропонуємо варіант «масажної зарядки» за японською технікою Коругі, яка не відніме у вас більше ніж 5 хвилин зранку.

Розминка щік

Стисніть кулаки. Легко натисніть кісточками між 2 і 3 фалангами пальців на вилиці знизу та рухайте ними з боку в бік. Виконуйте цю вправу впродовж 5 секунд. Уникайте появи болю.

Підготовка чола

Трохи закиньте голову та потягніться підборіддям вгору. Поставте ті самі кісточки у центр чола під лінію росту волосся. Злегка натискаючи на шкіру, водночас проведіть лівим і правим кулаком вздовж цієї лінії до скронь, потім до мочок вух і з боків передньої частини шиї. Зупиніться біля центру ключичної виїмки.

Формування вилиць

З’єднайте долоні та зчепіть пальці в замок. Великі пальці повинні торкатися один одного та бути притиснутими до вказівних. Покладіть нігті великих пальців у куточок під лівим оком. Проведіть ними між нижньою повікою та верхнім краєм вилиці до лівого вуха, після чого рухайтеся вниз боковою частиною шиї. Повторіть цей рух 2-3 рази та переходите на інший бік обличчя. Натиск на шкіру повинен бути відчутним.

Розгладження чола

Стисніть кулаки. Поставте кісточки між 2 і 3 фалангами пальців над бровами, з’єднавши кулаки мізинцями. Злегка натискаючи на шкіру, проведіть ними до лінії росту волосся. Потім поставте кулаки над бровами, але вже трохи ширше, та повторіть рух. Так потрібно розгладити всю поверхню чола.

Розкриття очей

Закрийте очі. Злегка затисніть внутрішні куточки брів між кісточками вказівних і середніх пальців. Натискаючи на шкіру, проведіть руками до кінчиків брів так, щоб вони залишалися між зігнутими пальцями. Якщо робити рухи на обох бровах одночасно не зручно, виконуйте їх окремо. Достатньо зробити 3-5 рухів для кожної брови.

Формування лінії нижньої щелепи

Трохи нахиліть голову ліворуч. Повністю розслабте м’язи обличчя. Поставте кісточки вказівного та середнього пальців правого кулака на праву щоку між краєм нижньої щелепи та правим куточком рота. Робіть щипкові руху, повільно рухаючись до козелка вуха. Виконайте цей рух 7-8 разів, а потім повторіть з іншого боку обличчя.

Фінішний релакс

Покладіть долоні на обличчя так, щоб середні пальці розташовувалися під прямим кутом один до одного трохи вище лінії росту волосся. Зробіть кілька м’яких рухів вниз до ключиць. Повторюйте погладжування, поки не відчуєте повне розслаблення м’язів.

Наостанок варто попередити, що масажну техніку Коругі заборонено застосовувати при захворюваннях ЛОР-органів, наявності на обличчі ран чи висипань. Якщо ж протипоказань немає, то виконуйте цей масаж щоранку. Омолоджувальний ефект можна відчути вже через 7-10 днів.

4 Жовтня / 2019 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті