Найкращі кондиціонери та бальзами для волосся

Ви, напевно, знаєте, що кондиціонер і бальзам — важливі доглядові засоби, які допомагають зволожити та підживити волосся. Багато хто користується ними регулярно і дуже задоволені. А хтось відмовляється від такого догляду, вважаючи, що він обтяжує, робить жирними та взагалі підходить не всім. Насправді бальзами та кондиціонери потрібні волоссю всіх типів, просто їх треба правильно вибирати. Давайте послідовно розберемо, який засіб підійде вам?

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

У чому різниця між бальзамом і кондиціонером для волосся

У чому різниця між бальзамом і кондиціонером для волосся

Вони багато в чому схожі, тому їх часто плутають. Але є і відмінності. Якщо дуже коротко, то функція бальзаму — живильна та зволожувальна, а кондиціонеру — захисна.

Бальзам має легку текстуру. До його складу входять корисні речовини, що надають шовковистість і полегшують розчісування без обтяження. Це найкращий вибір для власниць тонкого, схильного до жирності й нормального волосся. При цьому через свою легкість бальзам може не виправдати очікувань тих, чиї локони пористі, кучеряві або дуже сухі. В такому випадку кондиціонери працюють краще.

Кондиціонер - що це?

Кондиціонер призначений для розгладження та захисту від пошкоджень. Він утворює невидиму плівку та заповнює пошкоджені ділянки. Це особливо актуально для тих, хто часто робить термоукладки, фарбування або має від природи сухе, пористе, кучеряве та хвилясте волосся. Важливий компонент багатьох кондиціонерів — силікони. Це речовини, які дають миттєвий результат вже після першого використання. А ось якщо ваше волосся тонке або жирне, кондиціонер може обтяжувати. У такому випадку краще вибрати бальзам.

Щоб косметика мала найкращу дію, її потрібно правильно наносити. Про це читайте в нашій статті «Як використовувати бальзам для волосся»

Як підібрати хороший бальзам і кондиціонер для свого типу волосся

Як підібрати хороший бальзам і кондиціонер для свого типу волосся

Тепер, визначившись із тим, який вид догляду вам більше підходить, подивимося на склад:

  1. Лимонна кислота нейтралізує дію жорсткої води, надає м’якість і подовжує свіжість укладки. До речі, в EVA Blog є чудова стаття про те, як довше зберегти укладку свіжою.
  2. Олія макадамії регулює роботу сальних залоз, живить, запобігає випаданню.
  3. Арганова олія — ​​природний антиоксидант, відновлює структуру волосся, активізує синтез колагену.
  4. Олія ши зміцнює волосяні цибулини, стимулює ріст нових волосків.
  5. Екстракт півонії містить саліцилову кислоту, завдяки чому має м’яку антибактеріальну дію, регулює виділення шкірного сала й допомагає в боротьбі з висипаннями на шкірі голови.
  6. Олія абрикосових кісточок зміцнює кератиновий каркас волосся, надає йому пружність.
  7. Медовий екстракт робить локони сильнішими та здоровішими. Активізує ріст.
  8. Рідкий кератин та кераміди «запечатують» пошкодження, надають шовковистості.

Основа сили та краси волосся — здорові корені та шкіра голови. Щоб добре очистити, поліпшити кровообіг і допомогти кореням отримати максимум живлення, спробуйте скраб для шкіри голови.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Топ брендів бальзамів і кондиціонерів

Ми склали цей рейтинг з популярних засобів та професійних брендів. Обирайте в залежності від типу вашого волосся та купуйте вигідно в eva.ua!

Gliss Kur Supreme Length

Для жирного, комбінованого, схильного до пошкоджень — бальзам Gliss Kur Supreme Length з екстрактом півонії. Кращий засіб, який допомагає вирішити відразу дві проблеми: жирної шкіри голови та сухих кінчиків.

Chi Infra Treatment

Для нормального — термозахисний кондиціонер-маска Chi Infra Treatment з гідролізованими протеїнами шовку робить волосся блискучім, еластичним та слухняним.

L’Erbolario Intense Nourishment Conditioner

Для сухого — кондиціонер L’Erbolario Intense Nourishment Conditioner на основі амінокислотного комплексу, екстракту маточного молочка та рослинних компонентів відновлює пошкоджену структуру, зміцнює та глибоко живить волосся.

Gliss Kur Hair Renovation

Для дуже сухого та фарбованого — експрес-кондиціонер Gliss Kur Hair Renovation з маслом абрикосових кісточок і рідким кератином. Він не потребує змивання, тому точно сподобається тим, хто не має часу наносити, чекати та змивати.

Syoss Professional Performance Ceramide Complex Anti-Breakage

Для тонкого — бальзам Syoss Professional Performance Ceramide Complex Anti-Breakage з комплексом керамідів і лимонною кислотою. Надає блиск і силу без обтяження.

Moroccanoil Moisture Repair Conditioner

Для пошкодженого волосся всіх типів — зволожувальний кондиціонер Moroccanoil Moisture Repair Conditioner з аргановою олією, активно відновлює, повертає силу та блиск волосся, що пошкоджене частим фарбуванням та укладанням.

Kerastase Curl Manifesto Fondant Hydratation Essentielle

Для кучерявого й пористого — професійний кондиціонер Kerastase Curl Manifesto Fondant Hydratation Essentielle перешкоджає ламкості, дарує легке розчісування та дозволяє формувати красиві завитки без обтяження.

До речі, кондиціонером для кучерявого волосся можна користуватися і для очищення замість шампуню. Багато інших порад — в нашій статті «Домашній догляд за кучерявим волоссям».

Пам’ятайте про те, що догляд за волоссям повинен бути комплексним. Значить, що після миття обов’язково застосовувати кондиціонер, маску та термозахист, який вберігатиме волосся від термічних та механічних пошкоджень. Напишіть у коментарях, якими засобами користуєтеся саме ви?

Читайте також:

23 Червня / 2022 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Марина

    Класні поради, все розкладено по полицях