Скраб для шкіри голови: навіщо потрібен і який обрати?

Скраб для шкіри голови не є засобом першої необхідності, він не користується такою популярністю, як маски або бальзами, не рекламується у таких масштабах, як інші засоби для догляду за волоссям, і важливість його використання відома далеко не всім.

Зазвичай нас більше хвилює стан нашої шевелюри, а на стан шкіри голови звертаємо увагу  тільки коли стає очевидно, що є проблеми. І це здається дивним, враховуючи, що до скрабінгу тіла у нас інакше ставлення – ми ладні полірувати проблемні зони до червоних плям, аби надати нашій шкірі належний вигляд. Отже, важливість скрабів для шкіри голови можна вважати недооціненою, і ми маємо намір виправити цю прикру помилку.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Навіщо потрібен скраб для шкіри голови

Як діє скраб для шкіри голови?

  • Скраб звільняє шкіру від відмерлих клітин, та себуму.
  • Видаляє залишки засобів для стайлінгу, які важко змити самим лише шампунем.
  • Скрабування голови підсилює приплив крові до волосяних цибулин і покращує їхнє живлення, внаслідок чого волосся росте швидше.
  • Використання скрабу перед нанесенням маски для волосся сприяє кращому вбиранню корисних речовин.

Як діє скраб для шкіри голови

Ознаки того, що шкірі голови потрібен скрабінг

  • Ваші локони стали сухими та тьмяними, а кількість втраченого волосся викликає занепокоєння.
  • Ви відчуваєте зуд шкіри голови.
  • Шкіра голови схильна до інтенсивного виділення жиру.
  • Ви помітили, що шкіра почала лущитися.
  • Ви регулярно користуєтеся стайлінговими засобами або засобами для миття волосся з силіконом.

Шукай EVA Blog в Instagram

Огляд засобів

Зараз познайомимо вас з трьома найпопулярнішими скрабами для шкіри голови:

Очищувальний скраб для шкіри голови Eveline Cosmetics I’m BIO Hair 2 Love

Скраб для шкіри голови Eveline Cosmetics

Якщо ви шукаєте натуральний та якісний скраб для шкіри голови, тоді Eveline Cosmetics I’m BIO Hair 2 Love стане вашим ідеальним вибором. Він не містить парабенів, силіконів, SLES, SLS, мінеральних масел, парафіну і компонентів тваринного походження.

Органічні абрикосові кісточки, AHA-кислоти та біла глина делікатно доглядають за шкірою голови, усувають зроговілі клітини, оптимізують процеси відновлення, підтримують ріст волосся. Засіб ідеально підійде для сухого та пошкодженого волосся.

Цікаво на тему: Найкращі кондиціонери та бальзами для волосся

Скраб-пілінг Meddis Hair Loss Program Trichological Scrub-peeling

Meddis Hair Loss Program Trichological Scrub-peeling

Цей трихологічний скраб-пілінг Meddis Hair Loss Program Trichological Scrub-peeling здатен творити справжні дива. Він делікатно й глибоко очищує шкіру голови, добре прибирає зроговілі клітини, залишки засобів для вкладання волосся, надлишок себуму та інших забруднень. А ще до складу продукту входить спеціальний комплекс з активними компонентами, що стимулюють ріст волосся, зміцнюють його та попереджають випадіння.

Скраб-пілінг Meddis Hair Loss Program Trichological Scrub-peeling можна використовувати для всіх типів волосся.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби для пошкодженого волосся

Інтенсивно очищувальний скраб для шкіри голови Kerastase Fusio-Scrub Energisant з морською сіллю

Kerastase Fusio-Scrub Energisant

Професійний догляд за шкірою голови у вас вдома! Kerastase Fusio-Scrub Energisant – це соляний скраб, який делікатно усуває змертвілі часточки епідермісу, розчиняє засохлий себум, покращує стан шкіри голови й дарує волоссю привабливий об’єм. Формула засобу розроблена під потреби жирної шкіри, тому бореться з лупою і надмірним себовиділенням. А ще до складу входить вітамін В6, який живить та покращує стан шкіри голови та волосся.

Цікаво на тему: Сквалан у косметиці – інгредієнт для ідеальної шкіри та волосся

Рецепти скрабів для голови у домашніх умовах

Рецепти скрабів для голови

Скраб для шкіри голови можна приготувати власноруч. Один з найбільш дієвих компонентів домашнього скрабу – подрібнена морська сіль. На її основі створюються різноманітні суміші для скрабування. Для цього сіль слід змішати у рівних пропорціях з оливковою або репяховою олією, косметичною глиною або кефіром.

Готовий сольовий скраб нанесіть на вологу шкіру, втирайте 2-3 хвилини та змийте з шампунем.

Інший компонент, який так само часто використовується для приготування скрабів, – це коричневий цукор. Такі скраби більш делікатні за сольові та не витягують вологу зі шкіри, тому краще підійдуть для сухого волосся.

Змішайте 1 ст. л цукру з 1 ст. л. косметичної олії та 1 ч. л. шампуню або кондиціонеру. Нанесіть на корені та довжину волосся, помасуйте 2-3 хвилини, залиште ще на 3 хвилини та змийте.

Важливий момент – це частота використання. Для нормальної шкіри достатньо 1 процедури на тиждень. Якщо ж ви маєте жирну шкіру голови, варто збільшити частоту використання скрабу до 2 разів на тиждень.

І пам’ятайте, що будь-які косметичні проблеми починаються з малого. Тому слідкуйте за станом своїх локонів і своєчасно вживайте необхідних заходів. Це допоможе уникнути додаткового клопоту у майбутньому.

 

Читайте також:

20 Листопада / 2019 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA