Як застосовувати твердий шампунь і чому це екологічно

Твердий шампунь — продукт далеко не новий, що зараз переживає друге народження. Багато з нас зустрічали його на полицях у EVA та на сайті EVA.UA, але спробувати поки не наважилися. Усе, що тобі потрібно знати про цей засіб і чому йому варто дати шанс, розповідаємо у EVA Блог.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Що таке твердий шампунь і чим він відрізняється від сухого

Твердий шампунь

Твердий шампунь — це шайба або брусочок, що нагадує мило й призначений для очищення волосся та шкіри голови. Принцип його роботи такий же, як у рідкого засобу: ПАР утворюють піну, і вона змиває забруднення, у той час як натуральні екстракти та олії доглядають за волоссям і шкірою голови.

На відміну від сухого шампуню, для роботи якого не потрібна вода, твердий формат забезпечує повноцінне очищення й видалення всіх забруднень. Ідеально, щоб у твоїй косметичці були присутні обидва засоби: сухий спрей-шампунь — для надання волоссю свіжості в екстрених ситуаціях, коли немає можливості сушити й укладати, та твердий — для регулярного очищення з водою.

Склад твердого шампуню

Склад твердого шампуню

Прості формули — головна його перевага перед рідким. У брусочку немає води, а значить, не потрібні консерванти, які б перешкоджали зростанню бактерій і грибків усередині флакона.

Тверді шампуні містять:

  • рослинні екстракти — ромашки, кропиви, алое, лопуха, хвоща, імбиру, червоного перцю;
  • ефірні та натуральні олії — лимона, чайного дерева, кокоса, аргани, ши, авокадо, мигдалю, оливи, реп’яха;
  • ПАР нового покоління, наприклад, содіум кокоїл ізетіонат, кокосульфат натрію (Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium coco-sulfate), які одержують з олії кокоса.

Виробники можуть додавати й інші інгредієнти: натуральні речовини, що забарвлюють і надають аромат, білу й червону глини, кристалічну сіль тощо.

Як використовувати твердий шампунь: покроковий опис

Як використовувати твердий шампунь

Ним можна користуватися раз на 2-3 дні або щодня — так, як ви це робили зі звичайним рідким. Але перед першим використанням усе ж варто ознайомитися з рекомендаціями виробника на упаковці.

Стандартна схема використання:

1. Перед нанесенням:

  • намочити волосся;
  • спінити брусочок у руках під теплою водою.

EVA в инстаграм

2. Як мити волосся твердим шампунем:

  • масажними рухами розподілити піну по шкірі голови й волоссю біля коренів;
  • змити та за необхідності використати повторно;
  • нанести бальзам, кондиціонер, маску або незмивний догляд.

3. Після використання:

  • дати брусочку висохнути (близько 1 години);
  • сховати до спеціального мішечка або контейнера;
  • зберігати подалі від води.

Переваги твердого шампуню

Переваги твердого шампуню

Твердий шампунь — це зручно, економічно та екологічно. Мрія мінімаліста! У ньому немає консервантів і стабілізаторів, йому не потрібна пластикова упаковка, а за якістю очищення шайба нічим не поступається рідкому формату: очищає волосся до скрипу та завдяки доглядальним компонентам не пересушує волосся та шкіру голови.

Брусочок займає мінімум місця на полиці у ванній та у валізі. Ідеально підходить для спортивної сумки й ручної поклажі: важить дуже мало, точно не розіллється й не забруднить речі. При цьому його навіть при щоденному використанні вистачає приблизно на 2-2,5 місяці. За цей час у середньому витрачається дві пляшечки рідкого шампуню по 200 мл.

Цікаво по темі: Кондиціонер і бальзам для волосся: який обрати

Якщо ти вирішила ввести у своє життя екологічні звички, тоді твердий шампунь — відмінний вибір. Більшість продуктів мають екосертифікати, не шкодять природі та містять біорозкладні ПАР.

Тверді шампуні продаються зовсім без обгортки або в екологічних упаковках з матеріалів, що підлягають вторинній переробці. У той час як у класичному рідкому форматі вода займає до 80% об’єму і йому необхідна пляшка, що збільшує кількість пластикових відходів.

Можливі мінуси застосування твердого шампуню

Мінуси твердого шампуню

Недоліки у шайби теж є, але їх значно менше.

Твердий шампунь підходить усім, але, можливо, твоєму волоссю знадобиться час, щоб звикнути. Не забувай про зволоження після миття та вибирай продукт, призначений для твого типу волосся. Це важливо, оскільки через високу концентрацію екстрактів і олій ефект від невідповідного шампуню може бути помітнішим.

Твердий шампунь може не підійти платиновим блондинкам, так як може вимивати відтінок.

Цікаво по темі: Найкращі шампуні для різних типів волосся за версією EVA Blog

Топ твердих шампунів на EVA.UA

Як і звичайні рідкі, тверді шампуні бувають різної дії: зволожувальної, тонізуючої, розгладжувальної, живильної. А ще є засоби 2 в 1, призначені для очищення тіла й волосся.

Серед усіх EVAріантів відібрали для тебе хітові:

1. Для сухого та пошкодженого — Love Bar Shampoo Bar Repair & Nourish. Продукт містить арганову та імбирну олії, які відновлюють, живлять та зміцнюють локони. Після регулярного застосування таких засобів зазвичай зменшується частота миття, оскільки волосся починає повільніше забруднюватися.

Love Bar Shampoo Bar Repair & Nourish

2. Для сухого й пошкодженого волосся з посіченими кінчиками — Garnier Botanic Therapy Solid Shampoo Мед і Бджолиний віск. Засіб, який на 94% складається з компонентів натурального походження та має веганську формулу. Містить мед, що має відмінні зволожувальні та кондиціонуючі властивості. У результаті пасма стають блискучими, менше плутаються, а їхні кінчики не пошкоджуються при розчісуванні.

Garnier Botanic Therapy Solid Shampoo

3. Для фарбованого Sante Family Glanz Shampoo — твердий шампунь з органічним екстрактом листя берези, що ретельно та м’яко очищає, оживляє колір волосся. Олії какао надають розкішного блиску, роблять локони шовковистими і м’якими. За шовковисту м’якість відповідає екстракт інжиру.

Sante Family Glanz Shampoo

4. Для всіх типів волосся — відновлювальний Nature Box Repair Shampoo Bar, який на 99% складається з компонентів натурального походження, схвалених COSMOS Natural. Олія авокадо холодного віджиму насичує волосся антиоксидантами, жирними кислотами й вітамінами, надає сяйво та блиск.

Nature Box Repair Shampoo Bar

5. Універсальний шампунь-мило для волосся й тіла Beauty Jar Best Friend Hair & Body — ідеальний варіант для подорожей. Містить червону глину, яка абсорбує забруднення та м’яко відлущує шкіру. Олія грейпфрута — для зволоження та тонізації, олії какао й манго — для запобігання сухості.

Beauty Jar Best Friend Hair & Body

Топ питань про твердий шампунь

1. Як зберігати твердий шампунь?

Після кожного застосування брусочок необхідно висушити, і, щоб він не розмокав, помістити до контейнера. Краще оберігати його від постійного потрапляння бризок води й не залишати на вологій поверхні.

Як зберігати твердий шампунь?

2. Як часто можна користуватися твердим шампунем?

Як і звичайним рідким — по мірі забруднення волосся, з періодичністю 1-2-3 дні.

3. Чим твердий шампунь відрізняється від мила?

Складом. Якщо на упаковці в перших рядках вказані ПАРи кокосульфат натрію, содіум кокоїл ізетіонат, кокоїл ізотіонат натрію, значить, у твоїх руках твердий шампунь.

4. У чому зберігати твердий шампунь?

Найкраще — у відкритому вигляді у звичайній мильниці, спеціальному контейнері або мішечку.

5. Як просушити твердий шампунь?

Можна просто залишити його у відкритому вигляді на 1 годину. Або, якщо ти в дорозі та поспішаєш, промокнути вологу серветкою.

Різноманітність дизайнів твердих шампунів неодмінно порадує твого внутрішнього естета. Вони бувають круглі, квадратні й фігурні, білі, червоні, зелені, райдужні та чорні як ніч. Обирай те, що подобається та підходить, а коли спробуєш, напиши в коментарях про свої враження. Нам цікава твоя думка!

 

Читайте також:

Твердий шампунь Garnier Botanic Therapy Solid Shampoo

124.00
Купити

Твердий шампунь-мило для волосся та тіла Beauty Jar

188.00
Купити

Відновлювальний твердий шампунь для волосся Nature Box Repair Shampoo Bar

149.00
Купити

Твердий шампунь для жирного та нормального волосся Love Bar Shampoo Bar

99.00
Купити

Твердий безсульфатний шампунь Organic Kitchen Так буде колір!

158.00
Купити
23 Вересня / 2021 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA