Авокадо: користь і шкода, як вибрати та скільки їсти

Авокадо — овоч, фрукт чи ягода? Припустимо назвати його фруктом, але насправді це несолодка ягода з великою кісточкою. Сьогодні в EVA Blog розповідаємо про те, чому варто включити її в раціон, як вибрати стиглий плід і скільки можна з’їдати на день.

Час читання: 2 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

5 причин з’їсти авокадо

Ваш організм скаже вам «дякую» з кількох причин:

  1. М’якуш містить корисні вітаміни: найбільше Е, далі йдуть B, K, A і С. Також у ній є фолієва кислота, калій, фосфор, магній, залізо і натрій.
  2. Висока калорійність: у 100 г міститься 245 ккал. Так, ми зараховуємо це до плюсів, адже жири в авокадо — мононенасичені, а цукру майже немає. Тому на дієті його можна їсти під час будь-якого вживання їжі.
  3. Швидкий процес схуднення. Вживайте олію авокадо замість інших рослинних олій — і прощайтеся з жиром! Правда, тільки на 1,6% щотижня. Завдяки користі жирів, які містяться в авокадо, його не треба виключати з раціону навіть під час дієт.
  4. Плід прискорює метаболізм. Цією властивістю ми також завдячуємо особливим жирам з авокадо — вони швидко розщеплюються, поповнюючи енергетичні запаси.
  5. Покращує травлення. Авокадо містить багато клітковини, що сприяє якісній роботі кишківника.

Як вибрати авокадо?

Вживати зелену ягоду потрібно не більше за 1 штуку на день, водночас зберігаючи баланс КБЖВ у інших стравах. Це універсальна порада для жінок і чоловіків. У магазині вибрати стиглий авокадо вийде на дотик: за легкого натискання на плоді повинні залишитися ямки. Водночас шкурка повинна бути без чорних або жовтих плям. Якщо купили ще зелений плід, залиште його дозрівати на кілька днів за кімнатної температури.

Протипоказання до вживання авокадо

Існує декілька причин, з яких авокадо може бути протипоказаний:

  • індивідуальна непереносимість;
  • вживання антикоагулянтів;
  • хвороби печінки;
  • слабкий ШКТ, особливо шлунок.

Не рекомендується вводити його в раціон маленьких дітей (до 6 років), оскільки авокадо важко перетравлюється.

Цікаво дізнатись: Які продукти варто виключити з раціону під час схуднення

Використання авокадо в кулінарії

У кулінарії авокадо використовується для приготування різноманітних сендвічів, легких закусок та салатів. Цей продукт здатний швидко окислюватися, як, наприклад, яблуко, тому, щоб зберегти його привабливий зовнішній вигляд у готових стравах, достатньо збризкати його соком лимона або лайма.

Авокадо в складі косметичних засобів: огляд від EVA Blog

Корисні властивості ягоди використовують і в косметології. Для вас 8 найкращих продуктів від EVA Blog, у складі яких є авокадо:

1. Маска для волосся від Herbal Essences допомагає відновити волосся, не містить барвників і силіконів. Косметика без сульфатів — це ще й ековибір, корисний для навколишнього середовища!

2. Крем для обличчя з екстрактом авокадо від Esfolio глибоко зволожує шкіру, розгладжує зморшки та прискорює регенерацію клітин.

Авокадо в складі косметичних засобів 1

3. Олії авокадо, моринги та пептиди в ампульній масці від JMsolution — це швидка допомога сухій і зневодненій шкірі. Маска зволожує, робить шкіру більш гладкою і пружною — ефект помітний одразу!

4. Гідрофільна олія для обличчя Sane дбайливо видаляє макіяж, зволожує шкіру та надає сяйва. Авокадо пом’якшує епідерміс, а вітаміни E і F заспокоюють шкіру та сприяють загоєнню мікроушкоджень.

Авокадо в складі косметичних засобів 2

5. Щоб волосся було гладким і слухняним, використовуйте маску від Brelil з олією авокадо, вітамінами, мінералами та амінокислотами. Засіб живить волосся і перешкоджає їх заплутуванню, тому ваша зачіска буде ідеальною!

6. Тканинна маска для обличчя Green Way з екстрактом авокадо і аргановою олією делікатно очищає від забруднень і тонізує шкіру. Засіб підходить для всіх типів шкіри і навіть для схильної до лущення і сухості.

Авокадо в складі косметичних засобів 3

7. Бальзам для губ від Nivea на основі натуральних олій ши, авокадо та алое вера чудово зволожує чутливу шкіру, захищає її від пересихання і сприяє відновленню.

8. Розгладжувальний шампунь від Brelil — справжня знахідка для власниць кучерявого або пошкодженого волосся. Олії каріте та авокадо проникають у пасма та акуратно розгладжують їх. У складі є компоненти, що створюють ефект термозахисту.

Авокадо в складі косметичних засобів 4

А ви любите авокадо? Отримуйте корисні компоненти плода не тільки зсередини, але й зовні, використовуючи косметику на основі екстракту авокадо! А ми чекаємо на вас у наших магазинах і на eva.ua — не пропустіть цікаві акції та знижки!

Читайте також:

Гідрофільна олія для обличчя Sane Avocado Oil + Vitamin E + F Oleogel Cleanser

150.00
Купити

Крем для обличчя Esfolio Pure Avocado Cream з екстрактом авокадо

403.00
Купити

Зволожувальний бальзам для губ Nivea Аква-догляд

63.00
Купити

Маска Brelil для розгладження волосся з маслом авокадо

167.00
Купити

Тканинна маска для обличчя Green Way ФітоЛінія Super Food Mask

24.99
Купити

Ампульна тканинна маска для обличчя JMsolution Water Luminous Avocado Oil Ampoule Mask Black

78.00
Купити

Шампунь для розгладження волосся Brelil Numero Smoothing Shampoo

235.00
Купити

Маска для волосся Herbal Essences Intensely Moisturises Алое та олія авокадо

136.00
Купити
24 Липня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті