Гід з олій для обличчя: як вибрати, правила використання

Олії для обличчя тривалий час залишалися в тіні доглядових сироваток і кремів. Але зараз усе більше косметичних брендів випускає різні продукти у вигляді олій. Сьогодні в EVA Blog поговоримо про підводні камені такої косметики та, звичайно, розкриємо секрети правильного використання.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Переваги олій для обличчя

Переваги олій для обличчя

Олії мають щільну текстуру і за зволожувальними властивостями не поступаються жирним кремам. Серед переваг продукту:

  • натуральність;
  • прозорий склад: олії переважно стабільні, тому немає потреби додавати консерванти та хімічні сполуки;
  • ними можна й очищати, і зволожувати, і підтягувати шкіру, а ще використовувати як базу під макіяж і нічний догляд.

Як це працює: будь-які олії для обличчя дуже добре проникають всередину шкіри. Вони готують клітини до наступних етапів догляду. Так, якщо нанести перед антивіковим кремом трохи олії, склад вбереться краще і швидше.

Шукай EVA Blog в Instagram

Деякі засоби знижують секрецію шкірного сала, інші сильніше зволожують і добре вирівнюють колір обличчя, треті мають властивості антисептика. Ще одна особливість засобу — його можна додавати у вже готові косметичні продукти.

На окрему увагу заслуговують гідрофільні олії. Після контакту з водою вони перетворюються на емульсію, яка видаляє косметику (навіть стійкі підводки) і забруднення. Це чудовий варіант для чутливої ​​шкіри, оскільки механічний вплив на неї мінімальний.

Загальні правила застосування олій

Загальні правила застосування олій

Замінювати оліями комплексний догляд не варто. Вони утримують вологу, відлущують ороговілі клітини та готують шкіру до наступних етапів живлення, але на цьому все. Тож брати на озброєння засіб варто, але без фанатизму.

Кілька корисних правил:

  1. Наносьте олію для обличчя тільки на очищену шкіру.
  2. Застосовуйте дозовано: зазвичай вистачає 3-4 крапель.
  3. Добре розподіляйте засіб на шкірі масажними рухами.
  4. Залиште увібратися на 10 хвилин.
  5. Видаліть залишки теплою водою або засобом для очищення шкіри.
  6. Нанесіть наступний етап догляду або макіяж.

Чому олію обов’язково змивати? Засіб створює на шкірі тонку плівку, яка може спровокувати подразнення і висипання. Також вона буде перешкоджати проникненню активних речовин з інших засобів і заважати декоративній косметиці «сісти» на обличчі.

Цікаво на тему: ТОП-5 причин використовувати рицинову (касторову) олію для шкіри та волосся

Які олії не варто використовувати

Які олії не варто використовувати

Вибір олії для обличчя — справа індивідуальна, тому потрібно спиратися тільки на свій досвід. У косметології обмежене застосування:

  • кокосової олії — її не варто використовувати в чистому вигляді, оскільки вона забиває пори через щільну текстуру;
  • олія какао теж не підходить, особливо для жирної та проблемної шкіри.

Лляну олію та із зародків пшениці потрібно використовувати дуже обережно: комусь вони підходять, а для когось занадто щільні або викликають індивідуальну реакцію. Харчова рослинна олія теж не найкращий варіант, принаймні в чистому вигляді: дуже жирна.

Вибір олії за типами шкіри

Вибір олії за типами шкіри

У косметології олії поділяють на базові та активні. Перші проникають у верхні шари шкіри та діють щадно. А другі працюють глибше і мають більш виражений ефект. Базові олії добувають з кісточок і насіння, наприклад, виноградна, мигдальна. Активні продукти отримують безпосередньо з фруктів і частин рослин. Це олія шипшини, малини тощо.

Самостійно краще використовувати базові олії: так ризик перенаситити шкіру, забити пори або викликати реакцію буде мінімальним. Активні компоненти, як правило, уже додані в косметику в невеликих кількостях, і цього цілком достатньо.

Базові олії

Яку олію вибрати залежно від типу шкіри:

  1. Для сухої підійде олія авокадо, кунжутна, соєва, абрикосова.
  2. Для жирної — мигдальна, кукурудзяна, рапсова.
  3. Для комбінованої шкіри вибирайте оливкову, обліпихову, кокосову, олію жожоба.

Дуже обережно застосовуйте натуральні олії на проблемній шкірі. Наприклад, якщо маєте розширені пори, засоби можуть ще більше їх розкрити.

Цікаво на тему: У чому різниця між сухою та зневодненою шкірою?

ТОП олій для обличчя за версією EVA Blog

Бренди випускають повноцінні засоби, якими вийде замінити сироватку або нічний крем. В їхньому складі присутні антиоксиданти, кислоти, екстракти та вітаміни для повноцінного догляду за шкірою. Від EVA Blog — корисні продукти на основі олій.

Очищайте обличчя з гідрофільною олією Bielenda Argan Cleansing Face Oil з додаванням гіалуронової кислоти. Після контакту з водою продукт перетворюється на емульсію і дбайливо видаляє макіяж.

Bielenda Argan Cleansing Face Oil

Суха олія для обличчя Nuxe Prodigieuse містить у собі 30%-ий концентрат рослинних олій фундука, макадамії, огірочника, камелії, солодкого мигдалю, ромашки, збагачених незамінним вітаміном Е, чудово відновлюють і пом’якшують шкіру обличчя. Засіб можна використовувати для зволоження, підвищення еластичності та зменшення видимості розтяжок на тілі. А ще олія ідеально підійде для догляду за волоссям.

Nuxe Prodigieuse

А продукт Ikarov Balancing Face Oil містить ще й екстракти, корисні для вашої шкіри. Болгарська троянда, бамбук, розмарин, вітаміни С і Е регулюють роботу сальних залоз і уповільнюють старіння епідермісу.

Ikarov Balancing Face Oil

Натуральна олія на основі насіння Чіа Joko Blend Squalane Chia Oil точно стане одним із ваших улюблених засобів. Вона глибоко живить шкіру, допомагає позбутися почервоніння і вирівняти мікрорельєф обличчя. Не залишає після себе жирного блиску та захищає від УФ-променів.

Joko Blend Squalane Chia Oil

Мікс олій у BIO Repairing Hemp від Garnier ідеально працює як завершальний догляд на ніч. До речі, засіб сертифікований як веганський і є на 100% натуральним.

Garnier BIO Repairing Hemp

Якщо ви хочете позбутися зморшок, добре зволожити шкіру, зробити її м’якою і сяйливою, рекомендуємо звернути увагу на олію Pro-Collagen Marine Oil від британського бренду Elemis. Так, засіб не найбюджетніший, але він працює на п’ять з плюсом завдяки своєму унікальному складу. В основі формули:

  • Водорості Padina Pavonica, Golden Seaweed, Roel Water Kelp і два види ламінарії, які глибоко зволожують шкіру, зменшують вираженість зморшок і тонких ліній.
  • Комплекс дев’яти ефірних олій живить і робить шкіру сяючою.

Олія підійде абсолютно всім типам шкіри.

Скваланова олія The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane — мастхев у догляді за шкірою. Живлення, нормалізація водного балансу, підвищення еластичності й тонусу шкіри — все це подарує вам цей засіб.

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane

Збирайте свою доглядову косметичку з EVA: у нас багато варіантів різних олій за приємними цінами. Уже встигли спробувати продукти з нашого топу? Поділіться своїми враженнями в коментарях.

 

Читайте також:

13 Липня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті