Як прибрати темні кола під очима

Погляд може багато розповісти без слів. Ми жмуримося в променях літнього сонця, ллємо сльози від щастя, іноді недосипаємо, справедливо та без причини відчуваємо стрес. Усе це лишає свій слід: з’являються темні кола, а погляд стає тьмяним, навіть коли очі сяють радістю. Ще одна часта причина затемнень — фізіологічна особливість організму, яка може проявлятися навіть у дитини. Навколо очей шкіра дуже тонка й ніжна, тому крізь неї можуть бути помітні судини та круговий м’яз ока.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Темні кола під очима

Способів боротьби з цим явищем у чоловіків та жінок не так вже й багато. Не завжди виходить берегти нервову систему, а ось подбати про грамотний догляд під силу всім. Тож сьогодні в EVA Blog поділимося з вами ефективними косметичними та народними засобами, які допомагають освітлити затемнення та додати свіжості погляду.

Шукай EVA Blog в Instagram

Чому з’являються темні кола під очима

Судини та м’язи, які просвічують крізь шкіру, – основна причина появи синців під очима. Провокують таку ситуацію два типи факторів:

  1. Погіршення стану шкіри. Вона стає тонкою та зневодненою, втрачає еластичність.
  2. Погіршення циркуляції крові. М’язи перенапружуються, а судини темніють, через що є помітнішими під шкірою.

Причини появи темних кіл

Ці зміни пов’язані як із фізіологічними особливостями, так і з вибором догляду за зоною під очима. Перед тим, як фокусуватися на косметичних процедурах і засобах для домашнього використання, варто проконсультуватися з лікарем і виключити такі захворювання:

  • анемію;
  • цукровий діабет;
  • хвороби ШКТ, серця та нирок;
  • офтальмологічні захворювання.

Темні кола також добре відомі тим, хто багато часу проводить за комп’ютером, часто недосипає, відчуває стрес, надто захоплюється алкоголем та курінням. Ці фактори сприяють перенапруженню кругових м’язів ока та судин, зниженню циркуляції крові у зазначеній зоні. Додайте до цього недостатнє вживання води, яке робить кров густішою, і отримаєте досить багатогранну картину, чому у чоловіків і жінок з’являються синці під очима.

У нормі маскувати судини та м’язи в цій зоні допомагає жировий прошарок. Але деякі люди мають схильність до того, щоб він був занадто тонким, внаслідок чого синці під очима можна побачити навіть у дитини.

Крім того, на загальну картину впливає розташування очей. Занадто глибока посадка також візуально може створити відчуття темних кіл у чоловіків і жінок, а в деяких випадках у дитини.

Темні кола під очима у жінки

Тому перш ніж розпочинати вибір косметичних процедур та засобів для зменшення синців під очима в домашніх умовах, варто усунути фізіологічні причини, які їх провокують.

Косметичні процедури, які можуть візуально зменшити темні кола:

А ось що можна зробити в домашніх умовах, детально розглянемо далі в статті.

Цікаво на тему: Як прибрати синці під очима: поради косметолога

Позбутися темних кіл за допомогою косметики

Креми, гелі та маски допомагають у домашніх умовах зволожити й наситити шкіру, активізувати синтез колагену, поліпшити кровообіг. Завдяки цьому вона освітлюється та підтягується, усувається застій крові, клітини отримують необхідне живлення та кисень. Результат — свіжий погляд, як після відпустки.

Рідкі патчі Sane Probiotics + Vitamin C Brightening & Depuffing

Ви неодмінно повинні їх спробувати! Засіб підходить будь-якому типу шкіри. Він комплексно покращує стан зони навколо очей, розгладжує зморшки та повертає погляду сяйво. За освітлення темних кіл відповідає вітамін С. Комплекс лізату пробіотиків у складі підвищує стійкість клітин шкіри до руйнівного впливу зовнішніх чинників, а особливий компонент — X50 PhotoGlow — допомагає шкірі сяяти ізсередини, усуває тьмяність та млявість. Патчі Sane Probiotics + Vitamin C Brightening & Depuffing — мастхев засіб у б’юті рутині!

Sane Probiotics + Vitamin C Brightening & Depuffing Eye Patch

Цікаво на тему: Переваги та недоліки натуральної косметики

Крем для шкіри навколо очей MAY face

Хороший продукт для тих, хто бажає зволожити шкіру навколо очей і позбутися темних кіл. Натуральний комплекс активних компонентів, легка текстура й ефективність — головні  особливості крему MAY face. Біоекстракт соняшника сповільнює процеси старіння, за зволоження й усунення набряклості відповідає екстракт мальви, а природний екстракт шовковиці живить необхідними мікроелементами, освітлює й освіжає шкіру.

MAY face

Сироватка Joko Blend Brightening з пептидами

Засіб розгладжує дрібні зморшки та робить шкіру пружною — чудове доповнення до вашого щоденного догляду. До складу сироватки Joko Blend Brightening входить багато активних компонентів, серед яких комплекс Haloxyl, вітамін Е, гіалуронова кислота, гліцерин, олії жожоба, виноградних кісточок та чорної смородини, екстракт лотоса. Це ідеальний “коктейль” для догляду за шкірою навколо очей.

Joko Blend Brightening

Гідрогелеві золоті патчі з пептидами GEN 63 GENETIC LAB Lift Genesis

Патчі полюбилися багатьом через свою ефективність і моментальну дію. Вони підходять усім типам шкіри, освіжають погляд, надають обличчю відпочилий вигляд.

Б’юті-продукт GENETIC LAB Lift Genesis від бренду GEN 63 — це універсальні патчі для догляду за шкірою навколо очей. Основними діючими компонентами виступають пептиди та морські водорості, які підтягують контур очей і зменшують мімічні зморшки, запобігають набрякам і темним колам під очима, а також швидко знімають відчуття втоми.

GEN 63 GENETIC LAB Lift Genesis

Порада від EVA Blog. Відповідно до біоритмів шкіри, засоби для повік найкраще працюють, якщо наносити їх у період з 6 до 8 ранку.

Енергізувальна сироватка Eveline Cosmetics Face Therapy Professional Serum Shot 5% Caffeine

Сироватка Face Therapy Professional Serum Shot 5% Caffeine пробуджує енергію, усуває набряки, справляє освітлювальний вплив. Вітамін С посилює щільність шкіри та зменшує темні кола, гіалуронова кислота підтримує необхідний рівень вологи. Пептиди живлять, а сигнальний пептид бореться зі зморшками. Бетаїн надає заспокійливий ефект. Цю крихітку точно потрібно спробувати.

Eveline Cosmetics Face Therapy Professional Serum Shot 5% Caffeine

Пробуджувальний бальзам Vichy Aqualia Thermal Dynamic Hydration Awakening

Покращити стан шкіри навколо очей та заразом позбутися темних кіл — задача, з якою на п’ять із плюсом впорається пробуджувальний бальзам Vichy Aqualia Thermal Dynamic Hydration Awakening. Він інтенсивно зволожує шкіру, пом’якшує, заспокоює, а також швидко прибирає ефект втомлених очей.

Vichy Aqualia Thermal Dynamic Hydration Awakening Eye Balm

Народні засоби від темних кіл

Дію косметики по догляду можна доповнити й загальнодоступними домашніми засобами. Серед найбільш простих та ефективних — зелений чай, картопля, огірки й петрушка.

Цікаво на тему: Домашній догляд за чутливою та схильною до алергії шкірою

Заварений зелений чай охолодіть до кімнатної температури, змочіть у ньому ватні диски та покладіть на очі на 10 хвилин. У складі чаю є багато кофеїну — він покращує кровообіг і виводить зайву рідину.

Огірки — мабуть, найвідоміший б’юті-продукт. Вони покращують вироблення колагену, знімають набряки, прибирають темні кола. Кружечки можна просто прикладати до очей, а можна приготувати маску з огірка та йогурту, перемелених у блендері. Тримати 20 хвилин.

Народні засоби від темних кіл

Сира картопля добре освіжає й освітлює шкіру. Просто поріжте її тонкими кружечками та прикладіть на 10 хвилин. Потім повторіть ще раз зі свіжими скибочками.

Петрушка, крім затемнень, прибирає також набряки й відмінно освіжає. Кілька стебел з листям дрібно наріжте, залийте 100 мл окропу й остудіть при кімнатній температурі. Потім змочіть ватні диски та прикладіть до очей на 20 хвилин.

Доглядайте за шкірою повік у домашніх умовах разом з EVA — і нехай ваш погляд випромінює впевненість і здоров’я!

 

Читайте також:

7 Серпня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Галина

    Супер поради, дуже актуально

Рекомендовані статті
Найкращі патчі під очі
15 Серпня / 2022 Догляд за обличчям
9 б'юті-обіцянок своєму тілу
2 Січня / 2024 Волосся